Helicobacter pylori, o provocare
Aceata infectie este diferita, in acesta infectie imunitatea nu ajuta, se pot atinge titrui impresionanate de anticorpi, fara insa nici un rezultat benefic.
Uzul antibioticelor nu aduce decat o rezolvare de moment, deoarece reinfectare survine rapid, si imunitatea nu asigura nici o protectie le reinfectare.
Spre deosebire de alte bacterii care colonizeaza tractul digestiv helicobater produce leziuni evolutive care se agraveaza in timp, si pot conduce in cele din urma la deces.
Helicobater contamineaza destul de multe alimente, poate contamina si vasele dar astea se pot curati, dezinfecta, steriliza, dar anumite alimente contaminate nu se supun procesarii termice datorita naturii lor.
Din experinta personala am gasit helicobacter pe anumite sortimente de ciocolata, brinzeturi, smantana, preparate de carne de mezelarie sau crud uscate, peste si preparate de peste care nu se mai procseaza termic inainte de afi mancate, chiar daca sunt procesate termic in procesul de fabricatie.
Helicobacterul este omnioprezent in restaurante, se perpetueaza pe recipiente contamnate in care se pun alimte noi fara a fi igienizate in prealabil, precum si pe vesele cu care sunt serviti clientii.
In realiate nu cunostem extinderea contaminarii, se poate afla doar prin studii de PCR pe cat mai multe alimente,
Aceste studii sunt utile pentru a afla alimentele uzual contaminate de care sa ne ferim, alta modaliate de a evita acesta infectie nu exista.
Uzul antibioticelor nu aduce decat o rezolvare de moment, deoarece reinfectare survine rapid, si imunitatea nu asigura nici o protectie le reinfectare.
Spre deosebire de alte bacterii care colonizeaza tractul digestiv helicobater produce leziuni evolutive care se agraveaza in timp, si pot conduce in cele din urma la deces.
Helicobater contamineaza destul de multe alimente, poate contamina si vasele dar astea se pot curati, dezinfecta, steriliza, dar anumite alimente contaminate nu se supun procesarii termice datorita naturii lor.
Din experinta personala am gasit helicobacter pe anumite sortimente de ciocolata, brinzeturi, smantana, preparate de carne de mezelarie sau crud uscate, peste si preparate de peste care nu se mai procseaza termic inainte de afi mancate, chiar daca sunt procesate termic in procesul de fabricatie.
Helicobacterul este omnioprezent in restaurante, se perpetueaza pe recipiente contamnate in care se pun alimte noi fara a fi igienizate in prealabil, precum si pe vesele cu care sunt serviti clientii.
In realiate nu cunostem extinderea contaminarii, se poate afla doar prin studii de PCR pe cat mai multe alimente,
Aceste studii sunt utile pentru a afla alimentele uzual contaminate de care sa ne ferim, alta modaliate de a evita acesta infectie nu exista.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8helicobacter pylori si reflux grastro-esofagian
- 5H pilory si cm virus pot determina prurit?
- 6heliobacter piroly - 1, 8 - ce inseamna? e grav?
- 3Helicobacter pylori - tratament 2 anmtibiotice si pansamentul gastric
- 16Helicobacter
- 6gastrita si altele...
- 1spahilococcus aeureus, helicobacter pilory
- 3Helicobacter pylori
- 1Heliobacter
- 8Rezultata Helicobacter slab pozitiv din proba de scaun
- 7Helicobacter pylori pozitiv la copil de 3 ani jumate
- 2Helicobacter pylori
- 1Helicobacter pylori
- 1Rezultat test helicobacter pylori poate fi fals pozitiv/negativ???
- 1Helicobacter pylori
- 0Helicobacter mutant, cu alta frecventa HC
- 2Bacteria helycobacter pylori
- 1Vsh marit
Mai multe informații despre: Infectia digestiva cu Helicobacter pylori infectia cu helicobacter pylori helicobacter pylori
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: