fragilitate capilara

24-09-2005
MONIK
Nu este medic/terapeut
MONIK
la un mom dat au inceput sa-mi apara punctulete mici si rosii pe antebrate, brate si picioare (acum cativa ani) ; mi s-a spus ca este fragilit.capilara dar am mai auzit ca sunt det si de probl ale sist nervos (sunt o persoana anxioasa care face atacuri de panica la oboseala); se pare ca evolueaza si parca chiar se maresc usor.Am inceput sa vad si pe glezne punctulete mici albe care se observa doar cand pielea se bronzeaz (vitiligo??).Ce tratament trebuie urmat? multumesc
3 comentarii
0
26-09-2005, ora 00:00
Dr.Anca Zbranca
Nu este medic/terapeut
Dr.Anca Zbranca
Stimata domnisoara, "punctuletele mici rosii", probabil mici angioame punctiforme pot fi date de o fragilitate vasculara dar si pe un teren ereditar favorabil, sau, in cazul unei hepatite cu virus B sau C necunoscute.
Daca aveti multe pe corp si inca mai apar trebuie sa cautati si in acest sens.
Petele albe care se evidentiaza pe corp dupa plaja pot fi datorate unei ciupercute PITIRIAZIS VERSICOLOR, unor mici KERATOZE PUNCTIFORME sau, rar de tot si nu localizat in pete mici unui VITILIGO.Sfatul meu este ca un dermatolog vazind leziunile dumneavoastra va clrifica mai bine si va va trata.

Cu consideratie,
profesor doctor Anca Zbranca
0
02-11-2005, ora 00:00
MONIK
Nu este medic/terapeut
MONIK
Doamna Doctor, va multumesc pt raspuns; intre timp am fost la un dermatolog si mi-a spus ca acele angioame rosii pot sa fie cauza unei boli f rare si ca se pot extinde si pe organele interne dar ca nu crede ca este cazul meu; mi-a recomandat sa le urmaresc si daca se inmultesc f tare sa revin; nimic despre fragilit capilara pt care alt dermatolog acum cativa ani imi daduse medicatie; despre punctele albe mi-a spus doar ca nu se poate face nimic; cunoasteti cumva un dematolog foarte bun ca sa mai cer o parere pt ca sincer nu sunt multumita; multumesc anticipat

Mai vroiam sa intreb despre un nod in gat, uneori permanent (ca si cum ar fi o depunere acolo pe care nu pot sa o inghit) alteori doar seara sau dimineata;mi s-a gasit candida in exudatul faringian si reflux gastroesofagian; tratamentul :Laprosol si Zanocin parca; totusi dupa 2 sapt de tratam cu laprosol nodul nu a disparut; o sa adaug si antibioticul de maine dar nu cred ca e atat de important pt ceea ce simt eu in gat.

cu stima,
Monik
0
23-03-2006, ora 00:00
Julius
Nu este medic/terapeut
Julius
Monik pt petele albe, probabil vitiligo, intra pe site-ul:www.dermabest.com multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: fragilitatea oaselor

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Osteoporoza - ce trebuie să știi?
  •