Implant de lentila pe un ochi care nu clipeste

28-06-2022
dramq92
Nu este medic/terapeut
dramq92
Buna tuturor, am 30 de ani si m-am nascut cu semipareza faciala pe partea stanga si cu malformatie la urechea stanga.
De ceva ani am decis sa fac ceva cercetari si unde exista posibilitatea sa imi rezolv cateva probleme de sanatate si am ajuns deja la capitolul ochi.
Fiind nascut cu semipareza faciala pe partea stanga, clipesc in proportie de 40-50% unde din aceasta cauza ochiul meu nu se curata ca un ochi normal si in viata de zi cu zi lacrimez destul de des iar ochiul in principiu este iritat. In ceea ce priveste vederea mea, este destul de slaba pe ochiul stang cu o dioptrie de 5+ iar cel drept este un ochi perfect.
Anul trecut am fost la o consultatie oftamologica, o clinica super ok din grecia (am ajuns acolo pentru ca acolo locuieste iubita mea si stiind de probleme mele mi-a propus sa facem o consultatie la medicul ei oftamolog) unde mi-au propus o operatie laser.
Anul acesta am fost pregatit sa fac aceasta operatie si am refacut vizita dar inainte de operatia laser s-a zis ca se va mai face o consultatie in care sa ne asiguram ca aceasta operatie va putea decurge in continuare.mi-au masurat corneea iar vorbind cu ei in engleza am inteles ca este mai mica (presupun ca s-a referit la grosime) si am facut cateva teste de vedere cu o pereche de ochelari cu care testau lentilele.
Ca ideea in viata mea de zi cu zi cum vad in ceea priveste campul meu vizual, eu vad foarte bine dar coltul stang vad in ceata, un alt reper ce stiu este faptul ca informatiile pe care le primeste creierul meu este mai mult ochiul drept, pot spune chestia asta pentru ca imi vad laterala dreapta a nasului...avand de mic aceste probleme creierul meu s-a adaptat cu dreptul si a perfectionat partea dreapta in ceea ce priveste vederea.
In momentul cand mi-au pus ochelarii si au putut depista o dioptrie unde putea sa imi imbunatateasca vederea in proportie de 80% dupa cateva minute am descoperit ca pot vedea cu ambii ochi dar din aproape si nu de la distanta.
Acum sunt intr-o perioada unde port lentila de contact ca sa ne asiguram ca ar putea creierul meu sa se acomodeze si sa vada cu ambii ochi si ca nu as avea un disconfort, am 2 saptamani cu lentila si as putea spune ca simt o senzatie la cap ca si cum ar fi un inceput de ameteala, nu este ameteala dar este o senzatie ca si cum urmeaza, nu este deloc deranjant dar exista acolo ceva iar in ceea priveste vederea, exista o mica imbunatatire cu lentila dar diferenta mai mare se observa la ochelari.
Dupa ce am descoperit aceste lucruri la clinica mi s-a propus ca operatie laser nu ar fi chiar recomandat dupa aceea mi-au propus de implant de lentila.
Sunt dispus sa merg mai departe cu orice daca mi se rezolva vederea dar am o singura teama la care mi-as dori sa primesc un raspuns si poate mai cunoasteti un caz asemanator.teama mea este, daca ma operez, din cauza faptului ca nu pot clipi bine, credeti ca ar putea sa apara alte complicatii spre exemplu sa am probleme de iratie mai mari la ochi decat ceea pe care o am deja??? Imi este teama de acest lucru, nu de operatie in sine, ci de faptul ca poate imi inrautatesc aceasta situatie din cauza clipirii
Sper sa ma puteti ajuta cu informatii
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: