Ganglioni gat 3 ani

02-02-2021
Anamaria1234566
Nu este medic/terapeut
Anamaria1234566
Bună seara! Ganglionii măriți pe o perioadă de 3 ani, laterocervicali și cate 2 la ceafă, pot semnala ceva grav la un copil? Ea este alergică, născută cu reflux gastric. I am facut analize de sânge, radiografie toracică, ecografie abdominală, nu s a văzut nimic anormal. Ganglionii sunt mobili, cel mai mare are in jur de 1, 6 cm, si el mobil, se mișcă dintr o parte în alta. Ce mă îngrijorează este că nu trec de atata timp, doctorii spunand aa o las in pace că sunt de la virozele multiple pe care le a avut la varsta de 8-9 luni. Se mai poate vorbi de ceva grav atata timp cat starea ei este foarte bună și nu o deranjează acei ganglioni? Se vad puțin cand intoarce capul. Mulțumesc!
6 comentarii
0
02-02-2021, ora 20:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Unicul lucru care trebuie sa Va îngrijoreze..
Cum sa alimentați corect copilul...
Nu trebuie sa facă reflux în somn.
În acest caz. Și Faringele nu o sa fie iritat de acidul gastric și treptat o sa se retragă și ganglionii
Ganglionii Nu trebuie palpati și căutați. Se inflamează și se măresc când sunt palpati
Se Exclud și infecțiile dentare
Atât.. Ganglionii pun probleme doar când for sunt mari.. Și fac febra
În rest.. Alimentația corecta este unica soluție ca un copil sa crească sanatos
0
02-02-2021, ora 20:23
Anamaria1234566
Nu este medic/terapeut
Anamaria1234566
Deci pot exclude prezenta limfomului? Cineva mi a spus că ganglionii pot fi limfom, mai ales ca cel de 1, 6 cm se observa putin cand intoarce capul. Însă in 3 ani daca era se umfla exagerat, nu? Multumesc
0
03-02-2021, ora 02:53
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Da altcineva nu va spus...
Să citiți Alimente Alergene... Și sa nu le mai dați copilului
Să citiți.. Alimente care întrețin Inflamatia și sa nu le mai dați copilului
Să învățați cum se asociază unele alimente
Să învățați ce Alimente nu se consuma după cina.. Ca sa nu facă reflux în somn
Sigur e mult mai simplu sa ziceți ca să născut cu alergie și reflux. Nu aveți nici o răspundere, doar na nu e chear asa...
Omul se naște cu o celula sănătoasă... Alimentația incorecta o da peste cap
0
20-03-2021, ora 18:45
Deea95
Nu este medic/terapeut
Deea95
Si eu am de 1an si ceva ganglioni laterocervicali si reflux de cativa ani.Faringele imi este iritat mereu, cu bubite pe el..Doctorii au spus ca ganglionii au aparut din cauza virusului epstein barr, dar am mai discutat cu alt doctor online si mi a zis ca pot fi de la reflux deoarece refluxul intratine inflamatia faringelui iar ganglionii lupta cu infectiile.
0
16-05-2021, ora 20:28
piciuvw
Nu este medic/terapeut
piciuvw
Buna Deea95!
Cum se simt ganglionii la palpare! Am si eu unul cervical dur la palpare dar mic, nu imi da pace, nici noaptea nu prea pot
dormii de grija!
Mersi anticipat
0
17-05-2021, ora 13:37
Deea95
Nu este medic/terapeut
Deea95
Taricel si este mobil, cel mai mare are aproape 1cm restul sunt f mici pe partea cealalta.Am momente cand se inflameaza si devin mai duri, dupa isi revin
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noduli la gât (noduli limfatici laterocervicali, noduli tiroidieni)
  •