Gaura maculara rezultata in urma unei lovituri - Emanuel

17-01-2013
Teodddor
Nu este medic/terapeut
Teodddor
Buna ziua,

Ma numesc Emanuel, am 26 de ani si in urma cu aproximativ 5 ani, am fost victima unei agresiuni fizice in zona fetei si ochiului stang, in urma careia, din nefericire, vederea pe ochiul respectiv mi-a fost redusa cu 70%, diminuare cauzata de o gaura pe retina, foarte aproape de centru, conform celor spuse de medicii care m-au consultat si investigata afectiunea rezultata. Au trecut deja cativa ani si nu am reusit sa remediez foarte mult de atunci, de fapt situatia chiar a stagnat la 30% din campul vizual cu o distorsiune a vederii centrale destul de mare, incat nu-mi permite sa citesc sau sa clar in fata. Vederea periferica insa a ramas neafectata. Cat priveste o operatie, medicul care ma consulta mi-a sugerat ca ar fi foarte riscanta si de aceea nu ar fi indicat la momentul actual. Problemele care ma ingrijoreaza in mod deosebit sunt urmatoarele, pentru care as dori un raspuns: Este posibil, ca in timp sa-mi apara si pe ochiul drept o gaura maculara ? Care sunt sansele ca situatia pe ochiul stang sa involueze complet, sau chiar muschiul ocular sa se atrofieze ? Ce ar insemna acest lucru pt vedere.
Va multumesc.
2 comentarii
0
17-01-2013, ora 18:09
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Gaura maculara aparuta post-traumatic va afecta numai ochiul traumatizat, nu exista risc de afectare a celuilalt ochi. Ar fi bine sa faci un OCT de macula, camp vizual, pentru o caracterizare mai buna a leziunii, indicii prognostice si a ne orienta catre un tratament. Ar fi bine sa mergi la consultatie si la domnul doctor Florin Balta, In Bucuresti, este cel mai bun chirurg vitreoretinian din Romania. Numai bine
0
08-04-2013, ora 22:01
Teodddor
Nu este medic/terapeut
Teodddor
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns. Doresc să menţionez că momentan, potrivit imaginilor computer-tomograf interpretate de către medicul meu oftalmolog situaţia este stabilă, deşi gaura maculară este încă prezentă iar situaţia anatomică este aceaşi. Câmpul vizual de pe ochiul afectat de gaura maculară este de 20% iar uneori, în mod destul de ciudat, cel puţin pentru mine, este de 30%. Efectuez controale medicale de 2 ori pe an pentru a-mi evalua situaţia şi a stabili ce ar trebui făcut pe viitor.
Însă ceea ce m-ar interesa momentan, ar fi umătorul lucru:

Consideraţi că angajarea într-un domeniu ce presupune lucrul pe calculator de aproximativ 8 ore pe zi ( cu pauze de 10 minute la fiecare 50 ) mi-ar cauza sau înrăutăţii situaţia?. Este vorba de domeniul testării de jocuri pentru PC, nitendo şi alte soluţii de divertisment. Când mă refer la înrăutăţire am în minte, slăbirea câmpului vizual cu şi mai mult pe termen scurt sau lung. Dar dat fiind faptul că nu deţin deloc cunoştinţe temeinice în domeniu aş dori să aud părerea dumnvoastră. De ea ar depinde decizia de a candida pe un post de 8 ore descris mai sus. Ce credeţi că se poate întâmpla ?

Vă mulţumesc anticipat,
E.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.