Ganglioni dureroși în spatele genunchilor
Bună ziua, mamei mele i-au apărut niște ganglioni dureroși în spatele ambilor genunchi doi la piciorul stâng și unul la piciorul drept destul de mărișori cam de mărimea unui uo de găină și dureroși. Abia am convins-o sa meargă sa își facă niște analize, e cam încăpățânat și nu vrea sa meargă la medic de frica ca i-ar putea pune un diagnostic grav.
Dumneavoastră ce credeți ca ar putea fi? Aștept cu nerăbdare răspunsurile dumneavoastră. Mulțumesc!
Dumneavoastră ce credeți ca ar putea fi? Aștept cu nerăbdare răspunsurile dumneavoastră. Mulțumesc!
3 comentarii
Buna ziua,
Cu mare probabilitate este vorba despre distrugerea cartilajului articular (gonartroza), care se insoteste de secretie crescuta de lichid articular (chist Baker popliteu).
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul: varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, antecedente traumatice, vasculare, metabolice etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu mare probabilitate este vorba despre distrugerea cartilajului articular (gonartroza), care se insoteste de secretie crescuta de lichid articular (chist Baker popliteu).
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul: varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, antecedente traumatice, vasculare, metabolice etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Bună ziua
Va mulțumesc din suflet pentru raspuns
Și ca să continui... Varsta:47ani, greutatea:60kg, inaltimea:1, 65, ocupatie:gestionara (menționez ca pe lângă aceasta ocupație locuiește la tara și depune destul de mult efort, deci este o persoana foarte activa, 90%din zi petrecând-o în picioare, făcând diferite activități), a fost diagnosticata în trecut cu cardiopatie schemica și tot în trecut a avut o entorsa la piciorul stâng in rest fără alte antecedente.
Va mulțumesc din suflet pentru raspuns
Și ca să continui... Varsta:47ani, greutatea:60kg, inaltimea:1, 65, ocupatie:gestionara (menționez ca pe lângă aceasta ocupație locuiește la tara și depune destul de mult efort, deci este o persoana foarte activa, 90%din zi petrecând-o în picioare, făcând diferite activități), a fost diagnosticata în trecut cu cardiopatie schemica și tot în trecut a avut o entorsa la piciorul stâng in rest fără alte antecedente.
Buna ziua. Sunt femeie, 32 de ani, 1.70, 70kg. Acum cateva zile la mers am simtit o jena si cand am palpat zona din spatele genunchilor am simtit niste umflaturi mici pe tendoanele de pe lateralele ambilor genunchi. Banuiesc ca sunt ganglioni. Problema este ca unii din ei sunt durerosi. Ca marime sunt pana intr-un cm, insa destul de durerosi. Urca pe picior pe linia tendoanelor cam 7cm. De asemenea am impresia ca sunt si sub genunchi dar este pulpa prea groasa sa imi dau seama. Cert este ca durerea este si acolo. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ce ar putea fi?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Durere usoara de genunchi!
- 13Umflatura langa genunchi
- 15Ruptura de menisc si ligament incrucisat
- 3bandaj elastic vs bandaj magnetic
- 3Genunchi drept-Edem intraosos condilian intern
- 8Durere la picior, cand nu face efort
- 4durere genunchi
- 10Dureri coapsa genunchi si sold
- 3Genunghi incordati, dureri
- 36Umflatura deasupra genunchiului dupa operatie de menisc
- 14Durere sub genunchi...
- 2durere genunchi
- 0problema ligamente genunchi
- 2durere genunchi flexat
- 7Traumatism genunchi; am facut fizioterapie, gimnastica medicala si simt inca dureri
- 0Umflatura genunchi dupa cazatura
- 2Durere in spatele genunchiului
- 5Entorsa genunchi
- 3Lovitura genunchi
- 1Amorteala usoara a genunchiului
Mai multe informații despre: Genunchiul umflatura la genunchi
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Boala Osgood-Schlatter (Apofizita tibială anterioară de creștere)
- Gonartroza (artroza genunchiului)
- Leziunile ligamentelor incrucisate ale genunchiului
- Leziunile de menisc
- Ruptura de menisc
- Condromalacia rotuliană (patelară) - condropatia
- Fracturile rotulei
- Osteoartrita genunchiului
- Genunchiul umflat
- Articulatia genunchiului (genunchiul)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: