ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

icter mecanic si cancer la caile biliare

69 comentarii 1 23 Înainte ›
0
11-11-2011, ora 23:34
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
bineinteles ca NU se putea face endoscopic ce s-a facut prin operatie clasica. de unde ai informatia asta ? e complet falsa.
transaminazele sunt crescute, la fel si bilirubina, conforme cu boala de baza care afecteaza ficatul.
poate sa manance absolut orice, dar in cantitati mici. nu se impune o dieta anume dincolo de asa-numitele "masuri de crutare hepatica", adica teoretic fara mancare grasa si proteine in cantitate mare. din pacate in momentul de fata aceste masuri nu valoreaza prea mult, fata de importanta unei eventuale dezobstruari a cailor biliare.
0
15-11-2011, ora 23:16
pitic activ
Nu este medic/terapeut
pitic activ
astazi am internat, o pe mama la floreasca
si tot astazi mi s, a confirmat banuiala
nu te contrazic ca ce se putea face la endoscop era mai bine prin operatia clasica si ca sa ma fac inteleasa reiau putin firul intimplarilor si de unde am ramas eu cu indoiala mea
dupa rmn s, a hotarit sa se faca ERCP ( medicul din constanta a fost plecat prin afara la seminarii si amu era coada mare la usa lui asistentele ii bagau in cabinet pe cei care indesau buzunarele si in felul asta mama a fost animata de doua ori eu nefiind in oras) cind am ajuns eu am impins la asistenta dar nu am ajuns si la medic direct drept urmare respectivul mi, a zis ca nu e de competenta lui ca nu are ce sa faca si mi, a pus fisa ei in brate si ne, a trimis pe salon ( mentionez ca atunci a si fost momentul in care eu am aflat ca are cancer profesorul desi l, am intrebat nu mi, a spus nici macar ca ar fi o "tumoare " totul s, a intimplat pe data de 1.11.2011 pe la ora 11
seara la contravizita profesorul mi, a zis ca o opereaza joi : sa desfunde canalul sau sa faca by-pass
atunci ma intrebam daca e bine sau nu sa continui in constanta sau sa o mut in bucuresti dar imi era frica ca nu mai am timp. acum stiu si inteleg ce inseamna un icter mecanic
miercuri seara dupa vizita profesorului pe salon a venit un medic la contravizita si asistenta era cu fisele de la toti pacientii
cind s, a uitat pe fisa mamei a intrebat, o pe asistenta daca aici nu s, a facut ERCP la ce spital se face? asistenta a raspuns sec nu stiu dar nici nu a zis ca a doua zi e programata pentru taiere am avut mari indoieli in noaptea aceea daca sa il las pe profesor sa continue sau nu si tot eu mi, am zis hai ca stie el ce face dar acum ajung la concluzia ca acel profesor a fost doar curios si a facut o taietura imensa doar ca sa ia biopsie
acest profesor are un ajutor un doctor si iar ce nu prea imi placea ca nu prea coincideau discutiile cind vorbeam cu ei raspunsurilor lor nici macar nu se asemanau
si acum revin la ziua de azi
a internat, o la ora 10 si la prinz deja endoscopic sau cum s, o numi inca nu sunt foarte bine informata i s, au introdus 2 tuburi si asistenta mi, a zis ca trebuie sa vorbesc cu doctorul de urmatorii pasi de urmat si ca in citeva zile o sa, si revina la culoarea normala ( eu a trebuit sa plec urgent pina la constanta ) si dimineata voi vorbi iar cu asistenta si cu doctorul la telefon iar joi diminata o sa ajung in bucuresti pentru a ma intilni cu doctorul si a discuta mai multe amanunte
sper ca am fost destul de explicita
0
16-11-2011, ora 20:35
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
oarecum da, inteleg cate ceva. bine. asteptam sa vedem cum evolueaza testele ei hepatice, mai ales bilirubina, si sa ne mai spui mai multe date cand se externeaza, unde se duce si ce se mai discuta despre rezultatul anatomopatologic, etc.
te asteptam cu vesti. numai bine !
0
17-11-2011, ora 21:12
pitic activ
Nu este medic/terapeut
pitic activ
azi dimineata am fost in bucuresti si am vb cu medicul
dimineata bilirubina era 16 si la prinz ajunsese la 12
medicul a zis ca daca ajunge la 13 poate fi externata
pentru biopsie mai am de asteptat si urmatorul pas recomandat de medic este din nou tomograful si lui nu i, au placut nici explicatiile de la rmn
0
17-11-2011, ora 23:12
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, ma tem ca o bilirubina de 12 mg/dl scoate din discutie orice tip de tratament oncologic specific, adica citostatice, de exemplu.
0
19-11-2011, ora 20:17
pitic activ
Nu este medic/terapeut
pitic activ
'da, ma tem ca o bilirubina de 12 mg/dl scoate din discutie orice tip de tratament oncologic specific, adica citostatice, de exemplu.'

poti sa ma faci sa inteleg in legatura cu biliburina ?
azi a ajuns la 10
0
20-11-2011, ora 13:50
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pot sa te fac sa intelegi aproape orice inteleg si eu, cel putin pentru moment. doar ca nu inteleg intrebarea. legatura intre ce si ce ?
faptul ca scade e incurajator. trebuie sa ajunga pe la cel mult 4 mg/dl, cam asa...
0
23-11-2011, ora 00:22
pitic activ
Nu este medic/terapeut
pitic activ
de la ERCP facut in data de 15 noiembrie marti, bilirubina a inceput sa scada dar de vineri a inceput sa faca temperatura, in toata perioada de cind s, a internat la mangalia nu a facut temperatura deloc
la o saptamina pe 22 i s, a facut din nou ERCP si seara a facut din nou temperatura dupa ERCP, ul de azi doctorul a zis ca nu are infectie si acum ma intreb oare de ce a facut temperatura
mai este o varianta cu o zi innainte de a incepe temperatura adica joi 17 noiembrie o infirmiera a deschis geamul la salon si usa e mereu deschisa si mama avea patul linga geam dar si cu geamul de termopan.inchis tot se simtea putin curent acolo oare poate fi doar de la raceala sau e cazul sa ma ingrijorez mai mult?
0
23-11-2011, ora 09:25
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pai si daca te ingrijorezi, la ce foloseste ? intrebare este CAT DE MARE e febra si ce simptome are ?
0
26-11-2011, ora 01:21
pitic activ
Nu este medic/terapeut
pitic activ
ieri i s, a facut din nou RMNul in bucuresti cind am vorbit cu asistenta la telefon inca nu era venit rezultatul
dar inca nu a scazut bilirubina si acum ii investigheaza si rinichii
0
26-11-2011, ora 21:03
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
despre CE valori vorbim ? ale bilirubinei si creatininei. si despre valori ale febrei ?
0
26-11-2011, ora 22:48
pitic activ
Nu este medic/terapeut
pitic activ
bilirubina coborise la 10 iar vineri era 11 si valoarea creatininei nu o stiu dar nu era buna din ce mi, a zis asistenta iar temperatura facea seara si noaptea 38 apoi a scazut la 37 sau 37, 5
0
26-11-2011, ora 23:21
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
inca lucrurile nu arata foarte bine. ce interventie s-a practicat ?
0
27-11-2011, ora 08:24
pitic activ
Nu este medic/terapeut
pitic activ
rezultatul de la RMN inca nu, l stiu pt ca rezultatul nu era venit cind am vb vineri cu asistenta dar mi, a zis ca tubul dreneaza bine doar ca este o problema din cauza careia nu scade bilirubina si creatinina era mare
ii administreaza si antibiotic a facut si eco dar de alta interventie nu stiu
luni dimineata o sa vb cu doctorul
din ce mi, a zis doctorul cancerul este extins la caile biliare asta innainte de RMN dupa ERCP
0
27-11-2011, ora 10:54
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
1 - CE problema ?
2 - "este extins la caile biliare" cum adica ? extins DE UNDE ? initial intelesesem ca acolo a fost prima localizare a cancerului.
0
30-11-2011, ora 08:17
pitic activ
Nu este medic/terapeut
pitic activ
inca nu stiu de ce sau poate nu am inteles eu
dar la rmn a zis ca tubul de drenaj lucreaza bine dar bilirubina inca nu scade si ca are o alta piedica
care ar putea fi alta piedica sa nu scada bilirubina?
0
30-11-2011, ora 09:34
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
un tub nu lucreaza bine, e un element pasiv. poate ca da, este permeabil, dar poate ca exista si alte obstructii.
0
02-12-2011, ora 05:24
pitic activ
Nu este medic/terapeut
pitic activ
din ce mi, a spus medicul sunt si alte obstructii iar tubul lucreaza bine
ce e de facut in cazul asta?
0
04-12-2011, ora 01:29
pitic activ
Nu este medic/terapeut
pitic activ
pe 03.12.2011 creatinina a ajuns sub valoarea de 1 acum mai avem probleme cu bilirubina ea ar mai trebui sa scada
in seara asta 04.12 2011 am primit pe mail si rezultatul de la biopsie dar o sa incerc sa, l postez miine aici
doctorul m, a asigurat ca o tine in spital cit e nevoie pina o stabilizeaza
daca de un fir de par ma pot agata de ala ma prind si merg mai departe
0
05-12-2011, ora 10:56
pitic activ
Nu este medic/terapeut
pitic activ
HIPOCRATE - Buletin d© investigaţii paraeiimoe " Page 1 of 1
SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN DE URGENTA CONSTANTA
buletin anatomo-patoiogic
' pp- -
Data setului de analize 03 Nov 2011 15:47:00 "Kîlîor
înregistrat de: Guner ISMAIL
Sef Laborator;
Praf, Univ. Dr.Mariana Aşchie -medic primar
doctor in medicina Cod cerere:818S41
Cod parafa: 192634
i p m m
Nume: VISINOIU VIORICA Vârsta: 61 Sex: F
tf.N.P: 250Î124323911 Cod pacient: 1401000006! 5464 Număr registru: i 4647

ANATOMIE PATOLOGICA - VALIDAT DE VIRGINIA-SIMONNE VASILE i i
P "ANALIZE li REZULTATE I
Bloc/Lama t colorata 1 BLOC/ HE, VAN GIESON
Examen histopatoiogic ia parafina (Fragmenttisular}
I ANALIZE II REZULTATE I
Medic trimitator: DR, IUSUF TIMURLENC
Secţia: CHIRURGIE
Piesa trimisa BIOPSIE HiL HEPĂTiC
" FRAGMENTE TISULARE 0, 2/0, 3 CM-1/0, 2 CM, USCATE, PQSIETIC- NEGRICIOASE,

îs3eăCf0SC©plCc{
FRAGMENTE DE TESUT CONJUNCTIV SI ADIPOS ÎNGLOBÂND STRUCTURI GLANDULARE DE TALIE MICA SI MEDIE CU CARACTER MALIGN. CU DESMOPLAZiE STROMALA - ASPECT HISTOPATOLOGIC DE Descriere ADENOCARCINOM.
T
Semnătură si parafa medicului anatomo-patolog
microscopica '* ^
DR. LUMINIŢA GENTIANA MICU
Sfârşit buletin de analize
In caz de necesitate se efectueaza doar copia integrala a Buletinului de analize ©s.t;: «
Rezultatele analizelor nu pot fi folosite la iucrari stiîntifice decât cu acordul Şefului de Laborator'!-' (
Tipărit de: VIRGINIA-SIMONNE VASILE Data tipăririi: 17 Nov 2011 10:20:55
0
05-12-2011, ora 10:57
pitic activ
Nu este medic/terapeut
pitic activ
poti sa imi dai interpretezi pe limbaj popular cum este rezultatul?
0
05-12-2011, ora 21:06
pitic activ
Nu este medic/terapeut
pitic activ
Spitalul Clinic de Urgenta Bucureşti

Calea Floreasca nr, 8 Sector 1, Bucureşti
Telefon:(021) 599.23.00 - (021) 599.23.08 Telefon urgenta:(021) 962
Laborator Clinic

Raport de analize medicale
Cerere set analize 05 Dec 2011 08:00:00 Cerut de: DORINA Dr PESTROIU CALESCU Programat de: Nicusor Valentin Pirvan

Cod cerere:
25322
25322
Sef Laborator Analize Medicale: Dr. Nicoleta Caea
Nume: VISINOIU VIORICA Varsta: 61 Sex: 1 Medie : DR.CONSTANTTNESCU GABRIEL
C.N.P: 2501124323911 Cod pacient: 423400001353023 Secţia: Caslroenlerologie Salon:S 646

BIOCHIMIE (KONELAB 601)
| ANALIZE 11 REZULTATE ' - "II Interval de referinţa UM ¡
|llree || 11 % l1 13 - 43 â–  mg/dL ]
|Creatinina jj 0.54 1 0.60-110 mg/dL
¡Bilirubina Totala j 12.01 * 0 3-12 mg/dL
Bilirubina conjugata | 10.20 * 0 - 0 40 mg/dL
Sodiu 137.9 ] 136-145 m mol/L
Potasiu 2.99 %i 3 5-51 mmol/L

HEMATOLOGIE (SYSMEX XT 40001)
S ANALIZE II REZULTATE â–¡ Interval de referinţa UM j

Hemoleucograma Completa
jleucocite 7.94 4-9 x Hr/ApL
Eritrocite 2.70 % 3 8-5 3 x 1003/Âpl
Hemoglobina 7.80 11.7 - 16 0 g/dL |
: Hematocrit | 24.60 % 35-47 % :
CV - | 91.10 1 82 - 96 fL
:|mch | 28.90 1 27 - 32 pg |
|mchc | 31.70 1 31-36 g/dL |
Trombocite 307.00 f 150 - 350 x 103/ApL :
: LYMPH% r 21.30 20 - 40 %
|mono% i 12.80 * 4 - 8 % I
|neut% i 64.50 60 - 70 %
|io% ! 0.80 0 - 4 â–  %
:|baso% 1 0.60 | 0-1 %
LYMPHS 1.69 1-4 x 103/Â|jL
: MONO# 1.02 0.1-06 x 10:VÁ|jL
i NEUT# 5.12 3-7 X103/ÂML I
EO# 0.06 0 05 - 0.4 x 103/A(jL
.BASO# 0.05 0 025-0 1 x103/ÁpL
RDW-CV 16.80 11-14.5 %
: RDW-SD 52.60 * I 39 - 52 fL
PDW 11.60 la 1 2 - 1 8 fL
MPV 1 10.70 Ï ! 5-10 fL
1 I! il I

prima valoare este rezultatul celelalte intervalele de referinta
0
06-12-2011, ora 00:42
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
diagnosticul pare a fi de cancer primar de cai biliare, din pacate o forma avansata si inoperabila. nu poate fi vindecata, tot ce se poate spera este o minima paliatie, deci tratament care sa-i amelioreze calitatea vietii si sa spere la a-i prelungi supravietuirea. din pacate un tratament onclogic specific, cu eventuala radioterapie si chimioterapie, nu poate face pana cand nu are o stare generala cat de cat buna. pentru chimioterapie iese din discutie atata timp cat hemoglobina nu se mentine singura la peste 8 g/dl. dupa ce se stabilizeaza si poate sa plece din spital, sau chiar inainte, cu niste documente medicale, incercati sa o programati intr-un serviciu de RADIOTERAPIE undeva. nu ar strica, cred, ca intre timp sa o luati in evidenta la un oncolog de policlinica, cu un bilet de trimitere de la medicul de familie.
ce mai urmeaza sa faceti ?
0
08-12-2011, ora 23:32
pitic activ
Nu este medic/terapeut
pitic activ
doctorul a ajuns intr, un punct mort si dupa ce am avut o discutie cu el de a incerca si varianta cu un tub care costa 4000 lei el a zis ca mai bine incearca sa, i faca inca o cale de drenaj. bilirubina a avut o urcare pina la 12 iar pe data de 07.12.2011 a hotarir sa, i mai faca o interventie la paroscop care nu a reusit Azi 08.12.2011 bilirubina a ajuns la 15 cu creatinina s, a rezolvat a ajtns sub valoare 1. Miiine dimineata o sa ma duc sa vb din nou cu doctorul si posibil sa o externeze cu tratanebt acasa si cu revenite la el
0
09-12-2011, ora 05:50
pitic activ
Nu este medic/terapeut
pitic activ
care este valoarea maxima a bilirubinei ?
la cit se intra in socul hepatic?
0
10-12-2011, ora 00:37
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu exista o valoare "maxima" a bilirubinei. am vazut si bilirubine totale de 40 mg/dl. in schimb un pacient poate intra intr-o insuficienta hepatica si cu bilirubina de 5 mg/dl. nu se coreleaza asa.
socul hepatic nu e definit de valoarea bilirubinei totale.
functia ficatica se cuantifica prin valoarea albuminei, proteinelor serice, colinesterazei, fibrinogenului, a coagularii, existenta ascitei, fenomene de encefalopatie, si a bilirubinei. mai conteaza si cum arata transaminazele, etc.
0
21-12-2011, ora 18:37
pitic activ
Nu este medic/terapeut
pitic activ
pe data de 19.12.2011 am externat, o pe mama ia dat antibiotic si algocalmin suntem intr, un stadiu foarte dificil pentru ca bilirubina este aproape 19 si nu scade. Am luat de la spital si o parte din analizele care i sau facut pentru a ma ajuta mai departe dar nu stiu incotro s, o apuc
Raul daca mi, ai da o adresa de mail as putea sa, ti trimit toate fisele poate ma ajuti cu o sugestie o parere
intre craciun si revelion ne, a zis sa mai mergem la analize si atit
0
21-12-2011, ora 23:55
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
trimite-mi si un mesaj privat, te rog !
0
24-12-2011, ora 21:43
pitic activ
Nu este medic/terapeut
pitic activ
raul iti multumesc pentru raspuns chiar nu stiam toti pasii care i, ai descris si cu siguranta dupa craciun asta o sa fac
dar acum am o mica problema face temperatura seara de citeva zile 37 38 mai are inca ciprinol pina miercuri
oare sa nu, i mai faca bine? trebuie schimbat cumva?
si inca ceva de la genunchi in jos simte ca nu mai are putere inca se mai deplaseaza pe distante mici in casa, se misca in pat, sede
a inceput sa manince de cind e acasa
0
21-12-2012, ora 13:12
viciente
Nu este medic/terapeut
viciente
Buna ziua, tata meu a fost diagnosticat cu cancer la caile biliiare an spitalul militar focsani, a stat o saptamana internat an spital care dupa ce au zis ca are cancer l-am dus si lam internat la spitalul militar Bucuresti.La Focsani au zis ca nu este grav pt.ca nu sa extins la ficat si ca ficatul este curat, la Bucureti au zis cu totul altceva, ca este f grav si ca ficatul este si el afectat.dupa o saptamana i-au bagat niste furtune ca sa se curete de infectia care o are la ficat si acum vor sa-l externeze si sal trimita acasa si sa vina pe 15 ianuarie pt.ca sa-l opereze pt.ca doctorul care trebuie sa-l opereze pleaca an vacanta.antrebarea mea este nu este cam mult timp pana pe 15 ian.pentru ca sa-l operze?Multumesc

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
69 comentarii 1 23 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: