glaucom congenital

17-08-2010
angyyy
Nu este medic/terapeut
angyyy
am 26 de ani, de curand am fost diagnosticata cu glaucom congenital cu unghi deschis, cornee subtire, astigmatism ambii ochi si mi sa recomandat fortinol. In farmaci exista doar fortinol 2 %(pe prospect se recomanda ca la inceperea tratamentului de glaucom sa se ia fortinol 1 %)oare sunt prea tari picaturile fortinol 2% avand in vedere ca sunt la inceputul unui tratament de glaucom ? precizez faptul ca de cateva zile am sezatia de ochi uscat
2 comentarii
0
19-08-2010, ora 11:06
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Eu stiu ca se gaseste pe piata numai Fortinol 2% si am recomandat mereu inceperea tratamentului cu Fortinol 2%; Fortinol ( substanta activa este carteololum ) este betablocant si are ca efect advers inhibarea secretiei lacrimare si aparitia uscaciunii oculare; Daca persista senzatia de uscaciune oculara, se poate inlocui Fortinolul cu un alt medicament antiglaucomatos care nu inhiba secretia lacrimala sau putem folosi si lacrimi artificiale pe baza de acid hialuronic, in amandoi ochii, 1 picatura la nevoie; numai bine
0
03-04-2012, ora 22:50
x Medic
Nu este medic/terapeut
x Medic
Eu zic sa mergi la un alt doctor fara sai zici de diacnosticul actual si fa un control amanuntit.
Descoperirea glaucomului se face dupa 3 zile de spitalizare in care se ia tensiunea oculara de 4 ori pe zi si de 3 ori noaptea si abea dupa 3 zile se face o marja a tensiuni oculare si se pune diacnosticul.
Incearca sa nu pui nici o picatura timp de o luna si mergi la un control.
Si in unele cazuri glaucomul merge mana in mana cu rinichi si cu proasta circulatie a sangelui si uneori asta produce o sporire a tensiuni intraoculare dar nu inseamna in totalitate glaucom.O alta problema este oxigenarea ochilor asta se intampla in cazul fumatorilor..un tratamen necorespunzator cu picaturi poate ridica tensiunea, stresul, proasta alimentatie.etc.Incearca sa faci miscare sa ai o alimentatie diversificata din care sa nu lipseasca vitaminaC pt ca fara vitaminaC tensiunea creste instantaneu.Mergi la o farmacie si cere vitaminaC capsule 2/zi timp de 10 zile dimineata miscare de voie si de nevoie, complex de vitamine tot capsule dar dupa ce termini cu vitC si mergi la doctor sa vezi daca mai ai tensiune.Posteaza daca ai scapat de tensiune.Sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.