Gust dulce
Bună seara! Pana acum nu am găsit nicio explicație, nici la reumatolog, nici la internist. Eu am fost diagnosticata cu lupus in februarie. Iau tratament cu plaquenil și am luat și medrol care între timp mi-a fost scos. De la sfârșitul lunii ianuarie, tot ce mănânc are gust duce, un dulce scârbos, extrem de intens. Nu contează ca mănânc picant, Sărat, amar, acru, gustul e dulce intens. A mai pățit cineva asta, a reușit cumva sa scape de gustul asta?
1 comentarii
Bună ziua,
gustul dulce scârbos pe care îl descrieți se numește "gust metalic" sau "gust dulce-metalic" și poate fi un simptom comun în rândul pacienților cu lupus sau care iau anumite medicamente, precum Plaquenil.
Este important să discutați această problemă cu medicul dumneavoastră pentru a evalua cauzele posibile și pentru a găsi o soluție. Medicul dumneavoastră poate evalua dacă simptomele dumneavoastră sunt legate de afecțiunea lupus sau de medicamentele pe care le luați și să ajusteze tratamentul în consecință.
De asemenea, este important să urmați o dietă echilibrată și să aveți grijă de igiena orală, cum ar fi periajul zilnic al dinților și utilizarea apei de gură sau a clătirilor cu ceai de salvie, pentru a minimiza orice disconfort sau complicații dentare cauzate de gustul dulce-metalic. Încercați să mâncați alimente care sunt bogate în arome și texturi diferite pentru a ajuta la activarea papilelor gustative.
Consultați și un medic dentist pentru a evalua eventualele probleme dentare sau de gingii care pot contribui la această problemă.
Cu drag va stau la dispoziție dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună
.
gustul dulce scârbos pe care îl descrieți se numește "gust metalic" sau "gust dulce-metalic" și poate fi un simptom comun în rândul pacienților cu lupus sau care iau anumite medicamente, precum Plaquenil.
Este important să discutați această problemă cu medicul dumneavoastră pentru a evalua cauzele posibile și pentru a găsi o soluție. Medicul dumneavoastră poate evalua dacă simptomele dumneavoastră sunt legate de afecțiunea lupus sau de medicamentele pe care le luați și să ajusteze tratamentul în consecință.
De asemenea, este important să urmați o dietă echilibrată și să aveți grijă de igiena orală, cum ar fi periajul zilnic al dinților și utilizarea apei de gură sau a clătirilor cu ceai de salvie, pentru a minimiza orice disconfort sau complicații dentare cauzate de gustul dulce-metalic. Încercați să mâncați alimente care sunt bogate în arome și texturi diferite pentru a ajuta la activarea papilelor gustative.
Consultați și un medic dentist pentru a evalua eventualele probleme dentare sau de gingii care pot contribui la această problemă.
Cu drag va stau la dispoziție dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună
.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1va rog mult ajutor, am un gust metalic in gura
- 2ajutor, am un gust metalic in gura
- 3sunt gravida si am nevoie de un rasp.pentru a sta linistita
- 1Gust si miros metalic
- 1Gust metalic in gura
- 0Stare de rau zilnica
- 1Gust metalic, de sange in gura..
- 4Intepaturi in gat pe partea stanga, durere ureche si ameteala, ganglioni
- 3Gust metalic in gura/apasari in diferite zone
- 3Gust sarat/acru/amar
- 4Gust metalic