Frica groaznică de morți? | Forumul Medical ROmedic

Frica groaznică de morți?

23-07-2021
ioanaela
Nu este medic/terapeut
ioanaela
Bună tuturor? Mai este cineva cu frica groaznică de morți? eu nu suport sa vad asa ceva, mi se înmoaie piciorele și simt ca amețesc, am tot felul de gânduri precum că dacă ma uit la vreun mort el se va trezi sa mă sperie, nu am putut asista nici la '' priveghiul''bunicilor mei asa frica am și nu suport nici mirosul de lumânări sau brad, când eram 3 ani a murit bunicul meu și atât de tare m-am speriat încât am luat-o la fuga ca o nebuna, tata alergând să mă prindă, de atunci sunt îngrozită, acum a murit sora mamei mele, ea având cancer, mâine va trebui sa ma duc la priveghi, ma gândesc cum sa fac pentru ca am o frica extraordinara nici nu vreau sa mă gândesc, nu vreau să o văd pentru ca îmi fac mai mult rău, o sa am coșmaruri, cum o sa fac? mama mă va obliga deși am 22 de ani, poate îmi da cineva un sfat vă rog? aștept răspunsuri, Mulțumesc
10 comentarii
1
24-07-2021, ora 12:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu va duceti daca va e asa rau. Mama dv. nu va poate lua cu forta. Nu exista "ma obliga mama" la 22 de ani.
1
24-07-2021, ora 13:38
ioanaela
Nu este medic/terapeut
ioanaela
Sunt atât de stresată din cauza asta, chiar nu pot vedea în fața ochilor, sunt într-o situație în care parcă m-aș duce dar mă gândesc să nu mă ia cu leșin
3
24-07-2021, ora 14:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Si daca va duceti si vi se declanseaza anxietatea, ce faceti? Va tratati toata viata la psihiatru? Eu zic sa fiti prudenta si sa stati acasa.
2
24-07-2021, ora 21:10
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Moartea bunicului v-a provocat o traumă, care poate fi rezolvată numai prin psihoterapie. Până nu reușiți vindecarea acestei traume și să vă schimbați modul de gândire și percepție vizavi de moarte e bine să nu mergeți. Mama trebuie să înțeleagă că expunerea la un alt șoc v-ar face mult rău.
1
25-07-2021, ora 16:16
ioanaela
Nu este medic/terapeut
ioanaela
Mulțumesc pentru sfaturi, nimeni nu poate schimba nimic, îmi este o frică groaznică, nu voi merge să o văd, voi sta departe de ea
1
25-07-2021, ora 22:06
ioanaela
Nu este medic/terapeut
ioanaela
bună ziua, stați liniștit ca nu am nevoie de nici un credit!! Mă descurc foarte bine asa
0
29-07-2021, ora 01:09
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Doamna Niculina, frica aia ii va trece in timp de la sine, nu e problema, deocamdata sa nu se mai duca vreodata sa vada alti morti si e f okey.

Ionela, si eu cred ca nu se poate schimba treaba, si eu am oroare de morti, e si normal, doar nu e ceva placut, doar ca unii au o frica mai mare si se manifesta ca la tine, altii mai putin, nu e ceva anormal.
E normal ca te-a socat, ca doar nu era sa fi fericita, doar ca tu ai reactionat mai negativ, atata tot.

Trebe sa eviti sa vezi morti si ai rezolvat-o simplu.
Decat sa dai mii de lei la psiholog si sa stati de vorba si sa nu stim daca se rezolva sa vezi morti si sa nu ai nimic, mai bine gratis rezolvi evitandu-i pe morti zic eu.
Lasa-i dracu de morti, au murit gata, adios, nu ajuta la nimic sa-i mai vezi.

Sper ca nu te-ai dus la priveghi. Lasa-i frate pe altii sa-si faca rau singuri, tu nu ai ce cauta la morti, stai cu cei vii.
Cand ii vad pe aia ca dau 3000 euro sa aduca mortu` din spania, mor nu alta, pai ce sens are ? La ce mai ajuta complicatia asta ? La nimic, doar sa arunce banii.
1
29-07-2021, ora 12:56
ioanaela
Nu este medic/terapeut
ioanaela
Foarte adevărat, am fost la priveghi dar am evitat să văd mortul, am fost chiar și la înmormântare dar am stat departe fără sa văd
1
29-07-2021, ora 16:00
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Exact, vezi ce simplu e ? Fara alte complicatii.
0
09-08-2021, ora 17:28
Psihologie, București
Faptul că eviți ceva nu înseamnă că ai rezolvat problema. E ca și când ai ascunde gunoiul sub preș și nu-l mai vezi.
E nevoie de desensibilizare sistematică ca trauma să dispară și să nu te mai afecteze peste ani.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • ExperienÈ›ele traumatizante din copilărie influenÈ›ează riscul de a dezvolta afecÈ›iuni fizice sau psihice în viaÈ›a de adult
  • Traumele din copilărie cresc riscul pentru diverse probleme de sănătate fizică È™i psihică la vârsta adultă
  • Traumele din copilărie cresc de 3 ori riscul de boală mintală la vârsta adultă
  • Traumele suferite în copilărie pot afecta recunoaÈ™terea emoÈ›iilor la maturitate
  •