Interpretare Holter EKG
Buna ziua, de ceva timp tot am avut probleme cu inima (palpitatii, senzatie de sufocare etc) La recomandarea celor de la urgenta, am facut un Holter EKG de unde am primit rezultatul dar nu il inteleg. Eu sapt. viitoare o sa caut un cardiolog la care sa merg, dar pana atunci, va rog, daca se poate, sa mi spuneti in mare cam ce inseamna. Rezultatul este acesta:
Rezultate medicale
Durata monitorizarii 22 ore şi 49 minute.
Ritm sinusal pe toata durata monitorizarii.
AV medie/24h = 78b/min, AV maxima/24h = 163b/min, ora 13:36:56, AV minima/24h = 38b/min, ora 03:23:20.2 extrasistole supraventriculare pe 24 ore.
Fara episoade de TPSV, fibrilatie atriala, flutter atrial.
23 extrasistole ventriculare, cu morfologie de BRS, fara cuplete, fara triplete, 1 episod de bigeminism, fara episoade de trigeminism.
Fara tahiaritmiiventriculare.2 pauze ventriculare peste 2 secunde, pauza maxima 2128ms, ora 06:51:40 (probabil 2 episoade de BAV gr II, tip 1 cu scapare jonctionala-Interval PRce creste usor, progresiv, undele P blocate avand morfologie asemanatoare undelor P sinusale, fiind urmate de cate 1 bataie de scapare jonctionala-hipertonie vagala nocturna)
Aspect de repolarizare precoce.
Concluzie :
Ritm sinusal cu AV: 38-163/min (AV medie/24h = 78b/min)
Rare extrasistole ventriculare. 2 extrasistole supraventriculare.2 pauze ventriculare peste 2 secunde, pauza maxima 2128ms.
In observatie, BAV gr 2 tip 1. Aspect de repolarizare precoce. Aritmie sinusala. BRD incomplet.
Rezultate medicale
Durata monitorizarii 22 ore şi 49 minute.
Ritm sinusal pe toata durata monitorizarii.
AV medie/24h = 78b/min, AV maxima/24h = 163b/min, ora 13:36:56, AV minima/24h = 38b/min, ora 03:23:20.2 extrasistole supraventriculare pe 24 ore.
Fara episoade de TPSV, fibrilatie atriala, flutter atrial.
23 extrasistole ventriculare, cu morfologie de BRS, fara cuplete, fara triplete, 1 episod de bigeminism, fara episoade de trigeminism.
Fara tahiaritmiiventriculare.2 pauze ventriculare peste 2 secunde, pauza maxima 2128ms, ora 06:51:40 (probabil 2 episoade de BAV gr II, tip 1 cu scapare jonctionala-Interval PRce creste usor, progresiv, undele P blocate avand morfologie asemanatoare undelor P sinusale, fiind urmate de cate 1 bataie de scapare jonctionala-hipertonie vagala nocturna)
Aspect de repolarizare precoce.
Concluzie :
Ritm sinusal cu AV: 38-163/min (AV medie/24h = 78b/min)
Rare extrasistole ventriculare. 2 extrasistole supraventriculare.2 pauze ventriculare peste 2 secunde, pauza maxima 2128ms.
In observatie, BAV gr 2 tip 1. Aspect de repolarizare precoce. Aritmie sinusala. BRD incomplet.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0Probleme grave ? probleme ventriculare R on T
- 0Aritmie extrasistolica supraventriculara
- 2Analize holter
- 3Ii acceptat HOLTER TA in familie ?
Mai multe informații despre: ekg holter
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: