Interpretare examen IRM
Buna ziua, in urma unor cumplite si indelungate dureri de cap, am facut un IRM, insa domnul dr.radiolog nu m-a lamurit, singurele cuvinte au fost: 'cum de ati putut sa va stresati atat de mult in viata?'am fost trimisa la neurolog, care m-a pus sa efectuez niste analize de sange...in fine, as dori, va rog frumos, sa imi interpretati cu aproximatie, ceea ce a scris dr.radiolog( dr.neurolog a zis ca nu e interesat de ceea ce scrie un radiolog, el nu da un diagnostic, asa ca nu a incercat sa ma linisteasca prea mult), dr.radiolog, prin urmare, a scris:
'discrete leziuni de posibila demielinizare ischemica fara priza de SDC IV in substanta alba subcorticala bilateral.Usoara largire a spatiilor lichidiene extracerebrale parasagital bilateral.Structuri cerebrale infratentoriale fara leziuni decelabile la examinarea nativa si cu SDCIV.Angio-IRM in limite normale.Spatii lichidiene intra si extracerebrale de aspect normal, hipofiza, orbitele, ppiramidele temporale si sinusuri ale fetei fara modificari patologice decelabile.Deviere spre dreapta a septului nazal.'
Multumesc din suflet.
'discrete leziuni de posibila demielinizare ischemica fara priza de SDC IV in substanta alba subcorticala bilateral.Usoara largire a spatiilor lichidiene extracerebrale parasagital bilateral.Structuri cerebrale infratentoriale fara leziuni decelabile la examinarea nativa si cu SDCIV.Angio-IRM in limite normale.Spatii lichidiene intra si extracerebrale de aspect normal, hipofiza, orbitele, ppiramidele temporale si sinusuri ale fetei fara modificari patologice decelabile.Deviere spre dreapta a septului nazal.'
Multumesc din suflet.
3 comentarii
discrete leziuni de posibila demielinizare ischemica=adica sunt vase, capilare neuronale care s-au spart sau continua sa se sparga, ceea ce poate duce la demielinizare corticala ceea ce afecteaza teaca de mielina cu care nervii periferici sutn imbracati.Intrebarea mea este, de cat timp aveti durerile de cap? cand apar, daca sunt urmate de ameteli, insomnii, fotofobie, vezi puncte negre, si daca se calmeaza cumva la repaus sau la administrarea vreunui medicament.Si ce caracter au durerile :intepatura, sfredelire, lovtura de ciocan, si in ce parte a capului apar.merci!!
Durerile au tinut cam 3 luni, cu pauza de 5-8 zile, apoi reveneau, ceea ce m-a determinat sa merg la dr.Durerile erau ca o lovitura de cutit, asadar...ca o intepatura, aparusera mai intai intr-o parte, in varful capului, apoi se mutau in cealalta parte, coborau pana la ochi.Dupa tratament cu Tanakan si Midocalm au facut... o pauza, au revenit, insa mai discret dupa cam 5 luni de la terminarea tratamentului.Am avut ameteli, aveam senzatia ca mi se intepenise jumatate de palma(stanga doar).Un neurochirurg zicea ca e vorba de spondiloza pe care mi-a depistat-o ulterior.Totusi nu inteleg ce e cu demielinizarea, cu largirea spatiilor lichidiene...unde duc toate acestea, dat fiind faptul ca nu au legatura cu spondiloza?Raspunsul dat de dr. e cam acelasi: fiecare organism e altfel...eu simt ca sunt susceptibila de Alzheimer...Multumesc din suflet, o zi buna!
parerea mea este sa mergi la un neurolog sa iti faca o encefalograma sa mai repeti un TC ptr ca ma gandesc ca paresteziile jumatatii stangi ale maini pe fata dorsala sau palmara - tulburări de sensibilitate pe faţa palmară- marginea laterală a mâinii, primele trei degete şi jumătatea laterală a degetului IV
- pe faţa dorsală - ultimele două falange ale degetelor II şi III şi parţial medial, degetul IV.
Apar in traumatisme ale nervului median desi mi-e greu sa cred ca ai avut acest traumatism la brat, insa nervul median cu origine din plexul brahial de la axila(subbrat) poate fi afectat prin originea plexului ale nervilor cervicali-demielinizari ale acestora poate sa duca la afectarea intregului sistem enumerat.Insa nu excludem nici anevrismul cerebral, de asta e bine sa iti faci un TC si sa mergi la un neurolog ptr toate investigatiile.
- pe faţa dorsală - ultimele două falange ale degetelor II şi III şi parţial medial, degetul IV.
Apar in traumatisme ale nervului median desi mi-e greu sa cred ca ai avut acest traumatism la brat, insa nervul median cu origine din plexul brahial de la axila(subbrat) poate fi afectat prin originea plexului ale nervilor cervicali-demielinizari ale acestora poate sa duca la afectarea intregului sistem enumerat.Insa nu excludem nici anevrismul cerebral, de asta e bine sa iti faci un TC si sa mergi la un neurolog ptr toate investigatiile.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 15rezultat RMN cervical, RMN cerebral
- 13flocoane
- 7Interpretare RMN cranio-cerebral nativ si cu contrast
- 0RMN cranio-cerebral nativ
- 39rezultat RMN cerebral... recidiva?
- 4Concluzii IRM cranio-cerebral si angio
- 0scleroza?
- 2Stranutul in timpul RMN-ului !!!
- 2Interpretare CT craniu cerebral ajutor urgent va rog
- 3rezultat RMN cranio-cerebral si cervical
- 14Angio RMN Cranian Hipoplazie artera vertebrala dreapta