examen radiologic cardio-pulmonar

08-12-2013
violeta b
Nu este medic/terapeut
violeta b
in urma radiografiei pulmonare am un raport care vreau sa fie interpretat pe intelesul meu:
- desen interstitial peribronhovascular peri si infrahilar moderat accentuat bilateral
- cord, aorta normale radiologic
- simfiza SCD stang
- SCD drept liber

MULTUMESC ANTICIPAT!
2 comentarii
1
07-08-2019, ora 22:42
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Nu aveți lichid pe partea dreaptă, pe partea stângă foițele pleurale sunt lipite una de alta (prin fibroză, sau ați avut un pneumotorax care a fost tratat), accentuarea desenului pulmonar nu reprezintă nimic grav, poate fi de la o răceală/viroză, sau dacă fumați. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
0
30-12-2020, ora 21:31
Bips
Nu este medic/terapeut
Bips
Buna ziua. In urma infectarii cu covid, aceeasi simfiza scd stg mi a iesit si mie la radiografie, insotita de o discretsa accentuare a interstitiului pulmonar bazal bilateral cu aspect micronodular. Ca si diagnostic am primit pneumonie acuta cu tratament zinnat timp de 7 zile. Dupa ce am terminat tratamentul cu antibiotic au reaparut dureri in piept si spate. Ma tine in piept cu o durere ascutita uneori care se domoleste in pozitia culcat, pe burta. Med meu de familie mi a zis ca durerile sunt de la simfiza dar ca nu e nimic grav, e o reactie normala. Intrebarea mea este in cat timp dispar aceste dureri? In cat timp se vindeca simfiza? Ce ppot face? Pt dureri am inteles ca pot lua antiinflamator. Med mi a recomandat mig 400. V as multumi pt raspuns. Din pacate in perioada asta nu este nici un medic pneumolog disponibil.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.