herpes circinat
VA rog, daca ati putea sa imi spuneti cum transmite herpesul circinat ( avand in vedere ca nu avem animale in casa ) si ce masuri de precautie trebuie luate pentru a nu se imbolnavi si celelalte persoane din casa. Multumesc anticipat
8 comentarii
In peste 50% din cazuri imbolnavirea se face de la pisica sau vite.Apare frecvent la cei ce lucreaza in zootehnie, sau care stau la tara si au animale in curte care prezinta leziunea.Se mai poate transmite de la alt om cu aceasta boala, netratat.Copii pot lua boala de la parinti infectati.Persoana bolnava sa nu atinga persoanele sanatoase si sa inceapa terapia indicata de dermatolog.Numai bine!
Multumesc pentru raspuns, dar nu mi se pare satisfacator. Sa inteleg ca aceasta boala se ia printr-o simpla atingere???? Pare greu de crezut; ar insemna sa ia nastere adevarate epidemii si sa fie incadrata in categoria bolilor contagioase. Iar ca masura de precautie, neatingerea persoanelor sanatoase ar insemna izolare si nu cred ca este o optiune pentru ca, practic, pana apar manifestarile bolii si pana afli cu ce te confrunti poate trece o perioada de timp in care sigur ai contact cu sute de persoane. fara sa stii ca esti bolnav.
As dori un raspuns mult mai detaliat, daca se poate, de exemplu, cat timp trece de cand contactezi boala pana apar manifestarile, in momentul in care incepi tratamentul poti considera ca nu mai esti "contagios" sau da si pana cand?
As dori un raspuns mult mai detaliat, daca se poate, de exemplu, cat timp trece de cand contactezi boala pana apar manifestarile, in momentul in care incepi tratamentul poti considera ca nu mai esti "contagios" sau da si pana cand?
Herpesul circinat este o dermatofitie superficiala, o micoza.Un fung este agentul ce se transmite de la animalele care au leziuni de herpes circinat pe pielea lor.Aceste dermatofitii au deja o larga raspandire si sunt o problema importanta de sanatate.Persoana cu herpes circinat nu este izolata deoarece imediat ce apar leziuni pe piele, pe fata, membre etc. adica in zone pe care nu prea ai cum sa le ascunzi se presupune ca se prezinta imediat la dermatolog si se instituie terapie.Dupa primul contact cu acesti dermatofiti, la 2-3 saptamani de incubatie apar leziunile pe piele, mai discrete sau mai evidente.Pana in acel moment, pana nu apar placardele eritematoase, bolnavul nu transmite boala. Boala este raspandita daca bolnavul nu se trateaza si nu respecta unele reguli.Herpesul circinat poate recidiva.
Buna ziua, am 17 ani si m si eu o problema de genul.Mi-au iesit de cateva saptamani niste cercuri rosii pe gat si acum se extind pe brate desi folosesc unguent Nizoral si medicament Ketoconazol prescris de medic.Nu stiu exact daca e si din cauza soarelui, oricum am cateva intrebari:
1.Trebuie sa ma feresc de soare pe cat posibil?
2.Petele astea vor aparea in fiecare an si va trebui sa reiau tratamentul in fiecare an?(tratamentul pe care il voi primi de la medicul dermatolog)
1.Trebuie sa ma feresc de soare pe cat posibil?
2.Petele astea vor aparea in fiecare an si va trebui sa reiau tratamentul in fiecare an?(tratamentul pe care il voi primi de la medicul dermatolog)
Buna ziua, am 12 ani si 11 luni...Si am o problema cu pielea:
1. Pe fata, la colturile gurii mi-au aparut 2 pete, nu ma mananca.
2. Pe picior mi-a aparut un cerc cu marginea ridicata, nu ma mananca
3. Langa partea 'interzisa', ca sa spun asa...in fata mi-a aparut la fel un cerc cu marginea ridicata...
Peste tot ma dau cu apa oxigenata, un ulei de la Luminita de Seara si cu Mibazon.nu mai stiu ce sa fac ca nu imi trece, nu m-a muscat nici o capusa...si imi este rusine in public..arat ca un clovn.
1. Pe fata, la colturile gurii mi-au aparut 2 pete, nu ma mananca.
2. Pe picior mi-a aparut un cerc cu marginea ridicata, nu ma mananca
3. Langa partea 'interzisa', ca sa spun asa...in fata mi-a aparut la fel un cerc cu marginea ridicata...
Peste tot ma dau cu apa oxigenata, un ulei de la Luminita de Seara si cu Mibazon.nu mai stiu ce sa fac ca nu imi trece, nu m-a muscat nici o capusa...si imi este rusine in public..arat ca un clovn.
@lovelondon12
Du-te de urgenta la un dermatolog, sa te vada si sa-ti prescrie un tratament. Daca este un herpes circinat, mie mi-a fost precrisa o crema numita Triderm (Crema). Dar nu cred ca e bine sa iti iei direct crema fara sa te vada un medic, ca poate nu este eficienta si pierzi timpul de pomana si ti se extinde si micoza pe corp, Doamne fereste! In fine, se foloseste de 2 ori pe zi, dimineata si seara, pe locul afectat si toata portiunea de piele de langa zona afectata, timp de 2 saptamani. Eu azi mi-am cumparat-o, iar pe mine doctora m-a chemat la inca un control dupa 2 saptamani.
Multa sanatate!
Du-te de urgenta la un dermatolog, sa te vada si sa-ti prescrie un tratament. Daca este un herpes circinat, mie mi-a fost precrisa o crema numita Triderm (Crema). Dar nu cred ca e bine sa iti iei direct crema fara sa te vada un medic, ca poate nu este eficienta si pierzi timpul de pomana si ti se extinde si micoza pe corp, Doamne fereste! In fine, se foloseste de 2 ori pe zi, dimineata si seara, pe locul afectat si toata portiunea de piele de langa zona afectata, timp de 2 saptamani. Eu azi mi-am cumparat-o, iar pe mine doctora m-a chemat la inca un control dupa 2 saptamani.
Multa sanatate!
Revin cu mai multe informatii pentru cei care sufera de herpes circinat si au nevoie de un sfat. Astazi (cu foarte mare intarziere) am fost iar la dermatolog. Mai urma si completarea tratamentului.
Asadar dupa ce folositi de 2 ori pe zi Triderm, dimineata si seara, timp de 2 saptamani, care are un efect antiinflamator, vezi observa ca din roz-rosietice petele devin bej sau aproape dispar. Dupa aceste 2 saptamani trebuie sa va dati cu Biazol crema, care este antimicoticul propriu-zis, timp de 2-3 saptamani, o data pe zi, seara, pe zona/zonele infectata/e si o portiune mai mare de jur imprejurul ei/lor.
Daca nu merge, faceti un consult dermatologic neaparat! Mult succes si sanatate!
Asadar dupa ce folositi de 2 ori pe zi Triderm, dimineata si seara, timp de 2 saptamani, care are un efect antiinflamator, vezi observa ca din roz-rosietice petele devin bej sau aproape dispar. Dupa aceste 2 saptamani trebuie sa va dati cu Biazol crema, care este antimicoticul propriu-zis, timp de 2-3 saptamani, o data pe zi, seara, pe zona/zonele infectata/e si o portiune mai mare de jur imprejurul ei/lor.
Daca nu merge, faceti un consult dermatologic neaparat! Mult succes si sanatate!
As dori sa va impartasesc din experienta mea: m-a zgariat o pisica si in cca 2 saptamani mi-a aparut un punct rosu inconjurat de o zona roz. Am fost diagnosticata cu tinea corporis adica herpes circinat. Am facut tratament cu patile ketoconazol o saptamana si 4 saptamani cu triderm...mi-a trecut si dupa cca 3 saptamani mi-a aparut dinnou. Am reluat tratamentul cu Prednison pastile si o crema facuta in farmacie pe baza de ketoconazol si tetraciclina..nu mi-a mai trecut dupa cele 4 saptamani, , , am schimbat tratamentul cu Fromilid pastile si Elocom unguent..nu mi-a mai trecut. Am schimbat doctorul si am aflat ca tratamentul medicamentos(pastilele) erau insuficiente de fiecare data il faceam o saptamana. Am cazut pe ganduri : oare sa fi facut doctorul intentionat ca sa ma aiba de client, pentru ca este prof.universitar in Constanta si refuz sa cred ca este incompetent... Fac un nou tratament cu un nou doctor de o saptamana cu pastile timp de doua saptamani si unguent aplicat pe suprafata dezinfectata. Bineinteles ca mi-a prescris si un protector pentru ficat. Dar oare mai rezista ficatul meu la atatea medicamente? In total fac tratament cu unguent de cca 13 saptamani. Unele cerculete ( ca asa se evidentiaza pe piele ) mi-au trecut dar am o zona pe antebrat, ude, recunosc, am insistat cu cremele, care cred ca a creat rezistenta si se pare ca s-a intins. Cu toate astea nu sunt suparata pe pisica vinovata dar, , , nevinovata. As dori un sfat...Sanatate tuturor!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4nevralgia postherpetica
- 1Herpesul la gura si sarcina.
- 1Aciclovir
- 4herpes circinat.. unde se face o consultatie corecta?
- 16sunt disperata...herpes sau nu?
- 2herpes la buza... este bine sa le stopam extensia?
- 7Herpes pe buza inferioara
- 9Herpesul se muta?
- 8O mica intrebare... secretie abundenta de 1-2 ani
- 1intrebare herpes
- 4Herpes genital sau nu? Va rog sa ma ajutati.
- 3Herpes recidivant,
- 2Herpes?
- 0Ganglioni umflati, febra si un posibil herpes
- 0Virusul Herpes
- 2informatii, tratament pentru herpes simplex
- 1Herpes dupa stomatolog
- 1Interpretare rezultat herpes simplex
Mai multe informații despre: herpesul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: