fractura metacarp 5

05-08-2013
Pantearo
Nu este medic/terapeut
Pantearo
Buna ziua! Am 47 de ani si in urma cu 5 saptamani si 3 zile am avut o fractura de metacarp 5. La urgente am facut 2 radiografii si mi s-a spus ca am mana luxata. Dupa o saptamana mana s-a cam invinetit si era umflata asa ca m-am prezentat din nou la medic am facut film din nou si mi s-a descoperit fractura. Mi s-a pus mana in ghips, adica au fost imobilizate degetele 4 si 5, fara vreo alta interventie. Dupa inca o saptamana am observat ca mana e umflata la fel si degetul mijlociu si nu il pot aproape deloc misca. M-am dus la un alt medic, care mi-a spus ca la mana mea dupa o saptamana de stat fara ghips, osul trebuia repozitionat dar era prea tarziu. La 3 saptamani dupa punerea ghipsului am facut o radiografie, care dupa cum mi-a spus medicul arata destul de bine, adica osul nu era prea deplasat. Acum la 4 saptamani mo s-a scos ghipsul dar ma ingrijoreaza foarte mult mana. Dupa 4 zile e umflata ca o gogoasa, e foarte tare si nu pot indoi degetele decat foarte putin iar pumnul nu il pot inchide, parca mana ar fi anchilozata. Va rog mult sa imi spuneti daca am sau nu motive de ingrijorare ? Mi-e frica ca nu imi voi putea folosi mana, doresc mult sa cant din nou la chitara ! Va multumesc !
4 comentarii
0
05-08-2013, ora 22:38
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Situatia este absolut imposibil de analizat fara examinarea directa a mainii si a radiografiilor intiale si de control.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
06-08-2013, ora 17:34
Pantearo
Nu este medic/terapeut
Pantearo
Va multumesc mult domnule doctor ca desi sunteti cu siguranta foarte ocupat, va faceti timp sa ne raspundeti si la aceste intrebari pe net ! As mai avea o intrebare daca se poate !
Spuneti-mi va rog trebuia sa tin ghipsul 3 sau 4 saptamani ? Este normal ca dupa aceasta fractura de metacarp sa nu imi pot inchide mana doar pe jumatate sau nu la toti se manifesta asa ? Ma iertati, dar sunt foarte speriata !
Va multumesc ! Cu stima si consideratie !
1
06-08-2013, ora 17:46
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Numarul de saptamani de imobilizare este cuprins intre 3 si 4 si variaza in functie de tipul anatomo-patologic al fracturii.
O astfel de fractura (tratata prin imobilizare gipsata) necesita obligatoriu o perioada foarte lunga de kineto-terapie specifica, in absenta careia nu va veti recapata niciodata mobilitatea normala a mainii.
Prin urmare, se impune o lunga si dificila recuperare prin kineto-terapie (dureaza 2-4 luni).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
06-08-2013, ora 17:51
Pantearo
Nu este medic/terapeut
Pantearo
Va multumesc mult d-le doctor ! Va doresc multa sanatate si toate cele bune !
Toata stima !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul