examen radiologic cardio-pulmonar

in urma radiografiei pulmonare am un raport care vreau sa fie interpretat pe intelesul meu:
- desen interstitial peribronhovascular peri si infrahilar moderat accentuat bilateral
- cord, aorta normale radiologic
- simfiza SCD stang
- SCD drept liber
MULTUMESC ANTICIPAT!
- desen interstitial peribronhovascular peri si infrahilar moderat accentuat bilateral
- cord, aorta normale radiologic
- simfiza SCD stang
- SCD drept liber
MULTUMESC ANTICIPAT!
2 comentarii

Bună seara! Nu aveți lichid pe partea dreaptă, pe partea stângă foițele pleurale sunt lipite una de alta (prin fibroză, sau ați avut un pneumotorax care a fost tratat), accentuarea desenului pulmonar nu reprezintă nimic grav, poate fi de la o răceală/viroză, sau dacă fumați. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!

Buna ziua. In urma infectarii cu covid, aceeasi simfiza scd stg mi a iesit si mie la radiografie, insotita de o discretsa accentuare a interstitiului pulmonar bazal bilateral cu aspect micronodular. Ca si diagnostic am primit pneumonie acuta cu tratament zinnat timp de 7 zile. Dupa ce am terminat tratamentul cu antibiotic au reaparut dureri in piept si spate. Ma tine in piept cu o durere ascutita uneori care se domoleste in pozitia culcat, pe burta. Med meu de familie mi a zis ca durerile sunt de la simfiza dar ca nu e nimic grav, e o reactie normala. Intrebarea mea este in cat timp dispar aceste dureri? In cat timp se vindeca simfiza? Ce ppot face? Pt dureri am inteles ca pot lua antiinflamator. Med mi a recomandat mig 400. V as multumi pt raspuns. Din pacate in perioada asta nu este nici un medic pneumolog disponibil.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 5Buna. Am făcut un test de gripa mă poate ajuta cineva cu niste informații
- 2Saliva maronie dimineața
- 0Vreau un diagnostic la rx plamani
- 2Pneumonie interstițială
- 3Pneumonie interstițială
- 1Parere Radiografie la plamani
- 0Unde pot face o scintigrafie ok in Bucuresti?
- 1Aspergilom apical
- 1Procedura CT torace
- 1Radiografie plamanii