Hidronefroza gradul 2 este considerat handicap?
Buna ziua
Am o problema legat de rinichi.Am descoperit in anul 2002 ca sufar de hidronefroza gradul 2, de fapt mi=a fost foarte foarte rau si am ajuns sa ma operez de urgenta la Spitalul Panduri.Din pacate din momentul cand sa declansat aceasta boala, a inceput cosmarul meu si anume stari febrile si dureri la rinichiul operat.Din 2003 de cand m-am operat si pana acum nu sa ameliorat deloc starea rinichiului.Saptamana aceasta am facut din nou analize si am descoperit ca am si pietre la rinichiul celalalt, iar la ecografie am acelasi diagnostic si anume hidronefroza gr 2.Pe scurt intrebarea mea ar fi.diagnosticul pe care il am si anume hidronefroza gr 2 (malformatie congenitala poate fi considerat handicap deoarece acelasi diagnostic il am din anul 2003si nu sa modificat cu nimic starea mea de sanatate)
Va rog ajutati-ma cu aceasta informatie.Pot merge la comisia pentru handicap?Este considerat handicap?Va multumesc.
Rowena Gherghe
Am o problema legat de rinichi.Am descoperit in anul 2002 ca sufar de hidronefroza gradul 2, de fapt mi=a fost foarte foarte rau si am ajuns sa ma operez de urgenta la Spitalul Panduri.Din pacate din momentul cand sa declansat aceasta boala, a inceput cosmarul meu si anume stari febrile si dureri la rinichiul operat.Din 2003 de cand m-am operat si pana acum nu sa ameliorat deloc starea rinichiului.Saptamana aceasta am facut din nou analize si am descoperit ca am si pietre la rinichiul celalalt, iar la ecografie am acelasi diagnostic si anume hidronefroza gr 2.Pe scurt intrebarea mea ar fi.diagnosticul pe care il am si anume hidronefroza gr 2 (malformatie congenitala poate fi considerat handicap deoarece acelasi diagnostic il am din anul 2003si nu sa modificat cu nimic starea mea de sanatate)
Va rog ajutati-ma cu aceasta informatie.Pot merge la comisia pentru handicap?Este considerat handicap?Va multumesc.
Rowena Gherghe
1 comentarii
Nu cred. Chiar daca te-ai operat, rinichiul este pastrat.In hidronefroza grd.II parenchimul renal este redus, functia renala este prezenta dar alterata.Deci functional rinichiul este inca bun daca n-au decis medicii ca trebuie scos rinichiul. Nu s-a modificat starea de sanatate in bine, dar nici in rau, deci este stationara.Poti totusi sa incerci daca ai multe internari si mai ai si alte probleme asociate [ hipertensiune, insuficienta renala etc.] sa-ti faci un dosar si sa mergi la comisie.Nu ai nimic de pierdut daca nu vor accepta dosarul tau medical.Numai bine!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Urina deschisa la culoare
- 2Nu tin deloc urina
- 0Un chist mic pe partea stingă la rinichi
- 1Urinare frecventa dar fara simptome
- 3Rezultat analiza sange si urina, Femeie 66 de ani
- 2Rezecția vezicii urinare
- 3Rezecția vezcii urinare ( Scoaterea vezicii urinare afară )
- 1Klebsiela
- 1Formatiune rinichiul drept
- 2Urinare extrem de frecventa (non-stop)