Fractura metacaprian 5

20-05-2014
George9222
Nu este medic/terapeut
George9222
Va salut! in data de 15 aprilie in urma unei crize de nervi am dat cu pumnul in perete, diagnostic fractura metacaprian 5. a urmat o perioada de 4 saptamani imobilizata cu o manusa ghipsata, apoi pe 17 mai am scos ghipsul si am facut radiografia de control.Domnul doctor ortoped a spus ca evolutia este buna si ca nu voi ramane cu niciun fel de sechele si mi-a spus exact sub aceasta formula 'da drumu' la miscarea mainii' neprecizand nimic de recuperare etc. intrebarea mea este eu ce ar trebuii sa fac, deoarece pozitia degetului meu mic este ciudata mai exact in limbaj'romanesc' pot strange pumnul 85% cam asa, dar apoi cand desfac pumnul degetul meu mic iese in exterior neobinuit de mult in plus in pozitia palmei intinse nu pot misca degetul stanga-dreapta deloc ci doar atunci cand strang si defac pumnul. As dori un raspuns de la o persoana avizata sau de la cineva care a trecut prin aceeasi situatie deoarece nu am 100% incredere in spusele doctorului cu privire la'evolutia foarte buna' si alt motiv ar fi sa nu fie prea tarziu si sa raman cu aceasta disfunctionalitate tot restul vietii. Va multumesc anticipat
5 comentarii
0
20-05-2014, ora 11:41
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa mobilizati mult articulatia metacarpo-falangiana deoarece, dupa 2 luni de la fractura, va fi foarte tarziu.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
20-05-2014, ora 11:53
George9222
Nu este medic/terapeut
George9222
Va multumesc pt raspunsul rapid, dar in ce consta aceasta mobilizare? sa o pun din nou in ghips? sau atela? sau sa fac exercitii de mobilitate? Va multumsc din nou.
0
20-05-2014, ora 22:40
George9222
Nu este medic/terapeut
George9222
trebuie urmat un program de exercitii specifice sau pot face acasa simple miscari ale mainii ?
0
20-05-2014, ora 22:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Sunt exercitii de mobilizare metacarpo-falangiana, stranul unei mingi in pumn etc.
Trebuie sa insistati extrem de mult cu kineto-terapia in saptamanile acestea care urmeaza.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
21-05-2014, ora 23:03
George9222
Nu este medic/terapeut
George9222
fac anumite exercitii cum ati spus si dvs:) le fac de cel putin 3 ori pe zi, dar le fac acasa, de aceea va intrebam daca trebuie sa fac de specialitate sau sa fac acasa. Va multumesc pt raspunsuri. pot strange pumnul in totalitate mai am un mic discomfort la degetul mic dar problema e cu miscarea degetului in stanga drreapta in poztia intinsa a mainii (ma refer la miscarea de genul negarii cu degetul aratator stanga-dreapta) nu il pot misca deloc, dar poate ca in timp se va redresa urmand acest program de exercitii ep care il fac acasa "dupa capul meu" de specificat:)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul