Hiperhidroza
Buna! Cam de pe la varsta de 10 ani sufar de hiperhidroza la axile, maini, picioare. Acest lucru mi-a afectat enorm viata, pentru ca n-am vrut sa-mi stie nimeni " boala" prin urmare am ajuns sa fiu foarte putin sociabila, mai degraba retrasa. Urasc sa vorbesc in public, mi-e groaza sa fac cunostinta cu persoane noi ca sa n-am de dat mana sa vada ca sunt uda, nu pot umbla desculta vara, nu pot sa-mi tin cand vreau sotul de mana ca il ud tot, nu pot sa scriu fara o hartie groasa sub mana, etc, etc. Problema insa e ca in ultimii ani parca s-a agravat transpiratia. Acum am 31 de ani. Mi-am dat seama insa ca in 80 % din situatiile cand transpir e pe baza stresului, sau a faptului ca STIU ca in stuatia care urmeaza eu TRANSPIR si e suficient doar gandul ca urmeaza sa fac ceva, de exemplu sa scriu fata de cineva, ca sunt pe loc leoarca pe maini, de parca mi le-as fi tinut sub robinet. Doar cei din familie imi stiu boala, pt ca m-am ferit intotdeauna de ceilalti, de rusine. Din aceasta cauza sunt cunoscuta ca fiind retrasa, interiorizata. Ce solutii credeti ca as putea incerca? Sunt cadru didactic si nu pot sa evit la nesfarsit contacul cu ceilalti, iar aceasta boala ciudata a mea ma impiedica sa-mi exercit uneori profesia asa cum asa dori eu. Pentru axile am incercat o lotiune, Apaxil si e foarte eficienta, insa nu si pt maini si picioare. Va rog frumos, da-ti-mi o solutie eficienta. Am auzit ca aparatul de ionoforeza e foarte eficient in hiperhidroza, insa e foarte scump si nu as da bani degeaba daca nu as stii sigur ca imi rezolva problema. Multumesc anticipat!
2 comentarii
Aparatul nu va rezolva problema numai prin faptul ca-l cumparati. Trebuie sa mergeti la medic si sa faceti o serie de investigatii ca sa vedeti cauza pentru care se intampla acest lucru.
Dupa aceea veti primi cea mai buna varianta de tratament pentru dumneavoastra.
dr Petre Muresan
Medic Primar MG
Atestate in : Acupunctura, Homeopatie si Ultrasonografie Generala
Dupa aceea veti primi cea mai buna varianta de tratament pentru dumneavoastra.
dr Petre Muresan
Medic Primar MG
Atestate in : Acupunctura, Homeopatie si Ultrasonografie Generala
Multumesc de raspuns. Investigatii si analize am facut insa fara rezultat. Unii spun ca e pe fond nervos, din cauza stresului sau a emotiilor si tind sa cred ca au dreptate, cu toate ca transpir destul si fara un motiv anume. Analizele intotdeauna mi-au iesit bine. Exact aceasi "boala" o are si fratele meu. Ceea ce imi doresc e sa gasesc un tratament eficient, mai ales pentru maini, excluzand varianta cu injectiile cu botox sau extirparea glandelor sudoripare.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Transpiratie excesiva
- 28hiperhidroza axilara
- 32Hiperhidroza...disperare...ast rasp!!!
- 6hiperhidroza&bromhidroza ecrina
- 8hiperhidroza (transpiratie excesiva in zona axilelor)!!!
- 6Hiperhidroza sau conditie genetica?
- 1Transpir foarte tare... tot timpul simt corpul umed
- 0sunt urmarita de chinurile hiperhidrozei, de 3 ani
- 4Cred ca am hiperhidroza, va rog cititi si ajutati-ma:(
- 0Este Hiperhidroza sau altceva?
- 5Transpiratie excesiva si arsuri ale talpilor !
- 8Transpiratie abundenta
- 4Transpiratie excesiva
- 0Hipertiroidie sau altceva?
- 19Hiperhidroza dupa operatie de prostata si tratamente infectie urinara
- 1Viroza cu hiperhidroza persistenta
- 8Transpir tare mult
Mai multe informații despre: Hiperhidroza
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: