Ecograf Abdominal

29-12-2021
PMPM
Nu este medic/terapeut
PMPM
Lobul drept 15, 5 cm, hiperecogen cu atenuare posterioară (steatoza) pseudodilatati vasculare și lobul stâng 7, 7 cm, colecist 7, 6 cm pereți ușor îngroșați, conținut sediment fara calculi, VP 10 milimetri, C.B.P 5mm. Sunt purtător de virus b hepatită depistat întâmplător acum 5 luni. Vă rog sa mi explicați ce înseamnă " pseudodilatati vasculare la ficat " ? Este vorba de venele de sânge care hrănesc ficatul sau acele conducte care alimentează fierea cu lichid biliar ? De ce apară aceste "pseudodilatati vasculare la ficat ? Poate fi un început de ciroză ?
1 comentarii
0
30-12-2021, ora 09:27
PMPM
Nu este medic/terapeut
PMPM
Am revenit cu rezultatul la analize COLESTEROL TOTAL 223.8, HDL COLESTEROL 31.1 și LDL 154.2, TGP 26.5 și TGO 23.7, TRIGLICERIDE 264, AMILAZA 51, BILIRUBINA TOTALA 0.91 BILIRUBINA DIRECTA 0.15, GAMA GT 27, HEMOLEUCOGRAMA ESTE BUNĂ, Electroforeza proteinelor serice ( albumina 57.7 %, alfa 1 globulina 3.2%, alfa 2 globulina 8.5%, beta 1globulina 5, 8%, beta 2 globulina 6.4%, gamma globulina 18, 4%, EXAMEN COMPLET DE URINA au ieșit toate normale. Doctorul mi a zis sa iau Fiobilin după masa la 30 minute, LAGOSA de doua ori pe zi, LIPANTIL 145 mg o data pe zi dimineața timp de 30 zile, SORTIS, 10mg o data pe zi seara ptr 30 zile, debridat 100mg de doua ori pe zi înainte de masă cu 30 minute. Nu știu ce să zic...despre schema de tratament, LIPANTIL și SORTIS scrie in prospect ca este interzis în hepatită acută, îmi este teama sa nu mi facă rău la ficat. Diagnosticul este COLECISTIC SI INTESTIN IRITABIL.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ecografia abdominală - când se face și ce poate descoperi
  •