imunograma

Buna ziua.
Am o fetita de 10 ani si 10 luni si i s-a facut imunograma. La IgA a iesit o valoare foarte mica de 12.76 mg/dL, cu mult scazut fata de parametri specificati in buletinul de analize 91-255.
IgG = 1098.75 850 - 1300 ;
IgM = 168.40 66 - 155.
Ma puteti ajuta cu o explicatie, sunt ingrijorata de valoarea foarte scazuta iar pe site-uri am gasit interpretari ale IgA destul de exagerate ( leucemie...).
Multumesc mult.
Am o fetita de 10 ani si 10 luni si i s-a facut imunograma. La IgA a iesit o valoare foarte mica de 12.76 mg/dL, cu mult scazut fata de parametri specificati in buletinul de analize 91-255.
IgG = 1098.75 850 - 1300 ;
IgM = 168.40 66 - 155.
Ma puteti ajuta cu o explicatie, sunt ingrijorata de valoarea foarte scazuta iar pe site-uri am gasit interpretari ale IgA destul de exagerate ( leucemie...).
Multumesc mult.
5 comentarii

Ca sa-ti raspunda un medic,
precizeaza CE i-ai facut toate aceste investigatii?
Sa-ti traiasca sanatoasa.
La multi ani!
precizeaza CE i-ai facut toate aceste investigatii?
Sa-ti traiasca sanatoasa.
La multi ani!

Buna seara!
Cauzele scaderii IgA pot fi diverse (diferite infectii, folosirea in exces a antibioticelor etc.).
Medicul pediatru (sau cel care a recomandat imunograma), in functie de simptomatologia clinica
a fetitei si eventual luand in consideratie si rezultatele altor investigatii, poate sa aprecieze/ sa
stabileasca mai exact, mai concret, cauza acestor valori ale IgA.
Cu respect,
Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Cauzele scaderii IgA pot fi diverse (diferite infectii, folosirea in exces a antibioticelor etc.).
Medicul pediatru (sau cel care a recomandat imunograma), in functie de simptomatologia clinica
a fetitei si eventual luand in consideratie si rezultatele altor investigatii, poate sa aprecieze/ sa
stabileasca mai exact, mai concret, cauza acestor valori ale IgA.
Cu respect,
Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu

Domnul doctor Vlaicu are perfecta dreptate in ceea ce va spune. Pentru ca v-am vazut ingrijorata, vreau sa vin si eu cu cateva precizari: cand un pacient de-al meu are o analiza modificata, primul lucru pe care-l spun este sa nu se sperie, dar nici sa nu neglijeze problema. O analiza modificata poate fi un semnal de alarma, dar nu se pot trage concluzii finale numai pe baza unei singure analize. Eu in situatii de acest gen cer analize suplimentare de clarificare a situatiei. In cazul dumneavoastra cred ca ar fi bine sa luati un bilet de trimitere de la medicul de familie catre o clinica de Hematologie si sa-i faceti fetitei dumneavoastra investigatii suplimentare care vor clarifica situatia. Asteptam vesti de la dumneavoastra si speram sa fie numai de bine. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan

Multumesc mult pentru informatii dr Petre Muresan, dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu. Va urez un an plin de bucurii.

Urari de sanatate si fericire. Si noi va multumim si va uram toate cele bune pentru dumneavoastra si familia dumneavoastra. Speram sa ne dati vesti numai de bine. In masura in care va putem ajuta cu ceva in continuare, eu si distinsul meu coleg, va stam la dispozitie. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune: