dureri si inflamatii ale calcaielor
Buna ziua domnule doctor!Am 37 de ani, inaltime 1, 87 si 85 kg.Din 2013 am dureri insuportabile ale ambelor calcaie spre exterior urmate de invinetirea locului cu pricina.Am fost de nenumarate ori la diferiti doctor, cel din urma fiind neurolog m-a trimis sa fac radiografie calcaniana crezand ca durerea se datoreaza pintenilor.Am facut-o, rezultatul fiind negativ deci nu am acei pinteni.Mi-a dat un tratament pe care l-am urmat fara ca sa se schimbe situatia.Am folosit diverse creme, geluri antiinflamatorii dat trece si apoi revine aceasta durere.Muncesc peste 50 de ore pe saptamana incaltat cu pantofi de siguranta pe santier.De multe ori seara abia stau in picioare, cand ma intorc de la munca stand imobil imi amortesc piciarele pana sus la coapsa.Am incercat diferite tipuri de incaltaminte dar niciuna nu ma ajuta prea mult timp.Nu am avur cresteri sau scaderi in greutate majore.Puteti sa-mi dati vre-un sfat?Cu respect!Va multumesc anticipat!
1 comentarii
Buna ziua!
Exista o singura modalitate logica, posibila si imaginabila de a ameliora suferinta: reducerea drastica (de 2-3-4 ori) a solicitarii mecanice (stat in picioare, mers ps jos sau eforturi similare).
In afara mega-solicitarii fizice (pe care o descrieti), poate exista si un sindrom compresiv lombar (hernie de disc), care se trateaza identic, cel putin in prima perioada, cand nu exista deficite neurologice (paralizii, pareze, parestezii).
Desigur ca si reducerea ponderala va avea acelasi efect logic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Exista o singura modalitate logica, posibila si imaginabila de a ameliora suferinta: reducerea drastica (de 2-3-4 ori) a solicitarii mecanice (stat in picioare, mers ps jos sau eforturi similare).
In afara mega-solicitarii fizice (pe care o descrieti), poate exista si un sindrom compresiv lombar (hernie de disc), care se trateaza identic, cel putin in prima perioada, cand nu exista deficite neurologice (paralizii, pareze, parestezii).
Desigur ca si reducerea ponderala va avea acelasi efect logic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6durere de calcai (stang)
- 129durere de calcaie
- 12Dureri de calcai, unghii incarnate, monturi
- 33De aproximativ o saptamina am o durere persistenta la calcaii
- 17Dureri la calcaie
- 44il doare calcaiul drept dupa ce alearga
- 4Dureri calcaneu
- 4Durere in calcai
- 19Durere deasupra calcaiului in mers
- 3Dureri la calcai dupa o perioada indelungata de repaus
- 10Durere in zona calcaiului