ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Interpretare rmn

09-03-2017
danny10
Nu este medic/terapeut
danny10
Bună seara, în urma unui rmn am următorul rezultat și v as ruga dacă mă puteți ajuta cu interpretarea :
Secvente: PD FS - tra şi cor, T1 se - cor, T1 fl 2d - tra, T1 me 2d - tra/sag Coafa rotatorilor (supra şi infraspinos, subscapular şi rotund mic), muschii şi tendoanele lor, prezinta configuratie, pozitie şi structura in limite normale. Tendonul lung al muschiului biceps şi tendonul muschiului subscapular prezinta semnal omogen. Tendonul supraspinos apare efilat pe un segment de 5-7 mm invecinat insertiei humerale. Fluid peritendinos in jurul td.m. subscapular si acumulare fluida minima/milimetrica intre tendonul muschiului infraspinos si capul humeral. ArticulaŃia gleno-humerală: - capul humeral are pozitie, forma, contur normale; maduva osoasă şi cartilajul articular sunt normale. - cavitatea glenoida şi labrumul glenoidian au formã şi contur normale. - spaŃiul articular gleno-humeral are dimensiuni normale; discreta lama de fluid in recesul infraglenoidian al capsulei articulare. ArŃiculatia acromioclaviculară are segmente osoase cu modificari de semnal de tip edematos, mai extinse la segmentul clavicular; capsula apare tumefiata, in special pe conturul superior; spaŃiu articular usor largit si cu minima acumulare fluida. Muschiul deltoid, muschii pectorali, coracobrahial, rotund mare au aspect morfologic şi structură normale. Mici acumulari fluide in bursele subacromială, subcoracoidiană si subdeltoidiana, precum si peritendinos in jurul capatului lung al muschiului biceps, sub culisa bicipitala a humerusului si in jurul ligamentului coraco-acromial. Concluzii/Recomandari: Modificări inflamatorii acromioclaviculare (artritice? posttraumatice?) Leziune partiala de tendon supraspinos. Bursita (mici acumulari fluide) in bursele subacromială, subcoracoidiană si subdeltoidiana, precum si peritendinos in jurul capatului lung al muschiului biceps, sub culisa bicipitala a humerusului si in jurul ligamentului coraco-acromial. Necesara intregrare in context clinic anamnestic!
Va multumesc
4 comentarii
0
09-03-2017, ora 22:18
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara
Nu avem date esentiale pentru a putea plasa interpretarea furnizata de Dvs. Ea are o semnificatie daca esti barbat si alta daca esti femeie, la 65 de ani si o alta la un sportiv de 22 de ani dupa un accident in sala de sport. De altfel, d-le/ Dna Danny, si colegul specialist care a citit RMN nu este pe deplin edificat si sugereaza ca rezultatul sa fie interpretat in context anamnestic. Adica cu datele pe care le cer si eu si mai mult, de explicat daca exista un traumatism sau accident recent de care este legat RMN-ul, ca doatr nu l-ati facut din intamplare.
Functie de datee pe care acceptati sa le impartasiti, vom putea trage niste concluzii, atfel nu vor fi decat speculatii inutile.
Cu stima
SL Univ. DR. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
0
09-03-2017, ora 22:53
danny10
Nu este medic/terapeut
danny10
Va mulțumesc pentru promptitudine
Barbat/33 ani / fitness de 6 ani / 3 ori pe săptămână ! Mersi
0
10-03-2017, ora 08:51
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna ziua
Atunci lucrurile se contureaza in sensul unei PSH - peri-artrita scapulo-humerala.
Este o forma de - sa-i spunem reumatism (popular vorbind) - la nivelul umarului, declansat de fortarea acestuia, mai ales in ceea ce priveste miscarile de abductie (ca si cum am ridica o sacosa cu cartofi la distanta de corpul nostru). Exista niste tendoane implicate in acest proces inflamator, care trec prin bursa sub-acromiala si care se pot rupe partial sau total, iar inflamatia cronica, pe langa durerile intense, uneori nocturne sau imprevizibile, poate genera modificari de osteoporoza localizata pe capul humeral si Marea tuberozitate.
Daca tratamentul anti-inflamator local (unguent) si general (pastile sau injectii) nu a dat roade, o infiltratie initiala cu xilina 2% si Diprophos poate calma / raci procesul, iar la o saptamana se face 1 doza de hialuronat (preferabil Ostenil Tendon, chiar daca e mai scump).
Imobilizarea totala sau relativa in criza este bine-venita.
Cu stima
Dr. Enescu
Constanta
0
10-03-2017, ora 11:12
danny10
Nu este medic/terapeut
danny10
Va mulțumesc, mi ati fost de mare ajutor !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.