Interpretare CT sinusuri
Buna ziua,
In urma efecturarii unui CT la sinusuri au rezultat urmatoarele concluzii:
-Minime modificari inflamatorii cronice la periferia sinusurilor maxilare si la nivelul celulelor etmoidale
-Hipertrofia cornetelor si a septului nazal cu deviatia septului nazal spre dreapta
-hipertrofie nodulara (aproximativ 1, 5/2 cm), perete posterior rinofaringe-probabil adenoida.
Daca in ceea ce priveste hipetrofie cornetelor si a deviatiei de sept nazal cunosc despre ce e vorba va rog sa ma ajutati cu intepretarea ultimei concluzii
Va multumesc anticipat
In urma efecturarii unui CT la sinusuri au rezultat urmatoarele concluzii:
-Minime modificari inflamatorii cronice la periferia sinusurilor maxilare si la nivelul celulelor etmoidale
-Hipertrofia cornetelor si a septului nazal cu deviatia septului nazal spre dreapta
-hipertrofie nodulara (aproximativ 1, 5/2 cm), perete posterior rinofaringe-probabil adenoida.
Daca in ceea ce priveste hipetrofie cornetelor si a deviatiei de sept nazal cunosc despre ce e vorba va rog sa ma ajutati cu intepretarea ultimei concluzii
Va multumesc anticipat
4 comentarii
din cauza ca nu respiri bine pe nas.. nu se aeriseste bine sinusul.. si treptat o sa se transforme in o sinusita..
mergi la ORL si opereaza ce ai de operat in nas.. nu este alta solutie
mergi la ORL si opereaza ce ai de operat in nas.. nu este alta solutie
Buna ziua, dl doctor, va rog sa ma ajutati in problema pe care o am :fiul meu in varsta de 15 ani (1, 68 inaltime, 74kg) a fost diagnosticat in urma cu 1 an cu rinita alergica hipertrofica, a urmat tratament pt alergie cu singulair si aerius aproape 1 an, in urma caruia nu a mai avut simptome alergice, insa la cea mai mica raceala, aer rece, fum de tigara (el nu fumeaza) i se infunda nasul f. rau. Acum este cu nasul infundat de aproximativ patru sapt. in urma unor virusi contactati de la scoala, i/am dat la inceput parasinus, inhala'ii cu respisun, poligema sinusuri, ceaiuri, nazomer, amelior
du/se, dar, ulterior dupa ce a mai iesit la frig a facut trei zile temperatura, iar medicul de fam i/a dat antibiotic zinnat 5 zile, pe langa nurofen, xyzal, biorinil/olinth, aerosoli. de trei zile a terminat antibioticul, iar nasul e tot infundat, mai ales noaptea si nu mai stiu cum sa/l ajut. la radiografie sinusurile au iesit ok. va rog, puteti sa/mi spuneti ce as putea sa/i mai dau? si daca se recomanda si la varsta lui operatie pt micsorarea cornetelor nazale?
du/se, dar, ulterior dupa ce a mai iesit la frig a facut trei zile temperatura, iar medicul de fam i/a dat antibiotic zinnat 5 zile, pe langa nurofen, xyzal, biorinil/olinth, aerosoli. de trei zile a terminat antibioticul, iar nasul e tot infundat, mai ales noaptea si nu mai stiu cum sa/l ajut. la radiografie sinusurile au iesit ok. va rog, puteti sa/mi spuneti ce as putea sa/i mai dau? si daca se recomanda si la varsta lui operatie pt micsorarea cornetelor nazale?
recomand sa tratati initial cauza problemelor
daca asta n.o sa dea rezultat.. o sa.l operati
1 este un copil cu probleme gastro intestinale
2 am mai scris pe forum... ca un reflux gastro esofagian in somn..irita si inflameaza faringe, amigdale, cornete nasale
3 am scris pe forum ca Alergiile au legatura cu Intestinele intoxicate.. care nu tolereaza Alimentele alergene..si de acolo vine si rinita alergica si posibilul astm
cititi pe Google despre Alimente Alergene si le excludeti pe toate
mai cititi si pe forum ce ma mai scris
daca asta n.o sa dea rezultat.. o sa.l operati
1 este un copil cu probleme gastro intestinale
2 am mai scris pe forum... ca un reflux gastro esofagian in somn..irita si inflameaza faringe, amigdale, cornete nasale
3 am scris pe forum ca Alergiile au legatura cu Intestinele intoxicate.. care nu tolereaza Alimentele alergene..si de acolo vine si rinita alergica si posibilul astm
cititi pe Google despre Alimente Alergene si le excludeti pe toate
mai cititi si pe forum ce ma mai scris
multumesc pentru raspuns, dar va rog, sa mi spuneti acum, pana la operatie, ce pot sa i mai administrez pentru ca este de patru saptamani cu nasul infundat si nu se amelioreaza cu nimic (inhalatii, aerosoli cu respisun, nurofen, paracetamol, xyzal, sinupret, nazomer, biorinil/olinth. multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 57infectia sinusurilor
- 5acinetobacteria la nivelul sinusurilor si urmez un tratament de 10 zile...
- 7Probleme severe cu sinusul frontal
- 7nara infundata cand ma asezam in pozitia culcat
- 10prombleme cu sinusurile
- 0durere post-operatorie sinus
- 3Dureri la sinusuri
- 6Raport Medical CT Sinusuri - Necesita Operatie?
- 5rezectie apicala si sinuzita...
- 1Sinuzita
- 3Inflamarea sinusurilor
- 3Probabil sinuzita
- 0Fractura de sinus frontal reconstructie
- 1Sinuzita?
- 4Senzatie de mucus pe sinusuri
- 1Rezectie maxilara
- 1Colt de măsea în sinus
Mai multe informații despre: sinusurile
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: