fibrinogen, VSH-valori crescute

214 comentarii 1 2 345 ..... 7 8 Înainte ›
0
05-01-2010, ora 00:06
aura_p
Nu este medic/terapeut
aura_p
Multumesc frumos, d-na doctor! Ati avut mare dreptate in ceea ce mi-ati spus. Intre timp, durerile m-au impins la un control amanuntit - am ajuns la ecograf, am facut o ecografie abdominala, toate organele par sa fie in regula, apoi am facut o radiografie la coloana si mi-au descoperit o scolioza. Durerile se pare ca au aparut ca urmare a unei cazaturi... Am urmat timp de 10 zile tratament cu antinflamatoare - Tador injectabil si Algozone Forte...acum situatia s-a imbunatatit considerabil (inainte de tratament nu reuseam sa ma odihnesc noaptea, nu puteam sa stau pe scaun, a fost ingrozitor...) In urma acestui tratament au aparut insa alte probleme: menstruatie dereglata, dureri abdominale, constipatie (de vreo 2 zile s-a reglat problema asta), intepaturi usoare in abdomen si in jurul ombilicului, nevralgii intercostale si o durere la genunchiul stang (de care in prezent am scapat). Mentionez ca am terminat tratamentul la inceputul lunii decembrie. Dupa cum ati spus si d-voastra in rezultatele din sange nu sunt motive de ingrijorare.
Sunt efectele medicatiei, este o descarcare energetica (asa cum mi-a sugerat un medic), o sa treaca totul de la sine, in timp sau este necesar sa mai intervin cumva?
Multumesc frumos!
MULTA SANATATE!
0
05-01-2010, ora 22:21
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Din pacate, cam toate antiinflamatoriile determina fenomene digestive, mai putin Arcoxia sau Celebrex.
0
05-01-2010, ora 22:49
Florika
Nu este medic/terapeut
Florika
Buna seara si La multi ani. Stimata D-na Doctor eu sufar de poliartrita reumatoida seropozitiva in tratament cu MTX si antiinflamatoare, eu pot sa fac vaccinul impotriva pripei noi? De ex. acum de sarbatori am fost racita, am avut dureri in gat, am stranutat, am tusit, dar nu am facut febra, am avut o stare generala proasta. Deoarece era in ajunul Craciunului medicul meu de fam. nu a raspuns la tel. asa ca am luat coldrex, algocalmin, eurespal si cand am vazut ca dupa 2 zile nu cedeaza si parca mai rau ma simteam am luat amoxicilina. Acum ma simt bine, mai ma doare putin in gat dar numai cand inhalez aer rece. Ce parere aveti si ce sfat imi dati? Va multumesc anticipat.
0
07-01-2010, ora 01:06
lida55
Nu este medic/terapeut
lida55
Buna seara si la multi ani tuturor! Va rog sa-mi spuneti care ar putea sa fie cauzele unei dureri de cap care apare in conditii de frig, de curent sau enervare, insotita de senzatii de voma! Daca vomita isi recapata starea de bine! Mentionez ca este vorba despre un barbat de 29 de ani.
Va multumesc!
0
18-01-2010, ora 21:04
gigi-47
Nu este medic/terapeut
gigi-47
Buna seara. D-na doctor am o problema care ma deranjeaza de cativa ani si nu-i gasesc rezolvare.De la o parte a gurii pana la cealalta parte a gurii si de la marginea buzei inferioare pana pe barba imi apar pete rosii si bubite.Prima data apare in coltul gurii o pata rosie dupa care tot se mareste pana se uneste cu celalalt colt al gurii.Imi provoaca mancarimi iar noaptea simt cum iese(cum ar creste) si ma mananca dar e o mancarime cu intepaturi.Mentionez ca apar cam cu o zi inaintea ciclului menstrual si dispar de multe ori si dupa doua luni dupa care apar iar.Am 48 de ani.Va rog datimi un sfat ca pana acum orice am folosit nu am scapat de ele.Va multumesc! as vrea sa va trimit o poza cu aceste pete dar nu stiu cum so trimit.
0
19-01-2010, ora 15:05
gigi-47
Nu este medic/terapeut
gigi-47
Buna ziua.D-na doctor, foto de la profil arata in mare care este problema mea.Va multumesc.P.S. multumesc pentru raspunsu dat in legatura cu mama mea.Din pacate a decedat!!!
0
21-01-2010, ora 21:39
Dr. Ana-Maria Slanina
Dr. Ana-Maria Slanina
In general bolile inflamatorii cronice nu reprezinta o contraindicatie pentru vaccinul gripei noi, insa e bine sa va sfatuiti si cu medicul reumatolog pentru a vedea starea imunitara.
0
21-01-2010, ora 21:50
Dr. Ana-Maria Slanina
Dr. Ana-Maria Slanina
Pt. gigi-47: poate fi vorba de un herpes premenstrual. Daca se amelioreaza la Aciclovir crema si pastile e un herpes simplex, dar ar fi util si sfatul unui medic dermatolog.
0
22-01-2010, ora 19:54
gigi-47
Nu este medic/terapeut
gigi-47
multumesc pentru raspuns d-na doctor, am luat aciclovir si folosesc de doua zile (mi-la indicat de la farmacie) inca nu vad rezultate(e timpu prea scurt de cand folosesc) dar voi mai reveni.Multa sanatate.
0
25-01-2010, ora 22:41
angy_cd
Nu este medic/terapeut
angy_cd
buna ziua, am o fetita de 1 an si 8 luni si la analize ia iesit vsh 100 si fibrinogenul 724, poate fi doar o infectie a urechii, ea tocmai a fost diagnosticata cu otita congestionala, va multumesc
0
28-01-2010, ora 02:42
MDumitrescu
Nu este medic/terapeut
MDumitrescu
Buna ziua, sunt o doamna de 42 de ani care nu am avut probleme de sanatate pana in prezent.In urma cu o luna mi-a facut toate analizele..toate sunt bune in afara de: Fibrinogen -556(val normale 190-420)/ Eozonofile%-0, 5(val normale-0, 9-2, 9) /Numar eritrocite-3, 85(val normale 4, 02-6, 1)/ Hematocrit 35, 4(val n 36-51)/ Hemoglobina eritrocitara medie 32, 5(val n 27-31) VSH 38(val n 8-11). Ce credeti ca poate fi si ce alte investigatii amanuntite as putea sa fac..Mentionez ca si factorul reumatoid este pozitiv si am dureri de glezne, calcai si genunchi. Multumesc anticipat in asteptarea raspunsului dumneavoastra.
0
02-02-2010, ora 14:14
linzy
Nu este medic/terapeut
linzy
Buna ziua.Am o fetita de 14 ani si are colesterolul 263, fibrinogenemia 600 si vsh 35.Ce tratament pot s-ai dau?Va rog un raspuns urgent.
va multumesc !
0
03-02-2010, ora 21:04
alina1991
Nu este medic/terapeut
alina1991
Buna ziua! Am facut recent analize si am VSH=25, fibrinogen=533, proteina C reactiva pozitiva 2(+) si WBC=8.5(acestea fiind leucocitele din cate am inteles). Imi puteti spune va rog, aproximativ, ce boli s-ar putea include in aceste valori?As putea avea o boala grava? Va multumesc anticipat!
0
06-02-2010, ora 14:01
Dr. Ana-Maria Slanina
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru angy - da. o otita ca si orice alta infectie in sfera ORL poate duce la modificarea VSH si a fibrinogenului.
0
06-02-2010, ora 14:04
Dr. Ana-Maria Slanina
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru MDumitrescu - modificarile analizelor dvs. sugereaza o posibila poliartrita reumatoida, pentru care e bine sa faceti un consult reumatologic. De asemenea, poate fi vorba de un inceput de anemie, pt. ca Htc si nr. de globule rosii sunt putin sub limita normalului.
0
24-03-2010, ora 15:14
mariusqqq
Nu este medic/terapeut
mariusqqq
buna ziua, as dori daca se poate sa imi interpretati rezultatele si sa imi dati un diagnostic sau o cauza. am dureri la picioare, glezna dreapta umflata, incheietura de la degetul mare umflata.
rezultatele de la analize au fost urmatoare: hematologie- MON%-11.40, BAS%-1.10, ALY%-2, 37, VSH-20, IMUNOLOGIE, HS CRP-13, 3, pozitiv, factor reumatoid-NEGATIV, fibrinogen- 618, 1. Mentionez ca am probleme cu dantura 2 masele cariate. Daca imi putei sugera si o solutie, as fi recunoscator. Multumesc
0
26-03-2010, ora 16:15
suian aurelia
Nu este medic/terapeut
suian aurelia
Buna ziua*Ma numesc Aurelia-Virginia si am 63 de ani.Sufar de diabet zaharat tip 2, gastrita acuta, cardiopatie ischemica silentioasa, steatoza hepatica nonalcoolica, piatra la rinichi, vsh marit 58-115mm, tensiune arteriala 130/80, Hv=13, 9.Td=367000/m3.glicemie 219
0
26-03-2010, ora 16:56
suian aurelia
Nu este medic/terapeut
suian aurelia
Sunt tot Aurelia-Virginia si va prezint in continuare analizele recente trimise in mesajul anterior*glicemia219spre93, uree=83, EKG Kreat=3, 01.TGO=33SPRE11.U/L TGP=69SPRE37 U/L.FA=181 Amilatemie=38U/L.Amilazurie=33U/L.Na=135.k=4.5.INR=1.65.In urma analizelor m-i sa prescris urmatoru tratament medicamentos cu diaprel2-zi, siofor1000 1-zi, zenra 1-zi, metasuscinat sandoz 1-zi, trombostop1-zi, aspenter1-zi, cordarone1-zi.Urmand tratamentul de 7 zile a iceput sa ma doara piciorul stang in inregime simtindul amortit in timpul mersului.Aspecul piciorului este normal fara varice sau alte afectiuni neavand pana acum probleme de sanatate la picioare.Mentionez ca simt piciorul tot mai greu mai ales in timpul mersului care e tot mai anevoios si schiopatez.V-as fi recunoscatoare in caz ca ma puteti sfatui ce tratament m-ar putea ajuta la picior in special care ma face sa sufar atat, pe laga celelalte probleme cu diabetu, inima, pancreasu si rinichii.La picior nu m-am lovit.Va multumesc anticipat si astept mesajul dumneavoastra.
0
23-04-2010, ora 03:03
mihaela florina
Nu este medic/terapeut
mihaela florina
acum cateva zile prietenul meu si-a facut niste analize. rezulatele au aratat un ASLO - 635, iar restul au fost limite normale, chiar foarte bune: vsh, proteina c reactiva, fibrinogen, hemoleucograma completa. la exsudatul faringian streptococul betahemolitic e absent. medicul a spus ca are o infectie cu streptococ, dar care nu e activa, adica e doar purtator al bacteriei. nu i-a fost recomandat nici un tratament, doar refacerea periodica a acestor analize. daca interpretarea este corecta cam care sunt sansele ca el sa transmita bacteria? banuiesc ca trebuie sa imi fac si eu analizele, nu, chiar daca lipsesc simptomele?
0
23-04-2010, ora 11:42
Dr. Ana-Maria Slanina
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru Marius - deoarece factorul reumatoid este negativ, este putin probabil sa fie vorba de o poliartrita reumatoida, desi exista cazuri cu FR negativ. Mai porobabil este vorba despre o artrita reactiva, insa enevoie de un consult reumatologic.
0
23-04-2010, ora 11:43
Dr. Ana-Maria Slanina
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru aurelia - problema ceamai importanta tine de glicemie, care indica un diabet necontrolat. VSH-ul crescut poate fi si de la litiaza renala.
0
23-04-2010, ora 11:46
Dr. Ana-Maria Slanina
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru Aurelia - piciorul va doareprobabil datorita unei neuropatii diabetice. Durerea va diminua odata cu imbunatatirea glicemiei. Pana atunci puteti lua in plus Milgamma 3 cp pe zi si eventual Lyrica 1 -2 cp pe zi pentru durere, insa e nevoie de recomandarea unui neurolog.
0
23-04-2010, ora 11:48
Dr. Ana-Maria Slanina
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru mihaela - ASLO edoar un semn al unei infectii streptococice in urma cu ceva timp (anticorpi). Daca restulanalizelor sunt bune nu are nevoie de tratament, ci doar deurmarirea ASLO la un interval de timp. Fiind streptococul absent, dvs. nu aveti nevoie de tratament.
0
27-04-2010, ora 22:48
gaidurov nicoleta
Nu este medic/terapeut
gaidurov nicoleta
buna seara. as vrea si eu un raspuns, daca fibrogenul este de 399 inseamna ca sunt la limita sau ce ?
0
03-05-2010, ora 01:25
aalex20
Nu este medic/terapeut
aalex20
Buna seara! va rog frumos ajutati-ma, caci sunt disperata. Problema mea a debutat in iarna, cand au inceput sa ma doara articulatiile piciorului. Am fost la un ortoped, nu am primit nimic ajutator, apoi la un reumatolog, care in urma unor analize VSH si CRP foarte putin crescute mi-a recomandat ca tratament niste antiinflamatoare si fizioterapie. Intre timp, durerile continuau, am fost la un altul, mi-a schimbat tratamentul (cu medrol, flamexin) iar de data asta VSH si CRP tot mai mari (60 si 40). La inceputul lui martie a inceput si genunchiul sa ma doara foarte tare, am fost la un alt reumatolog, mi-a schimbat iar tratamentul (arcoxia, movalis). in maxim 2-3 sapt au inceput incheieturile mainilor sa ma doara, plus tumefieri. Mi-am facut din nou analize, VSH 90, CRP 60. Intre timp tin sa mentionez ca mi-am facut toate analizele pt reumatologie si niste virusi are ar fi putut da simptomele astea si au iesit negative. M-am internat la Matei Bals, unde mi-am facut o serie foarte mare de analize, ecografii, radiografii, EKG, exam. ginecologic, absolut toate fiind bune, in afara de VSH(100), CRP(80), fibrinogen 800. Pur si simplu nu stiu ce sa fac, durerile cresc din ce in ce mai tare, ma dor articulatiile degetelor, incheietura mainii, si art. piciorului, plus mici pungutele in zona lor, dureroase, fara dureri de oase. Am fost la o multime de medici, niciunul nu mi-a spus concret un diagnostic, ma trimit in toate directiile. ce poate fi?
0
03-05-2010, ora 10:08
Dr. Ana-Maria Slanina
Dr. Ana-Maria Slanina
Din ceea ce descrieti pare sa fie vorba de o poliartrita reumatoida, iar daca factorul reumatoid este negativ, se pot face alte analize pentru diagnostic, cum ar fi niste anticorpi specifici. Daca nu se remit durerile cu antiinflamatorii - Arcoxia sau Celebrex sunt cele mai bune, e nevoie de corticosteroid (Medrol sau Prednison) o perioada ceva mai lunga, pana intra puseul inflamator in remisie. Analizele pentru boli infectioase au fost facute pentru a se vedea daca este o artrita reactiva post infectioasa.
0
03-05-2010, ora 10:09
Dr. Ana-Maria Slanina
Dr. Ana-Maria Slanina
Un fibrinogen la limita superioara nu pune probleme daca restul analizelor sunt in parametri normali.
0
03-05-2010, ora 12:02
aalex20
Nu este medic/terapeut
aalex20
Mi-am facut toti anticorpii specifici poliartritei si sunt negativi. Am urmat si tratament cu Medrol, plus Ketoprofen injectabil si niciun razultat. Ultima data mi s-a spus ca este posibil sa fie o boala autoimuna (in afara de poliartrita), insa ma sperie gandul asta. Plus de alta, care ar putea fi?
0
06-05-2010, ora 17:12
mihaela.72
Nu este medic/terapeut
mihaela.72
De catva timp am dureri de picioare, in special glezne.Mi se umfla destul de des degetele de la maini si de asemenea, picioarele.Am fost la un internist si am primit tratament pentru hipertensiune si circulatie.periferica.Fac tratament pentru tiroida de 8 ani, cu euthirox 25.Nu mi s-a spus de ce mi se umfla picioarele.Am facut recent niste analize, va scriu valorile lor:fibrinogenemia-363, colesterol seric total-229, pdw-19, 3.Spre surprinderea mea aslo, factorul reumatoid si pcr au valori negative, desi la schimbarea vremii am dureri musculare si ale oaselor.
Astept cu mult interes raspunsul dumneavoastra!Multumesc!
0
07-05-2010, ora 06:00
mihaela.72
Nu este medic/terapeut
mihaela.72
Completare:Am uitat sa mentionez faptul ca am 38 de ani, o inaltime de 1.54 si 65 kg.Nu practic constant activitati sportive.La analizele efectuate recent valorile au fost normale in afara celor mentionate mai sus.Mi s-a facut si un EKG.Mi s-a spus ca nu sunt probleme deosebite.La rinichi mi s-a descoperit o pietricica foarte mica.Mi s-a zis ca nu acest lucru determina umflarea si durerea picioarelor.Toate acestea le-am aflat in urma vizitei la un medic internist.
Multumesc anticipat.Cu recunostinta, Mihaela.
Adaugă un comentariu / răspuns
214 comentarii 1 2 345 ..... 7 8 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: