Hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala medie
Buna ziua, d-nul doctor! Am fost diagnosticat pe cand aveam in jur de 21 ani cu hipoacuzie senzoriala bilaterala medie (55 dB urechea stanga si 60 dB urechea dreapta), nu m-am protejat auditiv deloc in timpul asta, tin sa mentionez ca in toata aceasta perioada de timp, pierderea de auz a ramas constanta, adica audiograma a iesit la fel, nu s-a inrautatit. Problema este ca am probleme de intelegere, atunci cand mi se vorbeste de la distanta, pe holurile lungi, cu ecou, in incaperile mici, cand sunt multi interlocutori in camera, nu aud soaptele etc etc, am ajuns la concluzia ca am nevoie de aparat auditiv, insa problema care se pune este ca lucrez in Germania, sunt asistent medical, si imi este f frica sa nu fiu concediat, daca o sa apar la munca cu aparatele in urechi (doctorii si colegii vor fi reticenti ca nu mai pot masura tensiunea arteriala, daca am deficiente de auz). Ce ma sfatuiti? A doua intrebare: daca nu voi purta aparate auditive, auzul se poate pe viitor inrautati?! Si inca o mare mare rugaminte as avea la dvs.: eu pot (inca) masura tensiunea arteriala cu stetoscopul, adica aud sistola si diastola in ureche, nelamurirea mea era daca de ex, pasarelele si apa la robinet se percep in intervalul 10-20 dB, bataile ceasului 20-40 dB, intre 40-60 vorbele oamenilor, telefonul mobil 60-70 dB, cam la ce frecventa de dB se incadreaza bataile pulsului in stetoscop, adica ca sa intelegeti dvs mai bine intrebarea, eu neputand percepe sunetele sub 55 dB cu urechea libera, cam pe unde s-ar incadra, pe la cati decibeli masurarea TA?! si inca ceva d-nul doctor, am fost la o firma de specialitate in Germania si acestia mi-au spus ca exista si modele de aparate auditive CIC, adica complet in canalul auditiv, cu care poti masura TA, fara sa fie nevoie sa le scoti din ureche?! Este adevarat, imi puteti recomanda vreun model?! Aveti cunostiinta dvs. personal, de asistenti medicali, care poarta aparate auditive, sau sunt eu singurul?! :( Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dvs si sper ca nu v-am coplesit cu intrebarile ! O zi buna !
6 comentarii
1 intelegerea cuvintelor se face cerebral nu in ureche.. urechea doar transmite sunetele
asa ca pentru intelegerea cuvintelor e nevoie de hidratare corecta si renuntarea la grasimile animale( lapte, mezeluri..s.a )
2 nu conteaza ce frecventa are pulsul... ( sigur frecvente joase). dar puterea sunetului difera de la persoana la persoana, la o pacienta cu tensiune 90/60.. poti sa nu auzi pusul.
3 da.. poti folosi aparat auditiv intraauricular..de asta se ocupa protezistii, nu medicii ORL
4 cauta un stetoscop. ca bilutele de la urechi..foarte mari..sa nu intre in interior, in acest fel o sa poti purta aparatul si masura tensiunea
asa ca pentru intelegerea cuvintelor e nevoie de hidratare corecta si renuntarea la grasimile animale( lapte, mezeluri..s.a )
2 nu conteaza ce frecventa are pulsul... ( sigur frecvente joase). dar puterea sunetului difera de la persoana la persoana, la o pacienta cu tensiune 90/60.. poti sa nu auzi pusul.
3 da.. poti folosi aparat auditiv intraauricular..de asta se ocupa protezistii, nu medicii ORL
4 cauta un stetoscop. ca bilutele de la urechi..foarte mari..sa nu intre in interior, in acest fel o sa poti purta aparatul si masura tensiunea
D-nul doctor, ar putea fi o cauza si faptul ca-s supraponderal, adica poate agrava inteligibilitatea cuvintelor, in cazul meu? tin sa mentionez ca am 37 ani, 1.87 m inaltime si 129 kg ! daca da, imi puteti recomanda o alimentatie optima?! Si inca ceva, d-nul doctor, am citit pe internet ca aparatele auditive de tip CIC, adica cele aproape invizibile, ar fi mai slabe ca cele de se monteaza de ex in spatele urechilor, doarece acelea nu capteaza sunetele decat in mod frontal, adica amplifica doar pentru cel ce se afla fix in fata ta, nefiind capabile sa amplifice sunetele pentru cineva de iti vorbeste din lateral sau din spatele tau, fiind limitate si datorita dimensiunii, pentru ca fiind mici si in interiorul canalului auditiv, au si difuzorul mic si nu au putere mare de perceptie, este adevarat?!
da... ficat gras.. sange gros. circulatie proasta cerebrala... un lant logic
urgent...schimbi radical stilul alimentar. hidratarea si te apuci de miscare
urgent...schimbi radical stilul alimentar. hidratarea si te apuci de miscare
Multumesc f mult, d-nul doctor ! inca o nelamurire: cu aparatul auditiv o sa pot auzi perfect, precum un om normal, sau o sa se resimt doar o relativa ameliorare? Si inca un amanunt ce ma macina, d-nul doctor: eu in momentul respectiv nu pot auzi sunetele mai joase de 55 dB (conform audiogramei), de la cati decibeli in sus ia nastere hipoacuzia severa?!
D-nul doctor, si spune-ti-mi va rog, sincer, se poate ajunge la surditate cu timpul?! sa imi fac griji?!
totul e in mainile Tale...
stilul de viata si alimentatie e esential
stilul de viata si alimentatie e esential
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3hipoacuzie-neurosenzoriala-bilaterala-forma moderata
- 2hipoacuzie neosenzoriala bilaterala
- 13Hipoacuzie neurosenzoriala
- 1Hipoacuzie neurozensorială severa progresivă
- 2Diferenta hipoacuzie neurosenzoriala si otoscleroza
- 3Hipoacuzie neurosenzoriala stanga fara o cauza
- 0Hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala
- 2Hipoacuzie neurosenzoriala medie bilaterala
- 0Hipoacuzie neurosenzorială medie bilaterală
- 1Hipoacuzie neurosenzoriala la nou-nascut
Mai multe informații despre: hipoacuzia neurosenzoriala