Icter (hiperbilirubinemie)
La niste analize recente mi-a iesit bilirubina totala 1.75 (interval de referinta 0.2 - 1.3 / mg/dl), cea directa fiind in parametri, cu specificarea 'ser icteric'. In plus mi s-a spus ca am ochii galbeni. Este al doilea an consecutiv cu aceste rezultate (prima oara cand e specificat 'ser icteric').
La sugestia doctorului de familie am facut cu plata analizele pentru Ag HBs, Ag HBe si Ac HCV, toate negative. Restul analizelor sunt de asemenea in parametri (hemograma, VSH, PCR, TGO, TGP, colesterol, HDL, LDL, creatinina, fier, uree, glucoza, urocultura).
Si sotia are de ani de zile bilirubina indirecta marita, dar in cazul ei s-a justificat cu o ecografie in care a rezultat o 'usoara malformatie de colecist'. Probabilitatea sa avem amandoi sindromul Gilbert sau malformatii congenitale tinde spre zero, deci probabil cauza e in alta parte.
Sugestii care ar putea fi cauza? Ce analize ar mai fi de facut?
La sugestia doctorului de familie am facut cu plata analizele pentru Ag HBs, Ag HBe si Ac HCV, toate negative. Restul analizelor sunt de asemenea in parametri (hemograma, VSH, PCR, TGO, TGP, colesterol, HDL, LDL, creatinina, fier, uree, glucoza, urocultura).
Si sotia are de ani de zile bilirubina indirecta marita, dar in cazul ei s-a justificat cu o ecografie in care a rezultat o 'usoara malformatie de colecist'. Probabilitatea sa avem amandoi sindromul Gilbert sau malformatii congenitale tinde spre zero, deci probabil cauza e in alta parte.
Sugestii care ar putea fi cauza? Ce analize ar mai fi de facut?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Un caz grav: ciroza hepatica si icter
- 5icterul poate duce la deces, in ce situatii?
- 3Icter mecanic std 4
- 3Icter prelungit
- 0bilirubina crescuta
- 1Bilirubina marita
- 0bilirubine crescute
- 0Bilirubina peste limita considerata normala
- 2Transaminaze +colesterol +bilirubina marite
- 11cancer de vezica biliara si icter
- 3Mancarime de piele dupa colecistectomie laparoscopica
- 8Probleme la ficat
- 8Steatoza Hepatica si...?
- 0Bilirubina directa-ser / Bilirubina urina
- 0ALT/TGP marit
- 0interpretare RMN ficat
Mai multe informații despre: Icterul investigatii paraclinice hepatice si biliare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: