Hernie de disc la 14 ani?

20-11-2024
Taniaoana
Nu este medic/terapeut
Taniaoana
Bună ziua. Băiatul meu în vârstă de 14 ani s-a ales cu o durere lombara în partea stanga in urma unui antrenament de fotbal, acum 2 luni.La inceput avea si rigiditate musculara in soldul stang.Am făcut kineto și fizioterapie și apoi durerea s -a mutat în partea dreapta, atat la spate cat si la sold.Initial am crezut ca sunt dureri de creștere.Dupa cateva săptămâni durerea s a mutat din nou în partea stanga.În tot acest timp a facut pauza de la antrenament. Durerea începea doar când se apleca, cand facea mișcări bruște sau când sarea.Am făcut toate analizele posibile, minerale, factori inflamatorii, reumatism, toate au iesit foarte bine.Intr un final am facut RMN LOMBAR cu următorul rezultat :ATINGERE NERVOASA FORAMINAL L5-S1.
Menționez ca în aceste 2 luni a crescut 4, 5 cm.
Acum face kinetoterapie.
Va rog spune-mi este hernie de disc?
Mai poate continua cu fotbalul?
Exista tratament?
2 comentarii
0
20-11-2024, ora 11:00
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!
Situația descrisă pare să fie destul de complexă, dar detaliile pe care le-ați oferit ajută în clarificarea diagnosticului. Terminologia „atingere nervoasă foraminal L5-S1” sugerează că există o presiune sau o iritatie la rădăcina nervului în zona respectivă, ceea ce poate fi datorată unei hernii de disc sau unei protruzii discale care afectează nervul la acest nivel.

Poate continua cu fotbalul?

Continuarea activităților sportive depinde de severitatea simptomelor, răspunsul la tratamentul fizioterapeutic și recomandările medicului. Este esențial să se evite activitățile care pot agrava simptomele sau pot crește riscul de leziuni suplimentare până când medicul consideră că este sigur să reia aceste activități. Fotbalul, fiind un sport care implică mișcări bruște, sprints și impact, ar putea necesita o pauză extinsă sau adaptări ale antrenamentului.

Există tratament?

1. Kinetoterapia pe care o faceți este esențială. Aceasta poate include exerciții de întărire a mușchilor core (zona abdominală și mușchii spatelui), flexibilitate și postură, toate fiind cruciale în gestionarea și prevenirea durerilor lombare și a problemelor de disc.

2. Medicația pentru controlul durerii și reducerea inflamației poate fi recomandată de medic, inclusiv antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), dacă acestea sunt considerate sigure pentru utilizare.

3. Modificările stilului de viață includ evitarea activităților care provoacă durere, menținerea unei greutăți sănătoase și practicarea unor tehnici adecvate de ridicare a obiectelor.

4. Tratamentul intervențional, cum ar fi injecțiile epidurale cu steroizi, poate fi o opțiune în cazuri mai severe care nu răspund la tratamentul conservator.

5. Chirurgia este considerată de obicei numai dacă tratamentele conservatoare nu reușesc să amelioreze simptomele după o perioadă semnificativă sau dacă există simptome neurologice severe, cum ar fi slăbiciunea musculară sau pierderea controlului asupra vezicii urinare sau intestinelor.

Este important să continuați colaborarea strânsă cu medicul ortoped sau cu medicul de reabilitare medicală care îl urmărește pe fiul dumneavoastră pentru a evalua progresul său și pentru a ajusta planul de tratament conform evoluției simptomelor și necesităților sale. Monitorizarea regulată și reevaluările sunt esențiale pentru a asigura cele mai bune rezultate și pentru a-i permite să reia activitățile sportive în siguranță, când este posibil.
0
20-11-2024, ora 11:43
Taniaoana
Nu este medic/terapeut
Taniaoana
As dori dacă se poate un răspuns de la un medic.Va mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: