Injectia cortizon buna sau nu ??

03-03-2024
Ioana Atena
Nu este medic/terapeut
Ioana Atena
Buna ziua, in urma cu o sapt mi sa dat o injectie cu cortizon la incheietura mainii. la o zi dupa administrare am lesinat spunandu mi ca e reactie de la injectie de atunci ma simt ametita de cap. totusi aceasta injectie mi a facut bine la mana dar in schimb ametesc de atunci plus lesinul. se poate intampla asta din cauza acelei injectii ??
4 comentarii
0
04-03-2024, ora 09:19
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Da, este posibil ca simptomele pe care le experimentați, inclusiv leșinul și amețelile, să fie legate de injecția cu cortizon pe care ați primit-o. Cortizonul, un tip de steroid, este adesea utilizat pentru a reduce inflamația și durerea în diverse afecțiuni, inclusiv în problemele articulare. Deși este eficient în tratarea simptomelor locale, cortizonul poate avea și efecte secundare, unele dintre acestea putând afecta starea generală de bine.

Efectele secundare ale injecțiilor cu cortizon pot varia de la ușoare la severe și pot include:

- Reacții la locul injecției: durere, umflare, înroșire sau infecție.
- Modificări ale stării de spirit sau comportamentului: anxietate, insomnie sau modificări ale dispoziției.
- Modificări fiziologice: creșterea tensiunii arteriale, modificări ale nivelurilor de zahăr din sânge, risc crescut de infecții.
- Reacții sistemice: în cazuri rare, cortizonul poate provoca reacții mai serioase, cum ar fi probleme gastrointestinale, modificări ale ciclului menstrual, sau chiar efecte asupra inimii și sistemului circulator, care pot duce la amețeli sau leșin.

Este important să luați în considerare că leșinul (sincope) și amețelile pot avea numeroase cauze și nu trebuie automat presupuse a fi direct legate de injecția cu cortizon fără o evaluare medicală amănunțită. Factori precum deshidratarea, reacții vasovagale (care implică o scădere temporară a fluxului sanguin către creier), stresul, sau alte condiții medicale pot contribui de asemenea la aceste simptome.

Vă recomand să consultați un medic cât mai curând posibil pentru a discuta despre simptomele pe care le experimentați. Este posibil să fie necesară o evaluare medicală care să includă un examen fizic, analize de sânge sau alte teste pentru a determina cauza exactă a amețelilor și a leșinului și pentru a exclude alte posibile afecțiuni. Medicul vă va putea oferi sfaturi specifice bazate pe istoricul dvs. medical și pe simptomele actuale, inclusiv ajustări ale tratamentului dacă este necesar.
0
07-03-2024, ora 01:44
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua.

Cortizonul injectat într-o articulație se absoarbe în sânge mai puțin decât cortizonul pastile sau intravenos. Totuși, o parte din el intră și în sânge. Cortizonul (orice fel de cortizonice - HHC, Prednisolon etc.) poate crește tensiunea arterială - ar trebui să măsurați tensiunea. Cortizonul mai crește (temporar) și glicemia, dar probabil că nu de asta ați leșinat.
S-ar putea ca în injecția aceea să fi fost, pe lângă cortizon, și alte substanțe (acid hialuronic, anestezice locale ca Lidocaină etc.), care pot da și ele alergii sau alte simptome.
Dacă ați leșinat și v-ați pierdut cunoștința (sincopă) sau aproape v-ați pierdut cunoștința (presincopă), trebuie să vorbiți cu medicul. Între timp, când vă ridicați din pat să nu vă ridicați direct în picioare, stați întâi câteva minute șezând.

Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
0
07-03-2024, ora 06:57
Ioana Atena
Nu este medic/terapeut
Ioana Atena
Va multumesc frumos pt raspunsuri. eu la medic am fost imd urmatoarea zi dupa lesin, ma controlat si a spus ca este reactie de la cortizon pt ca este ft puternic si cam atat. nimic altceva
este pt prima data cand mi se administreaza asa ceva.
0
12-10-2024, ora 13:12
Linasta
Nu este medic/terapeut
Linasta
Bună Ioana Atena, cum te mai simti? Acum o săptămână am primit și eu o injecție cu cortizon la coloana cervicala și la fel nu ma simpt bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: cortizon