Imi ingheata mainile!
Buna ziua! Imi ingheata mainile si picioarele iarna.
Asta se intampla intr-un mod agresiv.astfel incat imi vine deseori greu sa-mi controlez miscarea degetelor. mi se contracta muschii.
Si muschii fetei sunt afectati.
ce se intampla?
care e cauza si cum pot trata?
Asta se intampla intr-un mod agresiv.astfel incat imi vine deseori greu sa-mi controlez miscarea degetelor. mi se contracta muschii.
Si muschii fetei sunt afectati.
ce se intampla?
care e cauza si cum pot trata?
8 comentarii
aţi văzut vreo modificare de culoare la nivelul mâinilor? adică să se facă roşii/albastre/galbene? purtaţi mănuşi în mod normal? vi s-a întâmplat doar iarna asta pe frigul de acum- care este totuşi destul de accentuat sau şi în alte ierni? în apă rece dacă ţineţi mâinile apare vreo modificare?
Buna Florina,
suferi de o slabiciune la nivel celular care duce la astfel de simptome (f. multi oameni au probleme de genul acesta) si care nu poate fi tratata efectiv decat cu ajutorul homeopatiei, dar pt. asta trebuie sa dai de un medic f. bun. In homeopatie aceasta se numeste constitutie hidrogenoida sau carbo-hidrogenoida.
Anumite carente de minerale nu reprezinta cauza adevarata si cel mult urmarea constitutiei cu aceste slabiciuni ci ca urma ingurgitarea acestor minerale nu vor putea decat ameliora temporar in caz ca vor avea vreun efect.
In plus ai grija mare cu ingurgitarea de calciu, magneziu si alte minerale alopate, indeosebi la cupru, zinc (sunt toxice) si altele caci in forma anorganica in care se dau ele dauneaza garantat pe lunga durata.
Medicina clasica nu numai ca nu cunoaste cauza acestei slabiciuni dar nici macar nu exista medicamente pt. asa ceva asa asa ca mersul la medicina clasica va fi pierdere de timp.
suferi de o slabiciune la nivel celular care duce la astfel de simptome (f. multi oameni au probleme de genul acesta) si care nu poate fi tratata efectiv decat cu ajutorul homeopatiei, dar pt. asta trebuie sa dai de un medic f. bun. In homeopatie aceasta se numeste constitutie hidrogenoida sau carbo-hidrogenoida.
Anumite carente de minerale nu reprezinta cauza adevarata si cel mult urmarea constitutiei cu aceste slabiciuni ci ca urma ingurgitarea acestor minerale nu vor putea decat ameliora temporar in caz ca vor avea vreun efect.
In plus ai grija mare cu ingurgitarea de calciu, magneziu si alte minerale alopate, indeosebi la cupru, zinc (sunt toxice) si altele caci in forma anorganica in care se dau ele dauneaza garantat pe lunga durata.
Medicina clasica nu numai ca nu cunoaste cauza acestei slabiciuni dar nici macar nu exista medicamente pt. asa ceva asa asa ca mersul la medicina clasica va fi pierdere de timp.
Acest lucru mi s-a mai intamplat si in alte ierni.
iar cand imi ingheata mi se inrosesc mainile.
iar cand imi ingheata mi se inrosesc mainile.
ceea ce ai seamănă a fi cel puţin parţial sindrom raynaud, un fenomen întâlnit la majoritatea persoanelor absolut inofensiv atâta vreme cât nu e asociat cu alte afecţiuni- probleme cu inima, circulaţia, muşchii, plămânii, articulaţii, pielea etc. maxim ai putea să consulţi un reumatolog care să te îndrume spre nişte analize pentru a nu fi altceva- gen afecţiune autoimună. între timp, poartă mănuşi şi evită cât de mult contact cu apa rece, frigul etc
Si daca ar fi acest sindrom raynaud... cum s-ar trata sau ce altceva pot sa fac?
păi în primul rqnd trebuie pus diagnosticul acesta de un medic, în cele mai multe cazuri nu este necesar un tratament- decât dacă este asociat cu anumite boli sistemice- ceea ce nu e neapărat nevoie. trebuie evitat fumatul, cofeina, evitare cât se poate frig, anticoncepţionale cu concentraţie mare de estrogen etc.
un medic poate pune diagnosticul prin anumite metode- ecografie, măsurare presiune digitală etc- şi doar în cazuri foarte grave se dau medicamente- şi bineînţeles dacă se consideră că e cazul se cercetează posibile cauze..
un medic poate pune diagnosticul prin anumite metode- ecografie, măsurare presiune digitală etc- şi doar în cazuri foarte grave se dau medicamente- şi bineînţeles dacă se consideră că e cazul se cercetează posibile cauze..
buna, si eu ma confrunt cam cu aceeasi poblema, acum ca a venit toamna, cum ma ridic din pat si ies la o temperatura cu putin mai rece imediat imi ingheata mainile, stie cineva despre ce-i vb? nu fumez, nu beau, numai ca stau cam rau cu apetitul, o fi cumva de la o alimentatie necorespunzatoare?
Eu am avut problema aceasta inclusiv vara.
Am scapat de ea definitiv dupa un consult la endocrinolog care mi-a dat vitalin timp de 3 luni continuu.
Este un complex de vitamina B (obtinute din plante in mare parte).
Eu ma bucur ca nu imi mai ingheata mainile si picioarele mai ales vara.
Am scapat de ea definitiv dupa un consult la endocrinolog care mi-a dat vitalin timp de 3 luni continuu.
Este un complex de vitamina B (obtinute din plante in mare parte).
Eu ma bucur ca nu imi mai ingheata mainile si picioarele mai ales vara.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8Picioare si maini reci
- 2circulatia periferica
- 11talpi reci si amortite
- 4picioare reci
- 4Maini foarte reci, frisoane, transpiratii, ameteala si senzatiii de amortire a inimii
- 5frig la picior (glezna).. care ar fi cauza? tratamentul?
- 4picioarele reci si polutia nocturna
- 1picioare foarte reci
- 3amorteli maini
- 2Maini si picioare foarte reci
- 2Picioare reci tot timpul
- 2degete reci si vinete
- 0Circulatie proasta?
- 0Picioare reci
- 1Senzatie de rece picioare in pozitia pe scaun sau culcat
- 0Persoana cu scleroza multipla. Tălpile picioarelor amortite cu furnicaturi, picioare reci.
- 3Spre ce fel de medic ma puteti ghida pt aceste simptome?
Mai multe informații despre: Circulatia deficitara sangvina Mainile reci Picioare reci
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: