Hematocroza si flebotomia

07-10-2018
Mihai L.
Nu este medic/terapeut
Mihai L.
Buna ziua,

Am fost diagnosticat cu hematocroza avand:
Sideremie: 219 [65-175]
Feritina: 187 [20-250]
Transferina: 3.1 [2.15-3.65]
CTLF: 370.68 [185-654]
Hemoglobina: 17.1 [13-17.3]

Alaturi de cele de mai sus am aciditate la stomac fiind suspect de gastrita iar bilirubina directa si indirecta are valori usor crescute, restul analizelor pentru ficat, pancreas..etc sunt bune + tensiunea e normala.

Am donat sange 500 ml sange iar la doua luni de la donare sideremia o am 208 [65-175] iar hemoglobina 17.4 ambele au crescut in numai 2 luni.
Pentru control la 2 saptamani am facut analize iar valoarea fierului era 87 iar bilirubina indirecta era in regula iar cea directa ramasese f. usor crescuta.

Am doua intrebari:

1. Cum e posibil sa creasca fierul atat de repede avand in vedere ca abia ce am donat si mai ales de ce valoarea hemoglobinei a crescut avand in momentul donari valoarea de 17.1

2. Medicul mi-a recomandat flebotomie dar nu accepta sa-mi scada valoarea feritinei la 50 (asa cum am vazut recomandari pe site-uri specializate) si a fierului sa fie in limita de jos undeva la 65.
Motiv pentru care va rog sa-mi spuneti ce pot face si unde se pot face flebotomii in tara deoarece pe plan local nu gasesc persoane dispuse sa-mi faca o astfeld e procedura

Multumesc mult
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Flebotomia

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: