Ecografie Abdominala...Interpretare va rog
Ah, am uitat sa te intreb.Am auzit si am citit ca LUCERNA ar fi buna pentru stomac, pastilute.Tu ce parere ai? :)
Pentru HP fa analiza din fecale, in sange raman anticorpi si la 3 ani dupa ce nu mai exista, , , , Analiza din sange e buna prima oara sa vezi cat de mult HP exista.
Nexium ar tb sa iei o data pe zi, ia dimineata pe stomacul gol sau seara inainte sa te culci. Asta ar fi tb sa-ti spuna medicul cum se ia, ma feresc sa spun de medicamente, , , , Dar ia mai ales cand faci pauza aia. Ia dimineata nexium, in timpul zilei, tot intre mese, Gastrofix. Nexium e bun si ptr HP. Poti sa le iei pe astea si acum cat mai iei din emulsie.
Ma bucur ca esti activa si fii sigura ca vei da de cap si celorlate probleme!
Nexium ar tb sa iei o data pe zi, ia dimineata pe stomacul gol sau seara inainte sa te culci. Asta ar fi tb sa-ti spuna medicul cum se ia, ma feresc sa spun de medicamente, , , , Dar ia mai ales cand faci pauza aia. Ia dimineata nexium, in timpul zilei, tot intre mese, Gastrofix. Nexium e bun si ptr HP. Poti sa le iei pe astea si acum cat mai iei din emulsie.
Ma bucur ca esti activa si fii sigura ca vei da de cap si celorlate probleme!
Nu stiu de lucerna, n-am incercat. Bine ti-ar prinde, cum iti spuneam intr-un mesaj, Colon cleanse, din aia la borcan mare, fara alte alea adaugate. Si ptr stomac si ptr slabit si ptr tot organismul. Da ia-le pe rand ca deja te-ai ametit cu atatea, , , , :)
Chiar ca ai dreptate, m-am ametit cu de toate.Cand ma gandesc ca mi-am comandat si Aloe Vera de la Forever Living. :P
Saptamana viitoare plec la Timisoara si o sa imi fac acolo analiza din fecale la BIOCLINICA am inteles ca e foarte buna aceasta clinica.
Nexium mi s-a mai recomandat, dimineata, inainte de mancare cu jumatate de ora.Nexium de 20 mg - 2 x 1cpr/zi.Am sa iau in acele 2 saptamani de pauza pana mi se face emulsia.Nu vreau sa le iau peste emulsie sa zic asa.Maine mi se termina emulsia si o sa iau de vineri, dimineata Nexium si GastroFix cum sa il iau? Gastrofix vine luat la amiaz si seara nu? Cat despre Lucerna o sa o las putin deoparte.
Hmmm...Colon Cleanse zici ca ai folosit si tu? Cat timp si cum e? Mr Nick mi-a zis de : http://www.provitanutrition.com/Detoxificare-organism/CURATITOR-COLON-COLON-CLEANSER-100-Natural-100-capsule.html.
Uite aici : http://forum.romedic.ro/arataprod.php?id_sub_cat=109id_cat=29id_prod=35891anc=235832
Multumesc
Saptamana viitoare plec la Timisoara si o sa imi fac acolo analiza din fecale la BIOCLINICA am inteles ca e foarte buna aceasta clinica.
Nexium mi s-a mai recomandat, dimineata, inainte de mancare cu jumatate de ora.Nexium de 20 mg - 2 x 1cpr/zi.Am sa iau in acele 2 saptamani de pauza pana mi se face emulsia.Nu vreau sa le iau peste emulsie sa zic asa.Maine mi se termina emulsia si o sa iau de vineri, dimineata Nexium si GastroFix cum sa il iau? Gastrofix vine luat la amiaz si seara nu? Cat despre Lucerna o sa o las putin deoparte.
Hmmm...Colon Cleanse zici ca ai folosit si tu? Cat timp si cum e? Mr Nick mi-a zis de : http://www.provitanutrition.com/Detoxificare-organism/CURATITOR-COLON-COLON-CLEANSER-100-Natural-100-capsule.html.
Uite aici : http://forum.romedic.ro/arataprod.php?id_sub_cat=109id_cat=29id_prod=35891anc=235832
Multumesc
E buna aloea, dar daca e din aia lichida incepe treptat cu cate 5 ml/zi, apoi 10. Nu tb prea mare catitatea ca nu ai boala dura. Eu una n-am putut face cura decat cateva zile ca m-a naucit, dar nu vreau sa te influentez, e cert ca este buna.
Deci, de maine, cand ti se termina emulsia, ia dimineata Nexium, apoi dupa-amiza Gastrofix o capsula si seara inca un nexium de 20 mg inainte sa dormi. Nexium se ia cam o luna, nu mai mult, deci poti lua pana e gata iar emulsia.
Eu nu am luat colon cleanse capsule, ci pulbere. Din aia numai cu psilium. Dar mai asteapta cu asta pana termini si a doua cura cu emulsia.
Deci, de maine, cand ti se termina emulsia, ia dimineata Nexium, apoi dupa-amiza Gastrofix o capsula si seara inca un nexium de 20 mg inainte sa dormi. Nexium se ia cam o luna, nu mai mult, deci poti lua pana e gata iar emulsia.
Eu nu am luat colon cleanse capsule, ci pulbere. Din aia numai cu psilium. Dar mai asteapta cu asta pana termini si a doua cura cu emulsia.
Buna ziua,
as dori daca se poate o interpretare la urmatorele :
vezica urinara in semirepletie ;perete vezical edematiat, dedublat 5 mm;
ficat cu ecostructura granulara, ecogenitate de organ ;
colecist fara calculi, pereti subtiri ;
VP in hil =11 mm;CBP=4 mm;
pancreas fara modificari patologice;
rinichi drept 10, 4x3, 7 cm, JP=1 cm, bifiditate, zona ecogena de 3 mm in calicele inferior ;
rinichi stang 11, 7x4, 7 cm, JP=1, 5 cm, bifiditate pielocaliceala, fara modificari patologice ;
splina de aspect normal.
As vrea sa stiu de fapt ce e structura granulara la ficat, si ce e zona ecogena la rinichi.
Va multumesc
as dori daca se poate o interpretare la urmatorele :
vezica urinara in semirepletie ;perete vezical edematiat, dedublat 5 mm;
ficat cu ecostructura granulara, ecogenitate de organ ;
colecist fara calculi, pereti subtiri ;
VP in hil =11 mm;CBP=4 mm;
pancreas fara modificari patologice;
rinichi drept 10, 4x3, 7 cm, JP=1 cm, bifiditate, zona ecogena de 3 mm in calicele inferior ;
rinichi stang 11, 7x4, 7 cm, JP=1, 5 cm, bifiditate pielocaliceala, fara modificari patologice ;
splina de aspect normal.
As vrea sa stiu de fapt ce e structura granulara la ficat, si ce e zona ecogena la rinichi.
Va multumesc
vali71,
Atata cat imi dau seama (tot medicul iti da toate detaliile lamuritoare) ai vezica urinara un pic umflata. La rinichiul drept se vede ceva, dar nu stiu daca la ecograf s-a vazut piatra (calcul), nodul sau altceva. Iar la ficat se vad schimbari, nu stiu daca ai avut ceva viral (hepatita) sau ciroza, in mod normal ficatul are suprafata neteda. Deci trebuie sa ti se prescrie tratament. Medicul te va lamuri mai mult decat o pot face eu aici.
Sanatate!
Atata cat imi dau seama (tot medicul iti da toate detaliile lamuritoare) ai vezica urinara un pic umflata. La rinichiul drept se vede ceva, dar nu stiu daca la ecograf s-a vazut piatra (calcul), nodul sau altceva. Iar la ficat se vad schimbari, nu stiu daca ai avut ceva viral (hepatita) sau ciroza, in mod normal ficatul are suprafata neteda. Deci trebuie sa ti se prescrie tratament. Medicul te va lamuri mai mult decat o pot face eu aici.
Sanatate!
Teodora scumpa mea, ti-am trimis un mesaj privat cand ai timp sa te uiti.Pupicei :*
Offff...azi e prima zi in care nu mai iau emulsia.Mi-am preparat-o pe cealalta deja, dar iarasi am senzatia aia de foame dureroasa, desi azi dimineata am luat Nexium de 20mg 2 capsule :(( Nu stiu ce sa mai fac...nu mai rezist...:((
Am vazut mesajul tau de pe privat, o sa-ti raspund cat de curand!
Nu mai tiu minte, tu ai facut endoscopie au ba?
Stii, o sa zici ca te-am ametit, dar caut solutia cea mai buna/logica ptr ce imi spui ca ai: ia incearca ca iei dimineata pe stomacul gol, in loc de nexium o pastila de Venter. E ieftina, 3 lei folia de 10 pastile. Sa rupi pastila aia in doua ca e mai usor de inghitit si bea cu multa apa. Si ramane sa iei seara Nexium. Venter asta e chiar bun (desi pare mai sarac la prima vedere) ptr simplu motiv ca, in plus fata de celelalte antiacide, asta anihileaza si aciditatea data de bila daca exista in stomac. Sa nu iei altceva, chiar daca iti spune ca e aceeasi subtanta.
Sa-mi spui daca e mai bine cu asta.
Te imbratisez!
Nu mai tiu minte, tu ai facut endoscopie au ba?
Stii, o sa zici ca te-am ametit, dar caut solutia cea mai buna/logica ptr ce imi spui ca ai: ia incearca ca iei dimineata pe stomacul gol, in loc de nexium o pastila de Venter. E ieftina, 3 lei folia de 10 pastile. Sa rupi pastila aia in doua ca e mai usor de inghitit si bea cu multa apa. Si ramane sa iei seara Nexium. Venter asta e chiar bun (desi pare mai sarac la prima vedere) ptr simplu motiv ca, in plus fata de celelalte antiacide, asta anihileaza si aciditatea data de bila daca exista in stomac. Sa nu iei altceva, chiar daca iti spune ca e aceeasi subtanta.
Sa-mi spui daca e mai bine cu asta.
Te imbratisez!
Buna Teodora.Despre endoscopie, da am facut si nu una, ci doua.
La prima 9.10.2009 mi-a pus diagnostic asa: Bulbita eroziva HP+.Esofag normal, stomac-corp gastric cu edem al mucoasei. Antru cu eritem parcelar. Helicobacter pylori +.Bulb cu eroziuni de tip acut.D II - normal.
Anul trecut in 21 mai 2010 am facut iarasi o Esogastroduodenoscopie unde scrie asa: In urma efecturarii endoscopiei digestive superioare nu se evidentiaza aspecte patologice.Esofag normal, stomac - corp gastric, antru normal, HP negativ, Pilor, bulb, D2 liber.
O sa imi iau si Venter si numai Venter maine.
Multumesc din tot sufletul meu.Multumesc !!!!
La prima 9.10.2009 mi-a pus diagnostic asa: Bulbita eroziva HP+.Esofag normal, stomac-corp gastric cu edem al mucoasei. Antru cu eritem parcelar. Helicobacter pylori +.Bulb cu eroziuni de tip acut.D II - normal.
Anul trecut in 21 mai 2010 am facut iarasi o Esogastroduodenoscopie unde scrie asa: In urma efecturarii endoscopiei digestive superioare nu se evidentiaza aspecte patologice.Esofag normal, stomac - corp gastric, antru normal, HP negativ, Pilor, bulb, D2 liber.
O sa imi iau si Venter si numai Venter maine.
Multumesc din tot sufletul meu.Multumesc !!!!
Buna Teo.Ti-am trimis un mesaj privat. Te imbratisez !!! :*:*:*:*
Citit, dat raspuns. :)
(mai bine imi spui Dora, ca, cu Teo zau ca nu-s obisnuita :)
(mai bine imi spui Dora, ca, cu Teo zau ca nu-s obisnuita :)
Bine Dora :P. Pana apuc sa raspund la mesaj, am o intrebare rapida.Vrei sa iti iau eu Venter si sa iti trimit? Stiu cu siguranta o farmacie unde se mai gaseste.Astept mesajul tau rapid aici.Pupy
Nu, multumesc tare frfumos!
Am mai gasit acilea si imi fac provizii.
Vorbim si vedem care cu7m mai are nevoie de ceva. :)
Merci!
Am mai gasit acilea si imi fac provizii.
Vorbim si vedem care cu7m mai are nevoie de ceva. :)
Merci!
Buna Dora.Ti-am trimis un mesaj.Multa sanatate ! :*:*:* Te imbratisez si te sarut :*
Dora iubita, ti-am trimis un mesaj ! Pupicei si numai bine !
Am trimit iarasi iubita :P Sa imi spui daca e ok de data asta..
Salut Dora.Ti am trimis un mesaj ! Te imbratisez cu drag ! :*:*:*
Va rog, ma poate ajuta si pe mine cineva cu interpetarea urmatoarelor analize?Candida stiu ca am, dar nu stiu celelalte valori cum trebuie sa fie, mi-ar placea sa stiu de fiecare in parte in detaliu..si nu gasesc deloc pe internet..
EXAMEN MICROSCOPIC PE FROTIU (PREPARAT PROASPAT SI/SAU COLORAT)
Celule epiteliale poligonaleïƒ = Relativ frecvente
Celule epiteliale rotundeïƒ Rare
Celule cu aspect de "clue cell"- absente
Leucocite - Relativ frecvente
Hematii- absente
Levuri-rare
Inmugurite- prezente
Hife, pseudohife- prezente
Trichomonas Vaginalis- absent
Flora microbiana : Predomina flora lactobacilara
Rari coci Gram pozitivi, izolati si in perechi
Rari bacili Gram negativi.
EXAMEN SECRETIE VAGINALA (BACTERIOLOGIC, MICOLOGIC, ANTIBIOGRAMA, ANTIFUNGIGRAMA LA NEVOIE)
Levuri = Prezent
Obs: Pe mediul Sabouraud s-au dezvoltat colonii de Candida albicans.
Examen secretie vaginala
Pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora bacteriana patogena.
Flucitozina- sensibil
Amfotericine b- sensibil
Miconazol- sensibil
Ketoconazol- sensibil
Itraconazole- intermediar
Fluoconazol- sensibil
Va rog, astept un raspuns.
EXAMEN MICROSCOPIC PE FROTIU (PREPARAT PROASPAT SI/SAU COLORAT)
Celule epiteliale poligonaleïƒ = Relativ frecvente
Celule epiteliale rotundeïƒ Rare
Celule cu aspect de "clue cell"- absente
Leucocite - Relativ frecvente
Hematii- absente
Levuri-rare
Inmugurite- prezente
Hife, pseudohife- prezente
Trichomonas Vaginalis- absent
Flora microbiana : Predomina flora lactobacilara
Rari coci Gram pozitivi, izolati si in perechi
Rari bacili Gram negativi.
EXAMEN SECRETIE VAGINALA (BACTERIOLOGIC, MICOLOGIC, ANTIBIOGRAMA, ANTIFUNGIGRAMA LA NEVOIE)
Levuri = Prezent
Obs: Pe mediul Sabouraud s-au dezvoltat colonii de Candida albicans.
Examen secretie vaginala
Pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora bacteriana patogena.
Flucitozina- sensibil
Amfotericine b- sensibil
Miconazol- sensibil
Ketoconazol- sensibil
Itraconazole- intermediar
Fluoconazol- sensibil
Va rog, astept un raspuns.
Buna seara,
Va rog ajutati-ma cu un sfat. Dupa un ecograf in aprilie anul acesta am fost descoperit cu calculi multiplii la colecist de dimensiuni maxim 6 mmm. Acuzam dureri in partea dreapta si am inceput sa iau bilicol si nospa. Acum durerile mi-au trecut mai acuz din cand in cand usoare dureri in partea dreapta.
Am fost totusi sa fac un alt ecograf si doctorul mi-a zis ca este de operat ca trebuie scoasa fierea fiindca piettrele sunt prezente.
Intrebarea mea este daca mai pot amana operatia. Ar trebui sa plec intr-o delegatie in strainatate si nu as vrea sa pierd aceasta ocazie. pe de alta parte daca nu mai am dureri ma gandesc ca poate fi amanata desi doctorul mi-a zis ca e deja de operat. Spuneti-mi va rog ce ar trebui sa fac! Cum pot evalua cat mai rezist cu pietrele la fiere fara ca ele sa blocheze canalul colector.
Va multumesc pentru raspuns,
Sebastian
Va rog ajutati-ma cu un sfat. Dupa un ecograf in aprilie anul acesta am fost descoperit cu calculi multiplii la colecist de dimensiuni maxim 6 mmm. Acuzam dureri in partea dreapta si am inceput sa iau bilicol si nospa. Acum durerile mi-au trecut mai acuz din cand in cand usoare dureri in partea dreapta.
Am fost totusi sa fac un alt ecograf si doctorul mi-a zis ca este de operat ca trebuie scoasa fierea fiindca piettrele sunt prezente.
Intrebarea mea este daca mai pot amana operatia. Ar trebui sa plec intr-o delegatie in strainatate si nu as vrea sa pierd aceasta ocazie. pe de alta parte daca nu mai am dureri ma gandesc ca poate fi amanata desi doctorul mi-a zis ca e deja de operat. Spuneti-mi va rog ce ar trebui sa fac! Cum pot evalua cat mai rezist cu pietrele la fiere fara ca ele sa blocheze canalul colector.
Va multumesc pentru raspuns,
Sebastian
Nu ai cum sa afli cat de curand se impune operatia. Poti sa mai stai asa saptamani, sau poate sa te ia, oricand, brusc, sa se blocheze caile biliare si atunci nu exista alta alternativa decat operatia.
Sanatate!
Sanatate!
Buna ziua,
sotul meu a facut o ecografie abdominala si are urm. rezultat :Ficat -prezinta in LHD formatiune hiperecogena neomogena de cca 2 cm -probabil hemangiom.
Vezica biliara -cu 2-3 imagini hiperecogene de cca 5 mm aderente la peretele vezicular fara cadere gravitationala -posibil polipi.in rest toate sunt in regula.
L-a chemat la un eco cu substanta de contrast unde i s-a pus acelasi diagnostic.Nu a primit tratament insa trebuie sa repete ecografia peste 3 luni.
Nu are nici un fel de simptom in afara de un reflux gastro esofagian pentru care a si mers la gastroenterologie.
Ce imi puteti spune despre hemangiomul hepatic si despre polipii de la vezica -exista tratament, se opereaza, de ce apar ?
Mai sunt necesare si alte investigatii ?
Analizele de sange sunt in limite.
Va multumesc
sotul meu a facut o ecografie abdominala si are urm. rezultat :Ficat -prezinta in LHD formatiune hiperecogena neomogena de cca 2 cm -probabil hemangiom.
Vezica biliara -cu 2-3 imagini hiperecogene de cca 5 mm aderente la peretele vezicular fara cadere gravitationala -posibil polipi.in rest toate sunt in regula.
L-a chemat la un eco cu substanta de contrast unde i s-a pus acelasi diagnostic.Nu a primit tratament insa trebuie sa repete ecografia peste 3 luni.
Nu are nici un fel de simptom in afara de un reflux gastro esofagian pentru care a si mers la gastroenterologie.
Ce imi puteti spune despre hemangiomul hepatic si despre polipii de la vezica -exista tratament, se opereaza, de ce apar ?
Mai sunt necesare si alte investigatii ?
Analizele de sange sunt in limite.
Va multumesc
buna ziua
am facut o ecofrafie abdominala iar acestea sunt rezultatele
Ficat cu diametrul antero-posterior al lobului stang 6.2 cm.diametrul prerenal lob drept 13 cm, ecostructura hepatica omogena
VP, CBP calibrul normal
COLECIST alitiazic
ambii rinichi cu dimensiuni normale.parenchim de grosime normala cu mici imagini hiperecogene fara distensie SPC
Pancreas ci simensiuni si ecogenitate normale
Splina diametrul bipolar 10.3 cm
Vezica urinara cu perete mai ingrosat, continut transonic
Uter : 7, 4/4 cm, endometru de grosime normale
Ovar drept 3 cm
Ovar stang 3.2 cm
Fara ascita
va rog sami spuneti daca am motive de ingrijorare sau sunt in regula
va multumesc
am facut o ecofrafie abdominala iar acestea sunt rezultatele
Ficat cu diametrul antero-posterior al lobului stang 6.2 cm.diametrul prerenal lob drept 13 cm, ecostructura hepatica omogena
VP, CBP calibrul normal
COLECIST alitiazic
ambii rinichi cu dimensiuni normale.parenchim de grosime normala cu mici imagini hiperecogene fara distensie SPC
Pancreas ci simensiuni si ecogenitate normale
Splina diametrul bipolar 10.3 cm
Vezica urinara cu perete mai ingrosat, continut transonic
Uter : 7, 4/4 cm, endometru de grosime normale
Ovar drept 3 cm
Ovar stang 3.2 cm
Fara ascita
va rog sami spuneti daca am motive de ingrijorare sau sunt in regula
va multumesc
vali71,
Hemangioamele apar la foarte multe persoane, daca nu sunt mari (10cm) sau nu se rup din cauza traumatismelor, nu necesita tratament. Unele teorii sustin ca apar si pe fondul terapiei cu anticonceptionale orale, deci nu e cazul sotului dvs.
Asadar, intr-adevar, nu necesita tratament ptr hemangiom sau polipi daca asa a hotarat medicul si nici nu are simptome suparatoare.
Sanatate!
Hemangioamele apar la foarte multe persoane, daca nu sunt mari (10cm) sau nu se rup din cauza traumatismelor, nu necesita tratament. Unele teorii sustin ca apar si pe fondul terapiei cu anticonceptionale orale, deci nu e cazul sotului dvs.
Asadar, intr-adevar, nu necesita tratament ptr hemangiom sau polipi daca asa a hotarat medicul si nici nu are simptome suparatoare.
Sanatate!
georgiana1993,
Sunt toate in regula, nu se distinge clar daca ar fi nisip la rinichi, deci nu evita sa bei lichide suficiente. Vezica pare cu peretele ingrosat, dar n-as putea eu sa ma pronunt daca e din cauza ca nu era plina ( n-ai baut suficienta apa inainte de eco). Poti eventual sa consulti si un urolog, in rest nu sunt probleme.
Sanatate!
Sunt toate in regula, nu se distinge clar daca ar fi nisip la rinichi, deci nu evita sa bei lichide suficiente. Vezica pare cu peretele ingrosat, dar n-as putea eu sa ma pronunt daca e din cauza ca nu era plina ( n-ai baut suficienta apa inainte de eco). Poti eventual sa consulti si un urolog, in rest nu sunt probleme.
Sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3durere abdominala... pe langa ecograf ce alte analize ar trebui sa mai fac?
- 4Umflatura in partea dreapta a abdomenului.
- 6Esofagita gr. B ( Los Angeles) + Salami Ulcer Duodenal
- 3polipi la fiere?
- 5durere abdominala, de aprox. o luna
- 0analize - ecografie abdominala
- 1Interpretare ecografie abdominală
- 1Ecografie abdominala
- 5Ecografie abdominala.. analize bune in afara de ficat
- 0ecografie abdominala
- 1Am o nelamurire
- 1Lichid uter
- 8Ecografie abdomen total
- 1Interpretare ecografie