Durere testicul sting
in urma cu o saptamina, efectiv din senin, am simtit o durere, suportabila, la nivelul testiculului sting. A persistat ceva vreme...am pus aceasta durere pe seama faptului ca purtam niste blugi mai strimti, inconfortabili la condus. Lucrez ca si sofer 10 - 12 ore pe zi. A doua zi durerea a persistat si am incercat sa-mi palpez testiculul sting sa inteleg despre ce e vorba... durere destul de mare, asemanatoare cu o lovitura. Abia a treia zi am ajuns acasa si am facut o baie foarte fierbinte, remediu pentru problema mea. Cind tesuturile s-au relaxat, am incercat o autoexaminare si am sa incerc sa descriu cit mai clar. Voi explica in cuvintele mele caci nu cunosc termeni medicali. La nivelul testicolului sting, acesta este legat de corp, printr-un cordon, in apa fierbinte cind acesta este foarte relaxat, am identificat ca fiind plasat, deasupra testicului, dar nu de testicul, ci in legatura respectiva, in cordonul respectiv, ce la pipaire pare a fi compus din mai multe straturi, conexiuni, etc, in interior, o excrescenta rodunda de aprox 2 poate 3 mlimetri, ce pare a fi cumva "libera" neatasata de cordoanele respective. Sursa durerii imi este clara, stiu sigur de unde vine, radiaza spre testicul. Testiculul nu pare a fi modificat. A dezvoltat o sensibilitate in comparatie cu cel drept. Cordonul ce leaga testiculul sting de corp, prin comparatie cu cel drept pare a fi un pic unflat. Pot sa mentionez ca baia fierbinte face toti banii sa ma exprim asa, pret de citeva ore totul pare a fi okay. Aceasta stinjeneala devine activa cind stau mult pe scaun si conduc si cind amin mersul la baie pentru a urina. Azi am oprit de multe ori pentru a urina, ceea ce in mod normal nu o fac, ma pot abtine si prefer sa ma opresc la alimentat, sa nu pierd timpul.as putea sa primesc o opinie in legatura ce cele descrise mai sus ?
4 comentarii
Buna ziua. Ma confrunt cu acelasi tip de situatie, as dori sa aflu daca ati primit vreun diagnostic. Multumesc. O zi buna!
Salut, ai rezolvat?
Am aceasi problema, am fost operat de varicocel dar degeaba, o sa fac spermograma si spermocultura zilele astea.
Am aceasi problema, am fost operat de varicocel dar degeaba, o sa fac spermograma si spermocultura zilele astea.
Salutare! Cam asa ceva am si eu! Ati rezolvat cumva? Sanatate va doresc
Alexandru76, descrierea pe care ați oferit-o sugerează câteva posibile condiții medicale care ar putea explica simptomele dumneavoastră. Durerea și senzația de umflare la nivelul cordonului spermatic, împreună cu o excrescență mică, pot indica condiții precum:
1. Varicocel - Dilatația venelor cordonului spermatic, adesea descrisă ca o "pungă de viermi". Aceasta poate provoca disconfort și este mai palpabilă în picioare sau în timpul efortului.
2. Epididimită - Inflamația epididimului, adesea asociată cu infecții sau traume. Aceasta poate provoca durere și sensibilitate.
3. Hidrocel - Acumularea de lichid în jurul unui testicul, care poate face ca zona să se simtă umflată, dar de obicei nu este dureroasă.
4. Spermatocele - Un chist plin cu lichid care se dezvoltă în epididim. Sunt de obicei nedureroase, dar dacă sunt mari pot cauza disconfort.
5. Torsiune testiculară - Este o urgență medicală și implică rotirea testiculului pe cordonul său spermatic, împiedicând circulația sanguină. Durerea este severă și bruscă, dar din descrierea dumneavoastră, acesta pare mai puțin probabil, dat fiind evoluția simptomelor pe mai multe zile.
Din cauza naturii și persistenței simptomelor, vă recomand să consultați un medic, ideal un urolog. Acesta poate efectua o examinare fizică amănunțită, inclusiv o ecografie scrotală, care este un instrument diagnostic extrem de util pentru a evalua structurile scrotale și pentru a identifica exact ce provoacă simptomele dumneavoastră. Ecografia va putea clarifica dacă excrescența pe care ați simțit-o este un varicocel, un hidrocel, un spermatocele sau altceva.
De asemenea, este important să menționăm că băile fierbinți pot oferi un anumit grad de relief temporar, dar nu tratează cauza subiacentă a problemei. Încercați să evitați purtarea de îmbrăcăminte strâmtă și să luați pauze frecvente pentru a vă deplasa, mai ales dacă jobul dumneavoastră presupune să stați așezat perioade lungi.
Până ajungeți la medic, puteți lua analgezice over-the-counter, dacă acestea sunt tolerate și nu aveți contraindicații, pentru a gestiona durerea. Totuși, evaluarea medicală este esențială pentru a determina tratamentul adecvat.
1. Varicocel - Dilatația venelor cordonului spermatic, adesea descrisă ca o "pungă de viermi". Aceasta poate provoca disconfort și este mai palpabilă în picioare sau în timpul efortului.
2. Epididimită - Inflamația epididimului, adesea asociată cu infecții sau traume. Aceasta poate provoca durere și sensibilitate.
3. Hidrocel - Acumularea de lichid în jurul unui testicul, care poate face ca zona să se simtă umflată, dar de obicei nu este dureroasă.
4. Spermatocele - Un chist plin cu lichid care se dezvoltă în epididim. Sunt de obicei nedureroase, dar dacă sunt mari pot cauza disconfort.
5. Torsiune testiculară - Este o urgență medicală și implică rotirea testiculului pe cordonul său spermatic, împiedicând circulația sanguină. Durerea este severă și bruscă, dar din descrierea dumneavoastră, acesta pare mai puțin probabil, dat fiind evoluția simptomelor pe mai multe zile.
Din cauza naturii și persistenței simptomelor, vă recomand să consultați un medic, ideal un urolog. Acesta poate efectua o examinare fizică amănunțită, inclusiv o ecografie scrotală, care este un instrument diagnostic extrem de util pentru a evalua structurile scrotale și pentru a identifica exact ce provoacă simptomele dumneavoastră. Ecografia va putea clarifica dacă excrescența pe care ați simțit-o este un varicocel, un hidrocel, un spermatocele sau altceva.
De asemenea, este important să menționăm că băile fierbinți pot oferi un anumit grad de relief temporar, dar nu tratează cauza subiacentă a problemei. Încercați să evitați purtarea de îmbrăcăminte strâmtă și să luați pauze frecvente pentru a vă deplasa, mai ales dacă jobul dumneavoastră presupune să stați așezat perioade lungi.
Până ajungeți la medic, puteți lua analgezice over-the-counter, dacă acestea sunt tolerate și nu aveți contraindicații, pentru a gestiona durerea. Totuși, evaluarea medicală este esențială pentru a determina tratamentul adecvat.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2durere de testicole
- 2durere deranjanta care incepe de la testicolul drept si urca pana aproape de abdomen
- 2junghi la testicole, durere la testicoli in partea de jos
- 2lipsa smegma si durere difuza testicol
- 1durerea testiculelor dupa sex
- 3durere la urinat, durere testicol si a picorului drept
- 1calculi rinichi, vezica + durere testicul drept.Rog ajutor si niste sfaturi
- 0Durere testiculara
- 1Durere testiculara
- 0Durere testiculara
- 0Dureri ale testicolului stang
- 1Durere a testiculului drept
- 0Mi-E frica - testicul drept mai mare și lăsat în jos, cel stâng mic ridicat în sus
- 0Senzație disconfort testicul stâng
- 0Durere & sensibilitate la lovire usoara a scrotului/testiculelor
- 2Umflaturi sub ambele testicule
- 1Durere testicul stang
- 0Durere testicul la 2 luni post operator
- 3Problemă testicul
Mai multe informații despre: durerea la testicul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: