Ficat gras ușor?
Vă salut cu mult respect!
Aveam simptome de balonare, greață și lipsă poftei de mâncate de aceea am ajuns să fac următoarele analize unde am fost depistat în urma unei gastroscopie prin sedare cu o gastrită antrală. Până să ajung să fac această investigație prin simptomele mele am facut și alte analize la care nu au dovedit cauzele simptomelor mele. Analize de sânge de 3 ori, de 3 ori ecografie abdominală. Aici mi-a ieșit:
-bilirubina totală mărită -28.2umol/l
-bilirubina indirectă -24umol/l
- cea directă- 3.5umol/l
-ALAT-0.53
-ASAT-0.33
-ALP -1.54umol/l
-GGT-0, 561umol/l
-CRP-1.55
-PTT-26 Din ce mi-au spus domnii doctorii aici în străinătate este că ar fi o steatoză ușoară epatică din urma ecografie abdominale ficat ușor gras fără leziuni..
Celelalte normale, bilă, pancreas și ce au specificat în urma analizelor. Am repetat niște analize de sânge în urma unei meningite virale după aproximativ 2săptămâni.
Din nou nu arătau alte diferențe ca și cele de mai sus deja specificate. Acuma în urmă altoe analize de sânge deoarece am stra o spaimă și am rămas cu gândul să fac analize au ieșit oarecum alte modificari la cele de mai sus.
-ALAT-0.91umol/s/l
-GGT -1.23umol/l acestea două ar fi crescute..în rest indică normale.
Gen:
LDH- 3.82umol/s/l
LIPA -0.31umol/s/l
În rest normale si la testsle de urină bilirubina negativa, toate negative. Și am mai repetat o dată analizele iar doctorul meu de familie, nu le-am văzut spune că au ieșit bune. Sunt în străinătate și din cauza barierei lingvistice îmi vine greu să discut cu doctorul meu de familie de aici. Să fie ceva grav la ficat? Dacă este vorba desprea aceasta descriere ficat ușor gras, sau se poate ceva mai grav să fie de atât? Am început să caut pe internet să nu fie ciroza sau alte probleme la fel sau mai mult sau puțin grave.
În priăvara aceasta aveam colesterolul peste 200 undeva la 235 cred iar anul trecut un pic mai mare dar din luna iunie am renunțat la fumat, nu am mai mâncat prăjeli și mâncăruri grase cum o făceam înainte, am renunțat și viciul băuturii alcoolice care în timpul liber în special weekend întreceam măsura. Vă mulțumesc anticipat!
Aveam simptome de balonare, greață și lipsă poftei de mâncate de aceea am ajuns să fac următoarele analize unde am fost depistat în urma unei gastroscopie prin sedare cu o gastrită antrală. Până să ajung să fac această investigație prin simptomele mele am facut și alte analize la care nu au dovedit cauzele simptomelor mele. Analize de sânge de 3 ori, de 3 ori ecografie abdominală. Aici mi-a ieșit:
-bilirubina totală mărită -28.2umol/l
-bilirubina indirectă -24umol/l
- cea directă- 3.5umol/l
-ALAT-0.53
-ASAT-0.33
-ALP -1.54umol/l
-GGT-0, 561umol/l
-CRP-1.55
-PTT-26 Din ce mi-au spus domnii doctorii aici în străinătate este că ar fi o steatoză ușoară epatică din urma ecografie abdominale ficat ușor gras fără leziuni..
Celelalte normale, bilă, pancreas și ce au specificat în urma analizelor. Am repetat niște analize de sânge în urma unei meningite virale după aproximativ 2săptămâni.
Din nou nu arătau alte diferențe ca și cele de mai sus deja specificate. Acuma în urmă altoe analize de sânge deoarece am stra o spaimă și am rămas cu gândul să fac analize au ieșit oarecum alte modificari la cele de mai sus.
-ALAT-0.91umol/s/l
-GGT -1.23umol/l acestea două ar fi crescute..în rest indică normale.
Gen:
LDH- 3.82umol/s/l
LIPA -0.31umol/s/l
În rest normale si la testsle de urină bilirubina negativa, toate negative. Și am mai repetat o dată analizele iar doctorul meu de familie, nu le-am văzut spune că au ieșit bune. Sunt în străinătate și din cauza barierei lingvistice îmi vine greu să discut cu doctorul meu de familie de aici. Să fie ceva grav la ficat? Dacă este vorba desprea aceasta descriere ficat ușor gras, sau se poate ceva mai grav să fie de atât? Am început să caut pe internet să nu fie ciroza sau alte probleme la fel sau mai mult sau puțin grave.
În priăvara aceasta aveam colesterolul peste 200 undeva la 235 cred iar anul trecut un pic mai mare dar din luna iunie am renunțat la fumat, nu am mai mâncat prăjeli și mâncăruri grase cum o făceam înainte, am renunțat și viciul băuturii alcoolice care în timpul liber în special weekend întreceam măsura. Vă mulțumesc anticipat!
5 comentarii
Buna ziua.
Am retinut ce ati mentionat la sfarsit - am renuntat la. Cel ami important este alcoolul, acesta e cauza majora pentru steatoza hepatica. Atat timp cat ati consumat, poate in exces, ALT, AST SI mai ales GGT se mentin crescute. Acum mo sa scada incet. Puteti lua un tonic hepatic, gen Liv 52.
Am retinut ce ati mentionat la sfarsit - am renuntat la. Cel ami important este alcoolul, acesta e cauza majora pentru steatoza hepatica. Atat timp cat ati consumat, poate in exces, ALT, AST SI mai ales GGT se mentin crescute. Acum mo sa scada incet. Puteti lua un tonic hepatic, gen Liv 52.
Buna ziua!! nu mai consumasem de prin aprilie nici măcar o bere și am facut analize de sânge si nu erau crescut până ultima oară prin august. Se poate să fi crescut din cauza unui tratament anxios de aproximativ 5 săptămâni? Am luat inainte de analize un atidepresiv aproximativ 5 săptămâni sau probabil așa era de înante. Bilirubina era oricum crescută de prin iunie la primele analize. O să repet analize în viitorul apropiat. O să caut acest tonic pe care mi-ați recomandat aici și am mai văzut pe internet niște posturi cu băuturi din sucte si fructe proaspete..o să fac acest regim acum chiar 3 zile, după o sa mai repet. Precizez că mi-au dat acest antidepresiv din cauza fricilor de boli, am inceput să fac foarte mukte analize si mi-a recomandat medicul de sici un atidepresiv, dar acum nu îl mai iau. Vă. Mulțumesc mult pentru răspunsul dvs!
Buna ziua.
Alcoolul e pe prima pozitie la cauzele ficatului gras. Dar, bineinteles ca si alti factori pot contribui m- medicamente, dieta, etc.
Alcoolul e pe prima pozitie la cauzele ficatului gras. Dar, bineinteles ca si alti factori pot contribui m- medicamente, dieta, etc.
Am înțeles. Renuntam domnule doctor la toate, sănătatea pe primul loc. Păcat că vedem asta abia când ne îmbolnăvim.Dar în cazul meu e grav? Se poate să își revina la normal?
Buna ziua.
Din descrierea pe care ati facut-o, reiese o steatoza hepatica usoara. Daca nu sunteti prea in varsta, da, are sanse de recuperare.
Din descrierea pe care ati facut-o, reiese o steatoza hepatica usoara. Daca nu sunteti prea in varsta, da, are sanse de recuperare.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12ficat marit
- 4diaree prelungita
- 3ce inseamna steatoza hepatica?
- 1steatoza hepatica
- 1Ficatul gras
- 0steatoza hepatica
- 3hepatita B
- 8Steatoza Hepatica si...?
- 7Interpretare ecografie ficat
- 0Steatoza hepatica si marker Jo-1- Ana
- 5Nodul ficat
- 0Leucocite crescute
- 3Steatoza hepatica nonalcoolica - a evoluat?
- 1Am gastrita, colon iritabil si steatoza la ficat, si de 8 ani au aparut gastrita si ci!
Mai multe informații despre: Ficatul gras Steatoza hepatica ficatul gras non-alcoolic
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: