Entorsa
Buna ziua.In urma cu o luna am suferit o entorsa.Piciorul l-am tinut in gips doua saptamani cât mi-a fost recomandat de catre doctor.Dupa doua saptamani mi-a fost dat jos gipsul si recomandate inca 2-3 saptamani fara efort.Glezna inca o am putin umflata, este normal?Nu am nici o durere când merg.Mentionez ca sunt in a 3-a saptamana in care nu am facut cine stie ce efort si as dori sa stiu când pot incepe câteva alergari usoare?
2 comentarii
0
01-07-2013, ora 18:44
Kinetoterapeut Serban Dragos
Recuperare, medicina fizica si balneologie, Cluj-Napoca
Chiar daca vorbim doar despre o entorsa, este necesara parcurgerea unor pasi pentru o recuperare completa si mai ales, fara sechele. Masajul si fizioterapia ajuta mult recuperarea, iar kinetoterapia reprezinta procedura terapeutica de baza.
In prima faza a tratamentului se pune accent pe mobilizari pasive circulare, pentru recapatarea amplitudinii articulare si pentru ameliorarea redorilor articulare, continuandu-se cu incarcari progresive pentru recuperarea fortei musculare.
Urmeaza ultima parte a recuperarii, care consta supunerea musculaturii la contractii excentrice, necesare schimbarilor bruste de directie indispensabile in sport. Va recomand sa apelati la un cabinet de recuperare medicala pentru a scapa de problema si pentru a evita sechelele.
In prima faza a tratamentului se pune accent pe mobilizari pasive circulare, pentru recapatarea amplitudinii articulare si pentru ameliorarea redorilor articulare, continuandu-se cu incarcari progresive pentru recuperarea fortei musculare.
Urmeaza ultima parte a recuperarii, care consta supunerea musculaturii la contractii excentrice, necesare schimbarilor bruste de directie indispensabile in sport. Va recomand sa apelati la un cabinet de recuperare medicala pentru a scapa de problema si pentru a evita sechelele.
Va multumesc frumos pentru sfaturile primite.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2entorsa severa la genunchi
- 22entorsa - luxatie la glezna
- 5Durere legament (?) picior drept (laba picior)
- 4entorsa veche
- 10Fractura si entorsa
- 38Acum 2 zile am calcat stramb cu piciorul stang
- 6entorsa recidivanta.. ma stiu cu platfus la glezna stanga
- 10Luxatie recidivanta. Astept raspuns multumesc!
- 5Entorse si ligamente
- 8Fractura de astragal cu entorsa
- 0Recuperare Entorsa (+ligamente rupte) glezna
- 1tot legat de entorsa :)
- 1Entorsa + fractura dubla tibie-peroneu
- 3Meloreostoza
- 11Am calcat intr-o groapa... entorsa de antepicior stang
- 10Entorsa sau nu
- 3Ortopedie/Entorsa
- 3Posibil entorsa picior drept
- 3Am calcat stramb
- 4Entorsa netratata corect