dureri si inflamatii ale calcaielor

19-06-2016
Leonard79
Nu este medic/terapeut
Leonard79
Buna ziua domnule doctor!Am 37 de ani, inaltime 1, 87 si 85 kg.Din 2013 am dureri insuportabile ale ambelor calcaie spre exterior urmate de invinetirea locului cu pricina.Am fost de nenumarate ori la diferiti doctor, cel din urma fiind neurolog m-a trimis sa fac radiografie calcaniana crezand ca durerea se datoreaza pintenilor.Am facut-o, rezultatul fiind negativ deci nu am acei pinteni.Mi-a dat un tratament pe care l-am urmat fara ca sa se schimbe situatia.Am folosit diverse creme, geluri antiinflamatorii dat trece si apoi revine aceasta durere.Muncesc peste 50 de ore pe saptamana incaltat cu pantofi de siguranta pe santier.De multe ori seara abia stau in picioare, cand ma intorc de la munca stand imobil imi amortesc piciarele pana sus la coapsa.Am incercat diferite tipuri de incaltaminte dar niciuna nu ma ajuta prea mult timp.Nu am avur cresteri sau scaderi in greutate majore.Puteti sa-mi dati vre-un sfat?Cu respect!Va multumesc anticipat!
1 comentarii
0
20-06-2016, ora 13:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Exista o singura modalitate logica, posibila si imaginabila de a ameliora suferinta: reducerea drastica (de 2-3-4 ori) a solicitarii mecanice (stat in picioare, mers ps jos sau eforturi similare).
In afara mega-solicitarii fizice (pe care o descrieti), poate exista si un sindrom compresiv lombar (hernie de disc), care se trateaza identic, cel putin in prima perioada, cand nu exista deficite neurologice (paralizii, pareze, parestezii).
Desigur ca si reducerea ponderala va avea acelasi efect logic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dureri în talpă - ce ar putea fi?
  •