Helicobacter pylori, o provocare
Aceata infectie este diferita, in acesta infectie imunitatea nu ajuta, se pot atinge titrui impresionanate de anticorpi, fara insa nici un rezultat benefic.
Uzul antibioticelor nu aduce decat o rezolvare de moment, deoarece reinfectare survine rapid, si imunitatea nu asigura nici o protectie le reinfectare.
Spre deosebire de alte bacterii care colonizeaza tractul digestiv helicobater produce leziuni evolutive care se agraveaza in timp, si pot conduce in cele din urma la deces.
Helicobater contamineaza destul de multe alimente, poate contamina si vasele dar astea se pot curati, dezinfecta, steriliza, dar anumite alimente contaminate nu se supun procesarii termice datorita naturii lor.
Din experinta personala am gasit helicobacter pe anumite sortimente de ciocolata, brinzeturi, smantana, preparate de carne de mezelarie sau crud uscate, peste si preparate de peste care nu se mai procseaza termic inainte de afi mancate, chiar daca sunt procesate termic in procesul de fabricatie.
Helicobacterul este omnioprezent in restaurante, se perpetueaza pe recipiente contamnate in care se pun alimte noi fara a fi igienizate in prealabil, precum si pe vesele cu care sunt serviti clientii.
In realiate nu cunostem extinderea contaminarii, se poate afla doar prin studii de PCR pe cat mai multe alimente,
Aceste studii sunt utile pentru a afla alimentele uzual contaminate de care sa ne ferim, alta modaliate de a evita acesta infectie nu exista.
Uzul antibioticelor nu aduce decat o rezolvare de moment, deoarece reinfectare survine rapid, si imunitatea nu asigura nici o protectie le reinfectare.
Spre deosebire de alte bacterii care colonizeaza tractul digestiv helicobater produce leziuni evolutive care se agraveaza in timp, si pot conduce in cele din urma la deces.
Helicobater contamineaza destul de multe alimente, poate contamina si vasele dar astea se pot curati, dezinfecta, steriliza, dar anumite alimente contaminate nu se supun procesarii termice datorita naturii lor.
Din experinta personala am gasit helicobacter pe anumite sortimente de ciocolata, brinzeturi, smantana, preparate de carne de mezelarie sau crud uscate, peste si preparate de peste care nu se mai procseaza termic inainte de afi mancate, chiar daca sunt procesate termic in procesul de fabricatie.
Helicobacterul este omnioprezent in restaurante, se perpetueaza pe recipiente contamnate in care se pun alimte noi fara a fi igienizate in prealabil, precum si pe vesele cu care sunt serviti clientii.
In realiate nu cunostem extinderea contaminarii, se poate afla doar prin studii de PCR pe cat mai multe alimente,
Aceste studii sunt utile pentru a afla alimentele uzual contaminate de care sa ne ferim, alta modaliate de a evita acesta infectie nu exista.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2helicobacter pylori
- 6heliobacter piroly - 1, 8 - ce inseamna? e grav?
- 2helicobacteri pylori
- 19helicobacter
- 3bacterii la stomac, urmez tratament, dar ma simt rau
- 5mi s-a spus ca am ulcer bulbar Hp pozitiv..
- 1Heliobacter
- 6helicobacter pylori iesit la analize, o fi si din cauza fumatului?
- 1Helicobacter - tratament in cazul malabsorbtiei
- 0anticorpii helicobacter pylorii pot afecta analiyele la sange si colesterolul
- 1Interpretare analize Helicobacter Pylori
- 3Helicobacter pylori, test pozitiv 14.8
- 2Helicobacter pylori
- 1Tratament Helicobacter
- 1Helicobacter pylori
- 2Helicobacter pylori elisa
- 1Helicobacter Pylori, Trombocitopenie, Deficit sever vit. D, Anemie feripriva etc
- 3Helicobacter pozitiv/negativ
Mai multe informații despre: Infectia digestiva cu Helicobacter pylori infectia cu helicobacter pylori helicobacter pylori
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: