Imi pocneste genunchiul
De cateva zile am inceput sa fac exercitii pentru a scapa de kilogramele in plus. Primele zile a fost totul bine, dar dupa aceea cand faceam genoflexiuni a inceput sa imi pocneasca genunchiul drept. Pocneste cand ma ridic. In rest nu prezinta durere imflamatii sau alte simtome. Pot continua sa fac sport linistit sau trebuie sa consult un medic?
5 comentarii
Buna ziua!
Este riscanta atitudinea de a slabi prin efort fizic. Probabil ca kilogramele in plus v-au distrus deja cartilajul articular, iar solicitarea prin sport le va distruge si mai mult (nu am inteles exact greutatea/inaltime).
Genuflexiunile sunt deosebit de periculoase pentru genunchi, mai ales in cazul unui supraponderal.
Veti putea slabi numai prin dieta, iar exercitii fizice este preferabil sa incercati numai dupa normalizarea greutatii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Este riscanta atitudinea de a slabi prin efort fizic. Probabil ca kilogramele in plus v-au distrus deja cartilajul articular, iar solicitarea prin sport le va distruge si mai mult (nu am inteles exact greutatea/inaltime).
Genuflexiunile sunt deosebit de periculoase pentru genunchi, mai ales in cazul unui supraponderal.
Veti putea slabi numai prin dieta, iar exercitii fizice este preferabil sa incercati numai dupa normalizarea greutatii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Buna seara!
Situatia nu este dramatica, cat timp aveti numai 10 kg in plus.
Sfatul meu este sa abandonati exercitiile fizice solicitante, in favoarea unora mai "soft", cum sunt inotul sau ciclismul.
Slabirea se realizeaza numai prin dieta si in nici un caz prin exercitii fizice solicitante, care va distrug articulatiile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Situatia nu este dramatica, cat timp aveti numai 10 kg in plus.
Sfatul meu este sa abandonati exercitiile fizice solicitante, in favoarea unora mai "soft", cum sunt inotul sau ciclismul.
Slabirea se realizeaza numai prin dieta si in nici un caz prin exercitii fizice solicitante, care va distrug articulatiile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Foot-ball-ul este agresiv pentru genunchi la orice varsta.
Nu este interzis sa jucati, insa trebuie sa va asumati si consecintele (distrugerea articulatiilor genunchiului si gleznei).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Nu este interzis sa jucati, insa trebuie sa va asumati si consecintele (distrugerea articulatiilor genunchiului si gleznei).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 180apa la genunchi
- 223* lia (in trecut) + menisc (prezent, dar inca neoperat)
- 13Umflatura langa genunchi
- 49ruptura de ligament
- 18Am dureri in zona genunchiului stang! Un sfat, va rog !
- 8Tatal meu a fost diagnosticat cu gonartroza bilaterala
- 1ligamente genunchi
- 10Dureri coapsa genunchi si sold
- 1probleme genunchi
- 7durere sub genunchi
- 0ma doare genunchiul
- 10ruptura menisc intern
- 36Umflatura deasupra genunchiului dupa operatie de menisc
- 5Dureri genunchi
- 5Probleme la genunchi
- 2miscare laterala in genunchi la ghemuire
- 1Probleme cu genunchiul.
- 8durere de genunchi
- 21Durere genunchi, sub rotula.
- 4Problema genunchi
Mai multe informații despre: Genunchiul zgomotele articulare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Boala Osgood-Schlatter (Apofizita tibială anterioară de creștere)
- Gonartroza (artroza genunchiului)
- Leziunile ligamentelor incrucisate ale genunchiului
- Leziunile de menisc
- Ruptura de menisc
- Condromalacia rotuliană (patelară) - condropatia
- Fracturile rotulei
- Osteoartrita genunchiului
- Articulatia genunchiului (genunchiul)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: