Eruptie/alergii
Bună, am 19 ani și de aproximativ 2, 3 luni îmi ies niște pete roșii care ma mananca pe piele. Se si umfla puțin și apar ca niște papule foarte mici una lângă alta ca și atunci când te urzici. Ma tratez cu Borenar, ceva antialergic sau antihistaminice și îmi trece cât de cât. Uneori dispar de la sine. Nu am idee dacă e din cauza unei alergii sau nu. Am avut încă un episod la fel acum câțiva ani, dar a trecut de la sine după câteva luni. De la ce ar putea fi? Nu am făcut schimbări în dieta sau altceva ca să fie prezent ceva nou în contact cu pielea la care sa fiu alergica.. Mama mea are aproape aceeasi problema de mulți ani. A fost la alergolog și a aflat ca e alergica la mucegai și încă ceva. Dar și ei ii mai ies pete fără sa ia contact cu mucegaiul sau orice alergeni. Teama mea cea mai mare e socul anafilactic. Știu ca e rar și cel mai des se intampla de la antibiotice și intepaturi de insecte sau unele alimente cunoscute ca alergeni la care eu nu sunt alergica. Dar uneori îmi ies urme de acelea și pe mâini și pe picioare și ma mananca groaznic. As putea face soc anafilactic de la asa ceva? Nestiind la ce sunt alergica? Dacă iau pastile îmi trece mâncărimea și roseata dar a doua zi e la fel. Țin sa menționez ca nu am alte simptome decât aceste erupții și mancarimi care îmi pot apărea în orice parte a corpului, chiar și pe față și uneori dispar de la sine după jumate de ora, poate chiar o ora, mai ales daca nu le dau importanta.
1 comentarii
Bună ziua,
Există două feluri de alergii, de contact (pielea se atinge cu o substanță la care sunteți alergică) și atopice (înghițiți alergenul, care apoi ajunge în sânge și dă simptome pe piele).
Dacă alergia de pe piele apare tot în același loc (de exemplu unde ceasul de la mână atinge pielea etc.), atunci este mai curând alergie de contact.
Dacă apare în mai multe locuri deodată sau migrează, este probabil atopică.
Se pot face teste de alergologie, să se vadă la ce substanță sunteți alergică.
Alergiile apar foarte des (cam la 10 la sută dintre adulți). Doar o foarte mică parte dintre ei fac o reacție alergice gravă (anafilaxie, șoc sau altceva grav). Există seringi preumplute cu adrenalină (EpiPen), pe care pacientul și le injectează singur dacă face anafilaxie.
Se prescriu rar, pentru că doar puțini oameni cu alergie au nevoie de ele. Chiar când apar reacții alergice, majoritatea sunt ușoare, nu se ajunge la șoc anafilactic.
Dacă vreodată veți avea nevoie de vreun tratament în spital, iar medicii știu că sunteți alergică, vor testa antibioticele (sau alte substanțe cu risc) înainte să vi le dea. Este bine să purtați la dumneavoastră un card pe care să scrie că sunteți alergică și la ce anume.
Oricum, întrebați alergologul dacă aveți sau nu nevoie de Pen cu adrenalină. Dacă nu aveți deja un consult de dermatologie sau alergologie, mergeți desigur la medic.
Sunteți tânără și, probabil, în formă bună. Aveți doar o problemă ușoară, care există la multă lume. Nu trebuie să vă îngrijorați despre toate bolile și catastrofele despre care scrie pe Internet.
Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Există două feluri de alergii, de contact (pielea se atinge cu o substanță la care sunteți alergică) și atopice (înghițiți alergenul, care apoi ajunge în sânge și dă simptome pe piele).
Dacă alergia de pe piele apare tot în același loc (de exemplu unde ceasul de la mână atinge pielea etc.), atunci este mai curând alergie de contact.
Dacă apare în mai multe locuri deodată sau migrează, este probabil atopică.
Se pot face teste de alergologie, să se vadă la ce substanță sunteți alergică.
Alergiile apar foarte des (cam la 10 la sută dintre adulți). Doar o foarte mică parte dintre ei fac o reacție alergice gravă (anafilaxie, șoc sau altceva grav). Există seringi preumplute cu adrenalină (EpiPen), pe care pacientul și le injectează singur dacă face anafilaxie.
Se prescriu rar, pentru că doar puțini oameni cu alergie au nevoie de ele. Chiar când apar reacții alergice, majoritatea sunt ușoare, nu se ajunge la șoc anafilactic.
Dacă vreodată veți avea nevoie de vreun tratament în spital, iar medicii știu că sunteți alergică, vor testa antibioticele (sau alte substanțe cu risc) înainte să vi le dea. Este bine să purtați la dumneavoastră un card pe care să scrie că sunteți alergică și la ce anume.
Oricum, întrebați alergologul dacă aveți sau nu nevoie de Pen cu adrenalină. Dacă nu aveți deja un consult de dermatologie sau alergologie, mergeți desigur la medic.
Sunteți tânără și, probabil, în formă bună. Aveți doar o problemă ușoară, care există la multă lume. Nu trebuie să vă îngrijorați despre toate bolile și catastrofele despre care scrie pe Internet.
Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0Ce poate fi? febră, niste pete roșii pe piele, îl mănâncă tare
- 0Piele rosie in spatele genunchiului stang
- 2Roseata pe piele
- 1Bubițe ce se umflă la scărpinat
- 1Pete pe braț
- 1Raspunsuri - Mancarime roșeata între testicule și picioare
- 1Pigmentarea pielii
Mai multe informații despre: pete rosii cu mancarime