cancer colon, scurgeri zona genitala.
Buna ziua. Va rog, daca se poate sa ma ajutati sa inteleg un fenomen. Mama mea, in varsta de 65 de ani a fost diagnosticata cu cancer de col uterin in noiembrie 2013. Aurmat proceduri de radioterapie, 2 tipuri de chimioterapie si o operatie de histerectomie total cu rezectie de colon ( pt. ca tumora uterina era perete in perete cu o portiune de colon. la cca 2 saptamani dupa operatie a inceput sa acuze dureri in zona rectului superior, la inceput suportabile, dar trptat s-au accentuat ca durata si intensitate, incat nici cu 3-4 cps. tramadol pe zi nu-si faceau efectul. La 4 luni de la interventie a inceput sa aiba o usoara scurgere in zona genitala, care in urmatoare zi a devenit si mai abundenta, dandu-ne astfel seama ca era vorba despre o scurgere cu materii fecale. A fost internata si stabilizata din punctul de vedere al hemoglobinei ( avea 6 la internare) si dupa 2 zile a fost operata, i s-a facut colostomie. Problema mea este ca nici dupa aprox. 3 saptamanai de la operatie, aceasta scurgere nu s-a oprit, se colecteaza si in punga ( putin ) si elimina si prin zona genitala in continuare. Medicul a spus caeste in regula, ca aceasta scurgere este posibila si o luna, chiar doua. va rog sa ajuati sa inteleg ce se intampla, daca este normal ca inca sa aiba aceste scurgeri. Peste o zi urmeaza sa fie externata si nu sunt sigura ca lucrurile sunt in regula.
PS : Personal am toata aprecierea pentru acest medic chirurg, dar as mai vrea o opinie avizata pentru ca parca, de aceasta data, instinctul ii trage un semnal de alarma.
PS : Personal am toata aprecierea pentru acest medic chirurg, dar as mai vrea o opinie avizata pentru ca parca, de aceasta data, instinctul ii trage un semnal de alarma.
1 comentarii
Buna ziua.
Colostoma a fost facuta tocmai pentru a drena materiile fecale pe ea, si sa se reduca scurgerea vaginala. Cred ca trebuie sa ascultati sfaturile d-nului dr si sa mai asteptati ceva vreme.
Colostoma a fost facuta tocmai pentru a drena materiile fecale pe ea, si sa se reduca scurgerea vaginala. Cred ca trebuie sa ascultati sfaturile d-nului dr si sa mai asteptati ceva vreme.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 25simt necesitatea sa merg la toaleta, desi ma pun pe scaunul toaletei, nu pot face nimic
- 2desprinderea suturii
- 1colostomie dupa iradiere
- 0Repunere colica
- 0Colostomie
- 5Fistula recto vaginala
Mai multe informații despre: colostomia
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: