Hipoacuzie neurosenzoriala medie bilaterala

29-01-2020
Ileana pop
Nu este medic/terapeut
Ileana pop
Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti, sunt confuza
Baiatului meu in varsta de 11 ani(clasa a 5-a) i s-a pus diagnosticul de nerv auditiv afectat bilateral(hipoacuzie neurosenzoriala medie bilaterala).Am fost cu el la doi medici si la Cluj si la Bucuresti.In ambele clinici acelasi diagnotic.Baiatul e nascut prematur si are aceasta problema din totdeauna.
Specific ca la scoala are rezultate f.f.bune, e istet, am urmat cursuri de logopedie(2 ani), vorbeste, dar nu in totalitate corect.
Aude si nu aude...cateodata zice ca aude...cateodata ca aude dar nu intelege.
Ambii doctori ne-au recomandat protezarea cu aparate auditive, dar nu sunt siguri ca il vor ajuta
Intrebarile mele sunt.
Oare va auzi mai bine cu aparate auditive?...Daca nu va fi protezat ce se intampla, scade mai tare auzul? Aparatele ajuta sa nu se deterioreze nervul mai tare? Eu nu as vrea sa il protezez daca nu il ajuta.
Pot sa ii dau ceva vitamine sa ajute la mentinerea nervului auditiv?
Mentionez ca i sau facut toate testele...audiograma tonala si vocala, timpanometrie, potentiale evocate, assr.
Va multumesc anticipat.
2 comentarii
0
29-01-2020, ora 21:02
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. DA...cu aparate auditive o sa auda mult mia bine
2.daca nu se pune proteza... aude..asa cum aude acum, Auzul.. scade.. in timp..doar daca nu exista o circulatie cerebrala de buna calitate.
3. aparatele audtive nu influenteaza starea urechii interne.. DAR.urechea doar transmite niste sunete.. Intelegerea cuvintelor se face cerebral, in creer. Daca nu se pune aparat auditiv... in creer ajung mai putine sunete, se instaleaza o liniste cerebrala, se atrofiaza acei nervi care percep sunetele... si daca el o sa dreasca peste ani sa.si puna aparate. poate sa se intample sa auda multe zgomote tari..dar sa nu perceapa vorbirea
4. VItaminele cele mai bune si asimilabile..sunt in Legume si fructe de sezon
trebuie sa stiti un lucru f.important . Calitatea sangelui care ajunge la creer si urechea interna..se face in INTESTINE..se filtreaza in ficat si rinchi. DECI alimenttaia corecta cu 3 mese pe zi, diversificata, cu multe lichide, apa si ceaiuri... FARA mezeluri si dulciuri din comert, fara sucuri din comert.. pot intretine o circulatie buna cerebrala si mentine auzul
0
30-01-2020, ora 09:56
Ileana pop
Nu este medic/terapeut
Ileana pop
Va multumesc foarte frumos! Va doresc multa sanatate si putere de munca !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: