ecografie cardiaca

22-09-2011
arpacas56@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
arpacas56@yahoo.com
am 54 de ani am facut o ecografie cardiaca si nu prea multe mi s-au explicat.doresc imformatii mai detailate despre urmatoarele ; aorta la inel16mm, aorta ascendenta 35mm, as atriul stang 41mm, ventricol drept 24, siv 10mm, ppvs perete posterior vs 9 mm vs ventricul stang 43029 fractie de ejectie 61% flux mitral 0, 6, flux aortic 1.5 flux pulmonar 0.8 as dori sa stiu daca sunt in parametri normali sau nu multumesc anticipat !! danutza
1 comentarii
0
10-10-2011, ora 14:27
Dr. Alexandru Cristian Ion
Cardiologie, Bucuresti
Dr. Alexandru Cristian Ion
Buna ziua.Chiar daca raspunsul este intarziat sper sa va fie de ajutor.
In primul rand orice ecocardiografie se interpreteaza in contextul clinic, adica al acuzelor dumneavoastra
Trecand peste acest aspect, elementele prezentate de dumneavoastra trebuiesc indexate la suprafata corporala, aici referindu-ma la dimensiunile cavitatilor.Per total se inscriu in limita valorilor normale cu exceptia AS a carui dimensiune de 41mm este la limita superioara.O singura dimensiune a AS este insa insuficienta, trebuind masurat in 2 incidente, corespunzand diametrelor anteroposterior, transversa si longitudinal, iar volumul AS este mai specific decat dimensiunile ca atare.
In rest dimensiunile cavitatilor sunt in limite normale, iar functia sistolica, globala relevata prin fractia de ejectie se inscrie in parametri normali.Cu mentiunea ca ar tb adaugate referiri suplimentare cu referire la cinetica segmentara, si cu precizarea mai sus facuta cu privire la indexare elementele prezentate se inscriu in limitele normale, dar sunt incomplete, lipsind elementele de Doppler color si de cinetica segmentara.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.