interpretare examen urocultura!
buna!in urma unui examen de urocultura am primit urmat. raspuns: celule epiteliate superficiale 85/ul(val. normala 28/ul), cristale de oxalat de calciu 58/HPF(val. norm. 10/HPF)cristale amorfe 992/ul(val. norm. 275/ul)prezenta flora microbiana, escherichia coli prezent, spuneti-mi va rog ce trebuie sa fc ca-ci imi doresc sa scap, de aproape 1 an racesc f des, am dureri groaznice la urinare
va multumesc!
va multumesc!
4 comentarii
pai...daca ti-a dat escherichia coli prezent, nu ti-a dat si antibiograma..?
Da, este necesar sa faci un tratament antibiotic al infectiei urinare conform antibiogramei; infectia urinara poate fi intretinuta de o litiaza ( prezente cristale de oxalat de calciu), ar fi bine sa faci si o ecografie abdominala( rinichi, cai urinare);este necesar si un consult urologic; aprecierea functiei renale, in cazul existentei unei litiaze, se poate face prin determinarea ureei, creatininei, acidului uric; mai multe investigatii ca si tratamentul corespunzator va pot fi recomandate de un medic nefrolog su urolog; de asemenea, ca adjuvant, vi se poate recomanda un tratament de crestere a imunitatii( de exemplu Cantastim 1 f sc la 7 zile, in total 10 fiole, cura se poate repeta dupa 3 luni)numai bine;
buna!
eu am primit si antibiograma, iar medicul de familie mi-a recomandat 5 zile de gentamicina injectabila cu 2 fiole pe zi
mi-am mai facut si un echo la rinichi dar nu am nimic, nici nisip, nici pietre, sincer sper sa-mi treaca
va multumesc pt raspunsuri si va doresc multa sanatate
eu am primit si antibiograma, iar medicul de familie mi-a recomandat 5 zile de gentamicina injectabila cu 2 fiole pe zi
mi-am mai facut si un echo la rinichi dar nu am nimic, nici nisip, nici pietre, sincer sper sa-mi treaca
va multumesc pt raspunsuri si va doresc multa sanatate
buna!
din pacate mia revenit din nou, ce sa mai fc?
din pacate mia revenit din nou, ce sa mai fc?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0interpretare rezultat urocultura
- 0Urocultura, un medic va rog!
- 0Interpretare analize urocultura cu dureri renale
- 0Analize urina
- 0Infectie urinara
- 0Rezultate urocultura
- 0Urocultura cu antibiograma
- 0Urocultura
- 0Prezența bacteriilor în urină
- 0Prezența bacteriilor în urină
- 1Urocultura: Serratia odorifera