inflamatii la imbinarea cartilajelor cu sternul | Forumul Medical ROmedic

inflamatii la imbinarea cartilajelor cu sternul

06-12-2011
ivlore
Nu este medic/terapeut
ivlore
Buna ziua, in urma vizitei pe forum m-am gandit ca as putea sa gasesc raspuns la problema mea : la imbinarea cartilajelor cu sternul s-au format in timp inflamatii. Unele cartilaje pe partea dreapta sunt inflamate pe toata lungimea lor chiar de la imbinare. Nu sunt dureroase in general, dar uneori apar niste palpitatii ca niste zvacniri-se produc instantaneu sau, alteori o durere mocnita insotita de o fierbinteala ; aceste manifestari nu au nici o legatura cu schimbarile climatice. La radiografie nu sunt observabile dar la palpat se simt. Alte probleme de oase nu am, doar scolioza. Am 33 de ani, 1.55 m, si 45 kg si prestez munca de birou, intrebarea mea este din ce motiv s-au format aceste inflamatii si cum se vor manifesta in timp, as vrea sa raman si insarcinata in anul urmator. astept raspun, multumesc anticipat.
5 comentarii
0
07-12-2011, ora 23:08
Andidarie
Nu este medic/terapeut
Andidarie
Un punct de vedere
Umflaturile pe care le descrieti nu cred ca reprezinta manifestarea unei inflamatii ci mai degraba ar putea fi expresia unei hiperfunctii a tesutului conjunctiv di care este alcatuit cartilaju.
Se pare ca in organismul dumneavoastra predomina activitatea anabolica asupra activitatii catabolice.
0
09-12-2011, ora 15:07
ivlore
Nu este medic/terapeut
ivlore
Daca nu deranjez, as vrea mai multe detalii..
0
09-12-2011, ora 20:01
Andidarie
Nu este medic/terapeut
Andidarie
Precizare
Corpul uman este esxpresia morfologica a doua procese diametral opuse adica procesul anabolic [ proces prin care se formeaza tesuturile "de crestere", evolutiv] si procesul catabolic [processul de distrugere, "de involutie", de distrugere].
Se pare ca in corpul dumeavoastra predomina activitatea anabolica la fel ca la copii.
Dintr-un alt punct de vedere, fiecare persona se dezvolta din trei tesuturi embrionare ectoderma, endoderma si mesoderma
Se pare ca tesuturie derivate din mesoderm este mai activ fata de celelalte tesuturi car deriva din mesoderm si ectoderm, proces care poate fi verificat cu o analiza de singe in care ar fi preponderente elemente tinere ale singelui.
Cu cuvinte simple s-ar putea ca probleme morfologice pe care le descrieti sunt o exacerbare a activitatti anabolice, adica punctul echilibru s-a deplasat catre procesul anabolic sau din punct de vedere costitutional exista un deficit de endodermism [salivazie saraca, piele usacata, constipatie de lunga durata] sau de ectodermism [probleme dermatlogice, probleme de acuitate vizuala]
0
10-12-2011, ora 11:57
ivlore
Nu este medic/terapeut
ivlore
Am inteles fenomenul, insa procesul anabolic ar trebui sa scada dupa varsta de 30 ani, daca am inteles eu bine.
As vrea sa fac acea analiza de sange cu caracteristicele respective, puteti sa-mi spuneti exact care ar fi..
Intr-adevar am pielea foarte uscata si am probleme de constipatie, desi consum lichide, aproximativ 1.5 l mai mult sau mai putin. In ultimul timp am reglat cat de cat partea de constipatie prin consum de sfecla rosie, mar si morcov ras, zi de zi; in momentul in care fac pauza se instaleaza din nou fenomenul
0
10-12-2011, ora 13:15
Andidarie
Nu este medic/terapeut
Andidarie
O alta precizare
Dupa cum ati precizat este o legatura intre constipatie si aparitia problemelor la nivelul sternului, deci modelul teoretic al problemei ar fi urmatorul: Dumneavoastra di punct de vedere constituzional aveti un deficit al activitatti tesuturilor provenite din ectoderm si endoderm, deci manifestarile de la nivelul sternului ar fi manifestarea vizuala a acentuarii deficitului.
Ar fi util sa investigati functia secretorie a stomacului s-ar putea sa suferiti de o dispesie hipoacida a stomacului.
Cu cuvinte simple o etapa importanta in tratament este eliminarea constipatiei de la "radacina" si nu cu ajutorul a unor diete speciale.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Proprietățile unice ale È›esutului cartilajului, explorate în cadrul unui nou studiu
  • Cartilaj artificial creat cu ajutorul imprimantei 3D
  •