hirsutism
am o fetita de 13 ani cu pilozitate excesiva pe fata(mustata deja formata si fire de par pe zona obrajilor si barbie), abdomen si pe picioare.are menstratie (normala) de 1 an si tot de atunci au inceput sa apara si problemele mentionate.in urma analizelor efectuate (recomandate de endrocrinolog) i s-a pus diagnosticul de hirsutism-deficit de 21 hidroxilaza si ni s-a spus ca nu se poate trata.cum as putea sa imi ajut copilul ? mentionez ca eu ca mama nu am folosit anticonceptionale niciodata si nu am urmat, nici eu, nici ea tratament hormonal
4 comentarii
Buna Cris. Eu am 28 ani si am avut probleme cu pilozitatea de cand ma stiu: asa m-am nascut, f paroasa. La mine se num altfel diagnosticul, dar ca o mica indrumare, va pot spune medicii care m-au tratat pe mine cu rezultate miraculoase (dar si cu tratam f indelungat - vreo 10 ani). E vorba de d-l doctor Emil Ranetti pe care il gasiti la Spitalul Militar, sau d-na doctor Corina Neamtu pe care o gasiti la Parhon si la clinica Sanador (din Victoriei). In ultimii 2 ani am apelat pt parul de pe fata (care, oricum s-a redus considerabil datorita tratamentului) la o clinica de epilare definitiva (cu lumina pulsanta). Aici insa este destul de scump. Dau 70 euro pt zona fetei (sedinte cam la 2 luni). Insa rezultatele se vad: creste mult mai greu si creste deschis la culoare. Acesta e site-ul clinicii de epilare: http://www.coquette.ro/pagini/index.php
Pt restul corpului: epilatul cu ceara e sfant ! La inceput ma epilam si pe fata tot cu ceara.
Atat ca toate acestea (inclusiv tratamentele medicamentoase) cam costa ceva. Nu vreau sa va sperii, dar mai bine sa fiti pregatita !
Sper sa va foloseasca ceva din povestea mea. Mult succes cu fetita !
Toate cele bune,
Andra
Pt restul corpului: epilatul cu ceara e sfant ! La inceput ma epilam si pe fata tot cu ceara.
Atat ca toate acestea (inclusiv tratamentele medicamentoase) cam costa ceva. Nu vreau sa va sperii, dar mai bine sa fiti pregatita !
Sper sa va foloseasca ceva din povestea mea. Mult succes cu fetita !
Toate cele bune,
Andra
draga anda, nu sunt periculoase aceste sedinte, adica cancerigene? Ca stiu ca de exemplu statul la solar nu e bun. E ceva asemanator?
multumesc mult, ANDRA, ptr. comentariu.nu m-ai speriat, ba chiar m-ai incurajat un pic. auzisem de costuri mult mai mari ptr epilarea definitiva.iar faptul ca mai exista persoane cu o asa problema ii va ridica oarecum moralul si ei.multumesc si ptr. indrumari.sper sa gasim solutii si, mai ales, sper ca problemele sa nu se agraveze in timp
Buna seara.eu din 2008 ma chinui cu problema asta.am.37 de ani și am această problemă.am incercat tot ce este posibil.IPL laser creme analize peste analize si x endocrinologi.toate analizele bune dar am probleme cu firele de par inclusiv pe fata.nimic nu le a ameliorat macar.absolut nimic.si am scorul ferriman pt hirsutim 20!uriaș.din nefericire pt multi dintre noi, nu este tratabil
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Endocrinologie - hirsutism
- 14par in exces
- 3sani incomplet dezvoltati si par in exces corp+fata
- 3hirsutismul si anticonceptionale
- 11Exista tratament pentru hirsutism?
- 1Exista tratament pt hirsutism?
- 1hirsutismul
- 2hirsutism si ovare polichistice
- 4ce tratament sa iau pt hirsutism?
- 5Hirsutism sau ?
- 1Hirsutism - remediu naturist
- 0hirsutism... stie cineva vreun tratament eficient?
- 2Parul in exces pe corp
- 1Am hirsutism, se poate vindeca?
- 1Hirsutism tratament naturist
- 0Deficit de 21-hidroxilaza
- 5interpretare rezultat DHEA-S
- 0Hirsutism
Mai multe informații despre: Hirsutismul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: