Febra copil, rosu in gat
De curand baietelul meu (6 ani si 3 luni) a fost diagnosticat cu alergie fata de penicilina. Acum este "rosu in gat". Tratament: Mediclov si calpol. Pentru ca clipeste f des, medicul i-a recomandat Encephabol. Intrebarea mea este: poate din cauza Encephabol-ului sa nu resuses sa-i scad temperatura? Acum coboara temperatura, acum creste in jur de 39.0
1 comentarii
Daca baietelul are febra mare si "rosu in gat", ar trebui recoltat un exudat faringian + antibiograma pentru a se vedea daca are Streptococ in gat si pentru a se vedea la ce antibiotice este sensibila bacteria.
Uneori, pacientii alergici la penicilina pot fi alergici si la amoxicilina (care intra in compozitia Bioclavid); atunci se recomanda claritromicina sau azitromicina.
Daca febra persista mai mult de 48 de ore, e posibil ca antibioticul sa nu-si faca efectul; putin probabil ca febra sa fie asociata Encefabolului. Pentru a scadea febra, daca este cazul, se poate administra alternativ Paracetamol cu Ibuprofen.
Uneori, pacientii alergici la penicilina pot fi alergici si la amoxicilina (care intra in compozitia Bioclavid); atunci se recomanda claritromicina sau azitromicina.
Daca febra persista mai mult de 48 de ore, e posibil ca antibioticul sa nu-si faca efectul; putin probabil ca febra sa fie asociata Encefabolului. Pentru a scadea febra, daca este cazul, se poate administra alternativ Paracetamol cu Ibuprofen.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10stafilococ auriu - un tratament naturist?
- 2rosu in gat
- 4O posibila laringita?
- 3ajutati-ma nu stiu ce sa mai fac!!!
- 4baietel - febra de trei zile
- 7Pseudomonas Aeruginoasa (bacilul pioceanic)
- 1Rosu in gat in fiecare luna
- 8Rosu in gat persistent, rezistent la antibiotic
- 8Copilul are febra chiar daca ii administrez antibiotic
- 3baietel de 5 ani de la un timp respira numai pe gura
- 1exudat dupa homeogenes
- 5Rosu in gat, usturime in gat, durere musculara... recomandari
- 4rosu in git fara durere
- 0Temperatura scazuta
- 2zinat ptr rosu in gat
- 1insuficienta respiratorie si rosu in gat
- 0Rinofaringita acuta
- 4Rosu in gat mereu - numai pot.. AJUTOR