Hipoglicemie?

21-01-2016
10madnees10
Nu este medic/terapeut
10madnees10
Buna ziua, de ceva timp am aceasta stare de slabiciune, transpiratie a mainilor inainte de masa.Dupa ce mananc, totul revine la normal si ma simt chiar foarte bine.Insa dupa 2-3 ore iar incep aceleasi stari.Prezicez ca mi-am facut analizele si am iesit ok, glicemia a fost ok.Trec si printr-o perioada de anxietate si tot timpul ma gandesc ca trebuie sa mananc ca sa nu imi mai fie rau desi respect toate mesele si mananc cam de 4 ori pe zi.
13 comentarii
0
21-01-2016, ora 10:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Simptom, somatizare de anxietate. Daca tratati anxietatea la psihiatru va trece.
0
21-01-2016, ora 11:08
10madnees10
Nu este medic/terapeut
10madnees10
Ce inseamna mai exact aceasta somatizare? E ceva fizic sau doar pe fond psihic? Eu nu stiu sa fi avut niciodata probleme cu glicemia, si chiar rezistam si o zi intreaga fara mancare, acum toata ziua ma gandesc la urmaoarea masa, si sa nu mi se faca rau, parca invoc singur aceasta stare de hipoglicemie.

Precizez ca odata am avut un atac de panica(nu eram constient la acea vreme de el) si am zis ca poate nu am mancat, am mancat si mi-am revenit.Si am continuat vreo 2-3 ani asa, cand aveam aceste stari(presupun de anxietate) mancam, considerand ca e de la foame...
0
21-01-2016, ora 11:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Anxietatea e produsa de o dereglare a neurotransmitatorilor care fac legatura dintre neuroni. Analizele de sange va pot iesi perfect dar nu puteti taia neuronii sa vedeti ce dereglari de neurotransmitatori au aparut si daca au aparut. Diagnosticarea ei se face de psihiatru in urma unui interviu.
Faceti orientativ Test Anixetate pe net. Daca nu aveti decat problema cu mainile si cea cu mancatul e ceva usor. Nu necesita tratament daca nu doriti.
0
21-01-2016, ora 11:25
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Glicemia nu are legatura cu neurotransmitatorii. Glicemia se face din sange. Neurotransmitatorii sunt responsabili de conexiunile neuronale.
0
21-01-2016, ora 11:33
10madnees10
Nu este medic/terapeut
10madnees10
Asta am inteles.Dar care este probabilitatea daca imi iese glicemia ok la analize chiar daca nu am mancat nimic pana la analize, si aveam aceleasi stari, totusi sa am vreo hipoglicemie ? Problema asta ma framanta si as vrea un raspuns ca sa fiu cat de cat impacat sa nu ma mai gandesc zi de zi la asta...
0
21-01-2016, ora 15:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Iti mai faci o data glicemia cand vrei tu eventual la alt laborator.
0
21-01-2016, ora 19:22
10madnees10
Nu este medic/terapeut
10madnees10
Are sens?Atat timp cat am facut-o pe nemancate si a iesit ok?
0
21-01-2016, ora 19:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Exista doua variante.
Ori acceptati ca e buna glicemia si ca nu aveti nimic pe acest plan.
Ori faceti alta.
Simptomele pe care le aveti sunt de anxietate. Nu aveti diabet.
0
21-01-2016, ora 22:24
10madnees10
Nu este medic/terapeut
10madnees10
Multumesc pentru raspuns.Stiu ca par stresant cu aceste intrebari insa senzatiile pe care le am, sunt atat de puternice incat imi vine greu sa cred ca e ceva pe fond psihic, desi stiu ca asta este.Mai ales ca le ameliorez mancand...
0
22-01-2016, ora 10:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
In anxietate nu se mai secreta in cantitati normale neurotransmitatorii. Asta tine de fizio-chimia organismului pentru ca ei fac legaturile dintre neuroni care sunt raspinditi ca o retea de fire de paianjen in tot corpul.
Ca sa intelegi mai bine ce se intampla vezi un filmulet pe Youtube cu neurotransmitters. Daca poti gasi filmulet animat cu modul in care cu ajutorul neurotransmitatorilor se realizeaza sinapsele. Sau da cautare Anxiety pe Youtube si gaseste un filmulet animat care arata ce se intampla in organism.
0
22-01-2016, ora 12:02
10madnees10
Nu este medic/terapeut
10madnees10
M-am uitat, si e f interesant, mai ales ca le resimt pe propriul corp :)). Culmea ca aceste stari de amorteala, slabiciune ma iau fix la aceleasi ore ( 10-12 ziua) si inainte de mese.Starea de foame poate sa declasenze aceasta stare de anxietate? Sau doar pentru ca ma aflu in aceasta stare, acord prea multa atentie acestor simptome de foame, iar eu reactionez exagerat?
0
22-01-2016, ora 13:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Unii incearca sa isi stinga anxietatea mancand. Asta e legatura.
0
04-02-2016, ora 13:55
Ionescustefania96
Nu este medic/terapeut
Ionescustefania96
Buna ziua.am o fetita de 9ani caruia de 7 ani...doctorii nu spun nimic concret.
Nu detaliez toate problemele pt ca sunt multe.simptomele de acum 7 ani si cele de acum sunt asemanatoare.a fost diagnosticata cu Hipertensiune intra-craniana.crizele ei erau din senin...dureri se cap cu stari se voma, tremurat, nu suporta nimic.., dureri de stomac, de picioare..spune ca o furnica, ameteli.
Aceleasi stari le are si acum.numai ca sunt accentuate...in ultimul timp...a inceput sa ceara foarte des mancare..daca nu ii dau cand cere..i se declanseaza durerea de cap insuportabila, nu ii mai trece cu nici un medicament, se instaleaza starea de voma..isi da matele afara din ea...respira foarte greu..si pana nu cedeaza durerea de cap..nu termina cu voma.nu poate pune in gura nici o picatura de apa ca o vomita.dupa aceea cade in somnolenta, adanca, am impresia ca nici nu respira.mai nou au zis ca are o malformatie..are colecistul septat si cudat.crizele sunt foarte dese..si de 2-3 ori pe sapt.a slabit 5 kg in 5 sapt si celor de aici...nu li se pare nimic ciudat.a facut aceeasi criza si in anglia si urma catorva analize.au zis ca face hipoglicemie si ca rata inflamatiei in corp este marita. Mi-a spus cand ajunge acasa sa o duc sa vad de unde este inflamatia asta si ce ii declanseaza aceste hipoglicemii.sora mea are artita in stare feava iar bunixa din partea mamei a murit de artita. mi-a spus ca nu are diabet ca a iesit bine.
Am fost cu ea la spital, ia luat glicemia, totul a fost normal.ea face atacuri de panica, somatizeaza emotional.
Mi-a zis de aici ca nu se pot pronunta si sa ma duc in criza la el cu ea.la fiecare criza am fost la gomoiu unde o baga imediat pe perfuzii cu glucoza printre altele si isi revine.
La dansuri daca face mai in forta se inroseste, transpira, o ia durerea de cap si voma.ultima oara i-am dat fortat o lingurita de zahar si la 10 min a lasat-o durerea de cap si nu a mai vomat.
Dupa ultima vizita la dr ia facut glicemia si analize si mi-au spus ca sunt ok..si ca sunt migrene vasculare.
Eu am cumparat aparat de glicemie, i-am luat glicemia vreo 3 zile cand se simtea bine si a fost normala...80, 87, 91, 71.ieri dim i-am luat iar dupa un somn agitat..mi-a zis ca nu putea sa doarma..si era 100.Azi dimineata s-a trezit, a mancat lapte cu cereale si dupa nici 2 ore a venit sa imi spuna ca ii este foarte foame si era un pic c-am palida.daca nu ii dadeam imediat sa manance...cu siguranta intra in criza..asa se intampla mereu.i-am luat glicemia si era 63.
Trebuie sa ma ingrijorez cu asta?
Bunica a murit de diabet, eu am avut diabet la ambele sarcini pe perioada lor.acum de cateva ori mi-am luat-o si cand am avut dureri de cap era 127, 107, 100, nemancata, ieri a fost 70.
Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.