Fractura-Taietura deget aratator
Asa cum se poate vedea in imaginea din avatar am reusit sa tai cu un topor partea superioara (falanga III) a degetului aratator.
Dupa ce am fost la urgenta si cabinetul chirurgie plastica am stat bandajat timp de o saptamana apoi medicul mi-a zis ca pot sa-l las fara bandaj si sa-l spal cu apa si sapun.
Cu ce influenteaza daca-l bandajez in continuare?
Momentan partea superioara (F3) a degetului o simt amortita. Imi va cadea unghia tinand cont ca este taiata?
Dupa ce am fost la urgenta si cabinetul chirurgie plastica am stat bandajat timp de o saptamana apoi medicul mi-a zis ca pot sa-l las fara bandaj si sa-l spal cu apa si sapun.
Cu ce influenteaza daca-l bandajez in continuare?
Momentan partea superioara (F3) a degetului o simt amortita. Imi va cadea unghia tinand cont ca este taiata?
2 comentarii
la acest nivel daca nervul este lezat, din pacate nu se poate face mare lucru, reconstructia este imposibila, insa deobicei cu timpul se inbunatateste situatia
fractura se va vindeca de sine in aprox 4 saptamani.
daca plaga s-a inchis, nu mai trebuie pansament, numai sa fiti atent sa nu-l loviti cumva si sa-l tintei curata
evident partea distala a unghiei va cadea cu timpul
problema este ca pe partea radiala (dreapta imaginii) ati taiat in zona de matrix a unghiei (aici sunt celulele care produc unghia), acesta poate produce tulburari de crestere a unghiei, insa acesta veti vedea cu timpul cum va creste unghia
fractura se va vindeca de sine in aprox 4 saptamani.
daca plaga s-a inchis, nu mai trebuie pansament, numai sa fiti atent sa nu-l loviti cumva si sa-l tintei curata
evident partea distala a unghiei va cadea cu timpul
problema este ca pe partea radiala (dreapta imaginii) ati taiat in zona de matrix a unghiei (aici sunt celulele care produc unghia), acesta poate produce tulburari de crestere a unghiei, insa acesta veti vedea cu timpul cum va creste unghia
Am suferit aproape acelasi lucru acum o saptamana... eu cu masina de tuns iarba. Eu imi pastrez inca pansamentul si pun zilnic alifie de tataneasa sau galbenele, in ultimele zile am invelit degetul cu o frunza de patlagina, bine spalata si dezinfcata cu spirt, apoi un pic presata intre degete, si apoi pansamentul. Unghia o sa cada cu siguranta dar fac toate astea ca rana sa se vindece mai repede is unghia sa creasca frumos ca inainte. Sanatate si mai multa atentie de aici inainte
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5dureri coloana + degete amortite
- 4dureri ale buricelor degetelor si incheieturilor
- 3Durere de spate si de degete
- 4dureri insuportabile ale articulatiilor degetelor de la mana
- 4Cauzele deformarii degetelor
- 4tendon taiat in intregime+jumate din os
- 4Deget inflamat inexplicabil
- 1reconstructia degetului
- 3lipsa doua degete mana stanga
- 1Malformatie deget
- 0mi-am taiat degetul cu toporul