Implant dentar cu aditie de os.

30-10-2024
Rozina
Nu este medic/terapeut
Rozina
Bună seara!
Cu câteva zile în urma medicul stomatolog mi-a pus un implant dentar cu ridicare de sinus. Totul a decurs foarte bine, după spusele medicului, deși a zis ca membrana a fost perforata.
După intervenție, a doua zi, am început sa simt nevoia sa scuip mucus din gat, mucus cu sânge și bucatele de os.
Mi-am sunat medicul și acesta mi-a zis ca ar fi bine sa folosesc spray-ul de nas prescris mai mult de 7 zile.
Astăzi este a 5 zi de la intervenție și încă scuip sange.
Este normal acest lucru?
Am facut eu ceva greșit de s-a întâmplat acest lucru?
Va mulțumesc pentru răspunsuri!
2 comentarii
0
31-10-2024, ora 15:07
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!

După o intervenție de implant dentar cu ridicare de sinus, mai ales dacă a avut loc o perforare a membranei sinusale, pot apărea sângerări ușoare sau eliminarea unor mici fragmente de os/mucus cu sânge în primele zile. Totuși, aceste simptome ar trebui să se diminueze treptat, iar persistența sângerării poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv de complexitatea intervenției și de sensibilitatea zonei afectate.

1. Perforarea membranei sinusale: O perforare minoră a membranei este o complicație comună în ridicarea sinusului, dar de obicei aceasta se vindecă de la sine. Cu toate acestea, poate cauza sângerări și eliminare de mucus cu sânge și mici fragmente de os. În general, medicul va recomanda să evitați eforturile mari (precum suflatul puternic al nasului) și să utilizați spray-ul nazal pentru a reduce inflamația și pentru a preveni infecțiile.

2. Vindecarea sinusului: Mucusul cu sânge poate fi normal la câteva zile după o astfel de intervenție, dar ar trebui să observați o scădere a acestuia pe măsură ce trec zilele. Este important să urmăriți dacă sângerarea scade în intensitate și nu devine mai abundentă.

3. Respectarea recomandărilor post-operatorii: Pe lângă spray-ul nazal, medicul stomatolog v-a putut recomanda să evitați presiunile pe sinusuri, cum ar fi strănutatul cu gura închisă, consumul de lichide fierbinți, exercițiile fizice intense și consumul de băuturi alcoolice. De asemenea, evitarea suflatului nasului în primele zile este esențială pentru a proteja membrana sinusală.

Recomandări:
1. Contactați din nou medicul stomatolog dacă sângerarea persistă și nu pare să se amelioreze, pentru a evalua dacă este necesară o verificare suplimentară sau dacă este necesar un tratament suplimentar pentru a ajuta la vindecare.

2. Urmați strict recomandările post-operatorii, mai ales utilizarea spray-ului nazal și evitarea presiunii pe sinusuri.

3. Monitorizați simptomele: dacă observați că sângerarea crește în loc să se reducă sau dacă aveți semne de infecție, precum durere severă, febră sau puroi, consultați medicul pentru o evaluare imediată.

În general, simptomele pe care le descrieți pot fi normale în primele zile după o ridicare de sinus, dar dacă nu observați o reducere treptată a sângerării, este important să discutați cu medicul pentru a confirma că totul decurge normal în procesul de vindecare.
0
06-11-2024, ora 16:09
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Buna ziua,

Din ceea ce ați relatat, este posibil ca perforarea membranei sinusale în timpul intervenției să fi condus la unele complicații, care sunt însă destul de frecvente în acest tip de procedură.

Iată câteva observații și recomandări:

- Scuipatul de mucus cu sânge și resturi osoase în primele zile după operație este relativ normal, deoarece a existat o perforație a membranei sinusale. Acest lucru poate provoca o ușoară hemoragie și eliminare de secreții din sinus.
- Folosirea spray-ului nazal prescris de medicul stomatolog este importantă pentru a reduce inflamația și a favoriza vindecarea. Trebuie să-l folosiți conform recomandărilor, cel puțin 7 zile.
- Faptul că încă mai scuipați sânge la a 5-a zi post-operatorie poate fi și el normal, dar dacă problema persistă mai mult de 7-10 zile, ar fi indicat să vă recontactați medicul.

Nu ați făcut nimic greșit. Perforația membranei sinusale este o complicație care poate apărea uneori la acest tip de intervenție, fără a fi neapărat vina pacientului.

Cea mai bună abordare este să urmați îndeaproape instrucțiunile medicului, să vă monitorizați simptomele și să-l contactați dacă aveți îngrijorări sau dacă problemele nu se ameliorează în următoarele zile. Medicul vă poate reevalua și oferi un tratament adecvat pentru a accelera vindecarea.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog in Brasov, Darste.

Zâmbim împreună din 2007

.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul