ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

hemoleucograma

03-09-2010
maria-anca
Nu este medic/terapeut
maria-anca
Buna ziua
am primit urmatoarele rezultate:
wbc 3, 2 10*9/l
limfocite 0, 9 10*9/l
monocite0, 3.*.
granulocite2.*.
limfocite29, 2%
monocite 9, 8%
granulocite 61%
rbc 3, 8 10*12/l
hbc13 g/dl
hct 38%
mcv 100 fl
mch 34 pg
rdw 14, 2%
trombocite 60 10*9/l
mpv 12, 8 fl
pct 0, 076 %
pdw 16%
vsh 1 ora 101mm 2 ore 113mm
glicemie 231mg/dl
gpt 85ul/l
got 99ul/l
hdl 36 mg/dl
ldl 84 mg/dl
colesterol seric total 133 mg/dl
care este parerea dumneavoastra ? este vorba de sotul meu in varsta de 48 de ani diabetic, are hepatita b si din februarie 2010 Tu sigmoid operat.in iunie a terminat tratamentul oncologic. multumesc anticipat pt un eventual raspuns.
3 comentarii
0
05-09-2010, ora 13:49
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Rezultatele nu sunt chiar foarte rele.cateva rezultate din hemoleucograma sunt peste sau sub limite datorita tumorii sigmoidiene proaspat operata si terapiei oncologice.glicemia nu arata bine...ori tratamentul pentru diabet a fost intrerupt, sau e luat discontinuu sau nu se tine regim.iar probele hepatice sunt putin ridicate.e nevoie si de regim hepatoprotector, ceaiuri hepatice, eventual terapie de sustinere hepatica din cand in cand. La 6 luni sa faca markerii tumorali.
0
05-09-2010, ora 19:23
maria-anca
Nu este medic/terapeut
maria-anca
Va multumesc din suflet pt raspuns. Asta este problema care ma macina.Tratamentul pt diabet si regimul este respectat cu sfintenie( daca ar fi toti ca el ar fi bine), iar pt ficat abia s-a externat dupa un tratament hepatoprotector care a durat cam o luna de zile. vsh ma ingrijoreaza, a crescut brusc. iar glicemia este tot mai mare (azi 380). oricum va multumesc din suflet
0
10-09-2010, ora 11:38
auradiana
Nu este medic/terapeut
auradiana
Buna ziua,
Am un baiat de 7 ani jumate, i-am facut analizele ieri si am unele nelamuriri cu unele analize care nu prea sunt in regula. Vsh 1 h - 20 si Vsh 2 h - 40.
TGO - 49 ( 8-50 limita) si TGP - 44 ( 9 - 66 limita ) nu sunt totusi cam mari? Electroforeza proteinelor serice, bilirubina, gama t sunt in regula, aslo - 100 ( limita 225) Hemoglobina este 13.7 ( 14-18 limita), Hematocrit 38.4 ( 39-51 limita ), granulocite 60.5 ( 62-71 limita ) restul hemoleucogramei este in regula. Sideremie, calcemie, glicemie sunt in regula.
Are o masea cariata dar nu cred ca Vsh-ul este asa de mare din cauza asta. EXdatul nu l-am facut. Amigdalele le-a avut dintotdeauna marite si cred ca are si polipi. Ar putea fi asta o cauaza a vsh-ului mare. Antibiotice a baut in luna iunie. ( Klacid ). Transaminazele nu sunt prea mari, chiar daca sunt la limita superioara?O sa-i duc si urina pt urocultura maine. Este nevoie sa-i fac un ecograf pt transaminaze sa vad cum e cu ficatul?
VA rog sa-mi spuneti si parerea dumneavoastra,
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hemoleucograma - informații pacient
  •