Fistula recto vaginala
Buna seara!
Problema mea este urmatoarea: soției mele, după un tratament pentru cancer de uter, probabil după iradiere, i- a apărut o fistula recto vaginala. Chirurgul ne- a recomandat o operație de colostomie, urmând ca fistula sa se închidă de la sine. După două săptămâni de la operatia de colostomie, fistula nu s-a închis, iar prin vagin pătrund materii fecale, de cel putin 5- 6 ori pe zi. Ce putem face? Se poate interveni chirurgical asupra fistulei? Este firesc să existe aceste scurgeri fecale atat de mult ? Va rog din suflet. Nu stim ce sa facem. Multumesc.
Problema mea este urmatoarea: soției mele, după un tratament pentru cancer de uter, probabil după iradiere, i- a apărut o fistula recto vaginala. Chirurgul ne- a recomandat o operație de colostomie, urmând ca fistula sa se închidă de la sine. După două săptămâni de la operatia de colostomie, fistula nu s-a închis, iar prin vagin pătrund materii fecale, de cel putin 5- 6 ori pe zi. Ce putem face? Se poate interveni chirurgical asupra fistulei? Este firesc să existe aceste scurgeri fecale atat de mult ? Va rog din suflet. Nu stim ce sa facem. Multumesc.
5 comentarii
Buna ziua.
Colostomia este terminala ?
Daca e asa, trebuie sa mai asteptati, o fistula de acest gen, daca tranzitul intestinal e oprit, se inchide intr-o perioada mai lunga de timp.
Colostomia este terminala ?
Daca e asa, trebuie sa mai asteptati, o fistula de acest gen, daca tranzitul intestinal e oprit, se inchide intr-o perioada mai lunga de timp.
Va multumesc, domnule doctor. Da, colostomia este terminala. Ne puteti spune, va rog, estimativ, perioada de închidere? După cat timp se poate face intervenția chirurgicala de reconstrucție? Ne puteti recomanda un centru medical? Multumesc din suflet.
Buna ziua.
Durata depinde de la un organism la altul. Nu e o perioada "batuta in cuie."
Un minim de 6 luni de zile trebuie asteptat.
In mod normal, recconstructia ( desfiintarea anusului iliac ) se face la medicul operator initial.
Durata depinde de la un organism la altul. Nu e o perioada "batuta in cuie."
Un minim de 6 luni de zile trebuie asteptat.
In mod normal, recconstructia ( desfiintarea anusului iliac ) se face la medicul operator initial.
Multumesc mult, domnule doctor. Pentru durerile, mai exact usturimile vaginale, în contextul celor discutate, pe care le are soția mea, ce ne puteți recomanda? A folosit galbenele, rivanol, dar nu cu prea mare efect. Va multumesc.
Buna ziua.
Nu pot sa va recomand ceva anume, dar igiena locala zilnica riguroasa e foarte importanta.
Nu pot sa va recomand ceva anume, dar igiena locala zilnica riguroasa e foarte importanta.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 25simt necesitatea sa merg la toaleta, desi ma pun pe scaunul toaletei, nu pot face nimic
- 2desprinderea suturii
- 1colostomie dupa iradiere
- 1cancer colon, scurgeri zona genitala.
- 0Repunere colica
- 0Colostomie
Mai multe informații despre: colostomia fistula recto-vaginala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: