epilepsia si sarcina
buna.sunt un caz disperat.am 30 de ani si sufar de comitialitate de la 11.de a lungul anilor am luat foarte multe tratamente care se pare ca sunt cauza celor 5 sarcini oprite din evolutie la 7 saptamini.am facut f multe analize dar toate mi au iesit bine.am fost la o dr din iasi si mi a spus ca singura sansa ar mai fi daca as renunta la pastile.acum le am redus de la 200 mg la 50.de 3 luni iau acid folic si cred ca am sa mai incerc o data daca stie cineva un asemenea caz si poate sa mi dea un sfat orice i as fi recunoscatoare.multumesc.
2 comentarii
Pentru femeile care iau antiepileptice si doresc sa aiba copii, una din variante este sa se incerce oprirea tratamentului INAINTE de a planifica o sarcina. Daca starea este stabila, se continua fara tratament pe durata sarcinii. Bineinteles, numai un neurologul care va trateaza poate spune daca se potriveste in cazul dv.
Inafara de medicamente, exista si alte cauze pentru pierderea sarcinii:
diabetul, bolile de tiroida, unele infectii, fumatul, alcoolul si cafeaua.
Se pot masura o categorie de anticorpi.
Ar fi bun un sfat genetic si cariotip, pentru dv. si pentru sotul dv.
Cauza pierderilor de sarcina poate fi gasita, in majoritatea cazurilor (cam 85%), si pentru o parte din cauze exista tratament.
Sanatate si toate cele bune!
Inafara de medicamente, exista si alte cauze pentru pierderea sarcinii:
diabetul, bolile de tiroida, unele infectii, fumatul, alcoolul si cafeaua.
Se pot masura o categorie de anticorpi.
Ar fi bun un sfat genetic si cariotip, pentru dv. si pentru sotul dv.
Cauza pierderilor de sarcina poate fi gasita, in majoritatea cazurilor (cam 85%), si pentru o parte din cauze exista tratament.
Sanatate si toate cele bune!
as vrea sa va spun ce analize am facut;AC ANTI FOSFOLIPIDICI-NEGATIV 0.448.ANTICOAGULANT LUPIC-36.95.PROTEINA C-75.24.PROTEINA S-80.50.FACTOR V LEIDEN-80.25.ANTITROMBINA III 94.69.PROGESTERON ELISA- 30.10.FSH HORMON DE STIMULARE FOLICULARA-6.40.ESTRADIOL ELISA-56.80.LH HORMON LUTEINIZANT-24.80.SI AM FACUT SI ANALIZA CITOGENETICA ATIT EU CIT SI SOTUL SI A IESIT LA MINE 46, XX SI A SOTULUI 46, XY.NU AU FOST IDENTIFICATE ANOMALII CROMOZOMIALE.CE ANALIZE CREDETI CA AR TREBUI SA MAI FAC?ULTIMA SARCINA A FOST A FOST IN SEPTEMBRIE 2006.CUM AM SCRIS SI INAINTE AM SCAZUT TRATAMENTUL LA MAXIM SI DR LA CARE MERG MI A DAT SA IAU PHYTO SOYA 2 CAPSULE PE ZI DIN A 5 A ZI DE CICLU PINA IN A 26 A ZI SI UTROGESTAN 3 CAPSULE PE ZI IN ZILELE 19 26 SI BINEINTELES ACID FOLIC.CREDETI CA AR TREBUI SA MAI IAU CEVA?DACA RAMIN INSARCINATA AR TREBUI SA MA DUC LA O CLINICA AXATA PE INFERTILITATEA IN CUPLU POATE SUNT ANALIZE PE CARE SA LE FAC IN TIMPUL SARCINII.SUNT F MULTE PERSOANE CARE AU ACEEASI BOALA CA MINE SI POT TINE O SARCINA FARA PROBLEME.PINA ACUM ERAM SIGURA IN PROCENT DE 100 LA SUTA CA ASTA ESTE CAUZA DAR DUPA CITE CAZURI AM CITIT PE FORUM INCEP SA MA INDOIESC SI SA CRED CA S AR PUTEA SA FIE ALTCEVA.NUMAI SA DESCOPAR CE.VA ROG DIN SUFLET.AJUTATI MA !!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1epilepsia si sarcina
- 10sarcina si epilepsia
- 3lamictalul si orfirilul in timpul sarcinii?...+ operatie pe creier...
- 48epilepsia in timpul sarcinii
- 21epilepsia si sarcina
- 2epilepsie si sarcina
- 3Sarcina si epilepsia
- 2Efectele epilepsiei asupra sarcinii
- 9epilepsie in sarcina
- 0Am epilepsie si vreau sa devin mamica
Mai multe informații despre: epilepsia in timpul sarcinii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: