Frica groaznică de morți?
Bună tuturor? Mai este cineva cu frica groaznică de morți? eu nu suport sa vad asa ceva, mi se înmoaie piciorele și simt ca amețesc, am tot felul de gânduri precum că dacă ma uit la vreun mort el se va trezi sa mă sperie, nu am putut asista nici la '' priveghiul''bunicilor mei asa frica am și nu suport nici mirosul de lumânări sau brad, când eram 3 ani a murit bunicul meu și atât de tare m-am speriat încât am luat-o la fuga ca o nebuna, tata alergând să mă prindă, de atunci sunt îngrozită, acum a murit sora mamei mele, ea având cancer, mâine va trebui sa ma duc la priveghi, ma gândesc cum sa fac pentru ca am o frica extraordinara nici nu vreau sa mă gândesc, nu vreau să o văd pentru ca îmi fac mai mult rău, o sa am coșmaruri, cum o sa fac? mama mă va obliga deși am 22 de ani, poate îmi da cineva un sfat vă rog? aștept răspunsuri, Mulțumesc
10 comentarii
Nu va duceti daca va e asa rau. Mama dv. nu va poate lua cu forta. Nu exista "ma obliga mama" la 22 de ani.
Sunt atât de stresată din cauza asta, chiar nu pot vedea în fața ochilor, sunt într-o situație în care parcă m-aș duce dar mă gândesc să nu mă ia cu leșin
Si daca va duceti si vi se declanseaza anxietatea, ce faceti? Va tratati toata viata la psihiatru? Eu zic sa fiti prudenta si sa stati acasa.
Moartea bunicului v-a provocat o traumă, care poate fi rezolvată numai prin psihoterapie. Până nu reușiți vindecarea acestei traume și să vă schimbați modul de gândire și percepție vizavi de moarte e bine să nu mergeți. Mama trebuie să înțeleagă că expunerea la un alt șoc v-ar face mult rău.
Mulțumesc pentru sfaturi, nimeni nu poate schimba nimic, îmi este o frică groaznică, nu voi merge să o văd, voi sta departe de ea
bună ziua, stați liniștit ca nu am nevoie de nici un credit!! Mă descurc foarte bine asa
Doamna Niculina, frica aia ii va trece in timp de la sine, nu e problema, deocamdata sa nu se mai duca vreodata sa vada alti morti si e f okey.
Ionela, si eu cred ca nu se poate schimba treaba, si eu am oroare de morti, e si normal, doar nu e ceva placut, doar ca unii au o frica mai mare si se manifesta ca la tine, altii mai putin, nu e ceva anormal.
E normal ca te-a socat, ca doar nu era sa fi fericita, doar ca tu ai reactionat mai negativ, atata tot.
Trebe sa eviti sa vezi morti si ai rezolvat-o simplu.
Decat sa dai mii de lei la psiholog si sa stati de vorba si sa nu stim daca se rezolva sa vezi morti si sa nu ai nimic, mai bine gratis rezolvi evitandu-i pe morti zic eu.
Lasa-i dracu de morti, au murit gata, adios, nu ajuta la nimic sa-i mai vezi.
Sper ca nu te-ai dus la priveghi. Lasa-i frate pe altii sa-si faca rau singuri, tu nu ai ce cauta la morti, stai cu cei vii.
Cand ii vad pe aia ca dau 3000 euro sa aduca mortu` din spania, mor nu alta, pai ce sens are ? La ce mai ajuta complicatia asta ? La nimic, doar sa arunce banii.
Ionela, si eu cred ca nu se poate schimba treaba, si eu am oroare de morti, e si normal, doar nu e ceva placut, doar ca unii au o frica mai mare si se manifesta ca la tine, altii mai putin, nu e ceva anormal.
E normal ca te-a socat, ca doar nu era sa fi fericita, doar ca tu ai reactionat mai negativ, atata tot.
Trebe sa eviti sa vezi morti si ai rezolvat-o simplu.
Decat sa dai mii de lei la psiholog si sa stati de vorba si sa nu stim daca se rezolva sa vezi morti si sa nu ai nimic, mai bine gratis rezolvi evitandu-i pe morti zic eu.
Lasa-i dracu de morti, au murit gata, adios, nu ajuta la nimic sa-i mai vezi.
Sper ca nu te-ai dus la priveghi. Lasa-i frate pe altii sa-si faca rau singuri, tu nu ai ce cauta la morti, stai cu cei vii.
Cand ii vad pe aia ca dau 3000 euro sa aduca mortu` din spania, mor nu alta, pai ce sens are ? La ce mai ajuta complicatia asta ? La nimic, doar sa arunce banii.
Foarte adevărat, am fost la priveghi dar am evitat să văd mortul, am fost chiar și la înmormântare dar am stat departe fără sa văd
Exact, vezi ce simplu e ? Fara alte complicatii.
Faptul că eviți ceva nu înseamnă că ai rezolvat problema. E ca și când ai ascunde gunoiul sub preș și nu-l mai vezi.
E nevoie de desensibilizare sistematică ca trauma să dispară și să nu te mai afecteze peste ani.
E nevoie de desensibilizare sistematică ca trauma să dispară și să nu te mai afecteze peste ani.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Cum ma poate afecta o trauma suferita in copilarie?
- 5Ganduri...Vreau sa scap!
- 4prins in trecut
- 5Nu stiu ce este cu mie
- 5baietel trei ani afectat psihic?
- 4Modalitate de vindecare
- 3Atac de panica la copil
- 5Sechele abuz in copilarie
- 6Trecut in mare parte traumatic, ce facem în situația asta?
Mai multe informații despre: traumele copilariei
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: