Durere lombara care persista
Buna ziua,
Am 40 ani , 1, 67cm inaltime si 62 Kg (nu sunt supraponderala ).
La varsta de 18 ani am avut fost accidentata de un tramvai. In urma acelui accident mi s-a facut o radiografie care a fost vazuta la Spitalul de urgenta atat de un medic ortoped cat si de un medic chirurg.
Opiniile celor 2 medici nu coincideau :medicul ortoped spunea ca am o fractura de bazin in timp ce medicul chirurg era de parere ca este fisura de bazin. Intrucat eu am fost internata la sectia de chirurgie pentru a fi tinuta sub observatie pe biletul de externare am avut diagnosticul dat de care medicul chirurg si anume : traumatism forte de bazin, fisura de bazin, fisura ischio-pubiana.
Nu am avut ghips, imi amintesc ca am luat un tratament cu vit D3 buvabila.
De-a lungul timpului mi s-a mai intamplat sa am ceva probleme, de pilda daca maturam prin casa sau atunci cand spalam copilul si stateam aplecata mai mult timp, imi era greu sa ma indrept, apoi insa nu mai aveam nimic.
De apx o luna si jumatate am o durere in zona lombara si nu stiu din ce cauza. Initial ma durea mai ales atunci cand incercam sa ma ridic de pe scaun. Am observat de asemeni ca daca stau intinsa in pat dar oarecum ghemuita in momentul cand incerc sa indrept corpul apare durerea.
Stiu ca am mai gresit si adoptand tot timpul o pozitie incorecta a spatelui, nu prea am stat dreapta si mai tot timpul, chiar si la birou aveam tendinta de a sta mai mult pe mijloc decat in fund, nu tineam spatele drept.
Frecvent imi gaseam pozitii in care tineam si picioarele sub fund, mi se parea mai confortabil.
De asemeni am deseori piioarele reci motiv pentru care simt nevoia sa-mi fac baie fierbinte ca sa ma incalzesc.
Mi-am dat cu Fastum gel si durerea trecea pe moment dar nu definitiv.
Nu stiu daca e bine sa fac exercitii, am inceput sa fac cateva genoflexiuni si 5-8 minute la bicicleta.
Sunt speriata de faptul ca durerea persista, nu este puternica (dar este ) si nu imi dau seama daca mai are legatura cu acel accident sau nu.
Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns ca am inceput sa-mi fac fel de fel de griji din informatiile care le-am gasit pe internet despre acest tip de durere.
Am 40 ani , 1, 67cm inaltime si 62 Kg (nu sunt supraponderala ).
La varsta de 18 ani am avut fost accidentata de un tramvai. In urma acelui accident mi s-a facut o radiografie care a fost vazuta la Spitalul de urgenta atat de un medic ortoped cat si de un medic chirurg.
Opiniile celor 2 medici nu coincideau :medicul ortoped spunea ca am o fractura de bazin in timp ce medicul chirurg era de parere ca este fisura de bazin. Intrucat eu am fost internata la sectia de chirurgie pentru a fi tinuta sub observatie pe biletul de externare am avut diagnosticul dat de care medicul chirurg si anume : traumatism forte de bazin, fisura de bazin, fisura ischio-pubiana.
Nu am avut ghips, imi amintesc ca am luat un tratament cu vit D3 buvabila.
De-a lungul timpului mi s-a mai intamplat sa am ceva probleme, de pilda daca maturam prin casa sau atunci cand spalam copilul si stateam aplecata mai mult timp, imi era greu sa ma indrept, apoi insa nu mai aveam nimic.
De apx o luna si jumatate am o durere in zona lombara si nu stiu din ce cauza. Initial ma durea mai ales atunci cand incercam sa ma ridic de pe scaun. Am observat de asemeni ca daca stau intinsa in pat dar oarecum ghemuita in momentul cand incerc sa indrept corpul apare durerea.
Stiu ca am mai gresit si adoptand tot timpul o pozitie incorecta a spatelui, nu prea am stat dreapta si mai tot timpul, chiar si la birou aveam tendinta de a sta mai mult pe mijloc decat in fund, nu tineam spatele drept.
Frecvent imi gaseam pozitii in care tineam si picioarele sub fund, mi se parea mai confortabil.
De asemeni am deseori piioarele reci motiv pentru care simt nevoia sa-mi fac baie fierbinte ca sa ma incalzesc.
Mi-am dat cu Fastum gel si durerea trecea pe moment dar nu definitiv.
Nu stiu daca e bine sa fac exercitii, am inceput sa fac cateva genoflexiuni si 5-8 minute la bicicleta.
Sunt speriata de faptul ca durerea persista, nu este puternica (dar este ) si nu imi dau seama daca mai are legatura cu acel accident sau nu.
Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns ca am inceput sa-mi fac fel de fel de griji din informatiile care le-am gasit pe internet despre acest tip de durere.
8 comentarii
ARISA, scuza-ma ca-ti raspund cam tarziu.Distanta este prea mare, de la 18 ani cand a avut loc accidentul pana acum la 40 de ani ca sa mai cautam cauza durerilor tale in leziunile de atunci.Sa stii ca nici unul dintre cei doi medici nu a gresit ; fisura de bazin este tot o fractura, dar fara deplasare, incompleta. Diagnosticul chirurgului a fost mai complet, mai exact, punctat, deoarece precizeaza tipul de fractura, al ortopedului, mai general, mai in ansambu.Este important de revazut acum, printr-o radiografie, aspectul actual al reliefului osos acolo unde a fost fisura, cat si o radiografie de coloana dorsolombara.Ar trebui sa te vada un neurolog.Menstruatie ai ? O osteodensitometrie ar fi iar foarte utila pentru studierea masei osoase.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Menstruatie am insa s-a mai redus cantitativ in ultimii ani si se intampla ca sa dureeze chiar 4-5 zile pana cand se deschida colul ( observ aceasta prin firisoare maronii care se gasesc in vagin atunci cand ma spal ). Ciclul propriu zis dureaza 3 zile si asa a durat intodeauna si a fost un ciclu regulat.
Acum parca a venit la un interval putin mai scurt, ultimele cicluri fiind :06/11/2009, 01/12/2009, 25/12/2009,
17/01/2010.
Am facut un test pt osteoporoza in luna octombrie, nu stiu daca este cel la care va referiti dvs. Mi s-a dat cu un gel pe glezna si am tinut talpa cateva secunde pe acel aparat. Rezultatul a fost :
BQ( Bone Quality Index ).93, 3
T-Score.-0, 6
Z-Score.-0, 3
SOS(m/s).1462.3
BUA (dB/MHz).92, 1
De asemeni am facut si o ecografie pe data de 18/11/2009 al carei rezultat il voi reda mai jos :
Ficat :lob stang -diametru cranio-caudal 8, 5cm, diametru antero-posterior 4, 9cm
lob caudat :1, 4 / 5, 3
lob drept: diametru cranio-caudal pe linia medio -claviculara 12, 1 cm; diametru pre-renal 13, 6 cm
Ecostructura : ecostructura omogena, normoecogena ; vase suprahepatice de calibru normal, fara procese localizate
Suprafata: regulata
Margine: rotunjita
Vena porta : 0, 9cm
CBP: 0, 3CM
Colecist : destins de volum, continut omogen, transsonic, pereti subtiri, nelocuit, manevra Murphy
ecografic negativa
Pancreas: dimensiuni normale, normoecogen, fara procese localizate vizibile
Splina :9, 6 cm, in ax lung, omogena, fara procese localizate
Vena splenica :0, 6 cm in hil, 0, 6 cm retropancreatic
Rinichi drept : normal situat, 10, 4 /4, 3 cm, indice parenchimatos de 1, 5 cm, contur regulat, sinus renal neomogen, cu imagini milimetrice hiperecogene, fara con de umbra posterioara, fara distensie de cai urinare
Rinichi stang: normal situat, 10, 1 /4, 5 cm, indice parenchimatos de 1, 5 cm, contur regulat, sinus renal neomogen, cu imagini milimetrice hiperecogene, fara con de umbra posterioara, fara destensie de cai urinare
Vezica urinara : destinsa de volum, continut omogen , transonic, pereti subtiri
Uter: anteroversat, 8, 6 /4, 1 cm, miometru omogen, endometru hiperecogen de 0, 8 cm grosime
Ovare :aspect normal
Vase abdominale de aspect normal ; cadru colic meteorizat, fara adenopatii abdomino-pelvine ; fara ascita
Ecografia a fost facuta pe data de 18/11/2009 iar data ultimului ciclu a fost 06/11/2009.
Am facut aceasta ecografie intrucat mai simteam uneori o durere in capul pieptului, alteori durerea era usor in partea dreapta.
S-a intamplat sa am mai des gaze, eructatii .
Ca si istori nu am avut alte probleme de sanatate decat o operatie de apendicita si atunci cand ma supar
(aceasta de la 20 ani ) simt o stare de rau la stomac si pana nu vars nu-mi revin ( inainte varsam foarte amar, acum am simtit si un gust acid acru ).
Sunt o fire mai sensibila, emotiva.
Menstruatie am insa s-a mai redus cantitativ in ultimii ani si se intampla ca sa dureeze chiar 4-5 zile pana cand se deschida colul ( observ aceasta prin firisoare maronii care se gasesc in vagin atunci cand ma spal ). Ciclul propriu zis dureaza 3 zile si asa a durat intodeauna si a fost un ciclu regulat.
Acum parca a venit la un interval putin mai scurt, ultimele cicluri fiind :06/11/2009, 01/12/2009, 25/12/2009,
17/01/2010.
Am facut un test pt osteoporoza in luna octombrie, nu stiu daca este cel la care va referiti dvs. Mi s-a dat cu un gel pe glezna si am tinut talpa cateva secunde pe acel aparat. Rezultatul a fost :
BQ( Bone Quality Index ).93, 3
T-Score.-0, 6
Z-Score.-0, 3
SOS(m/s).1462.3
BUA (dB/MHz).92, 1
De asemeni am facut si o ecografie pe data de 18/11/2009 al carei rezultat il voi reda mai jos :
Ficat :lob stang -diametru cranio-caudal 8, 5cm, diametru antero-posterior 4, 9cm
lob caudat :1, 4 / 5, 3
lob drept: diametru cranio-caudal pe linia medio -claviculara 12, 1 cm; diametru pre-renal 13, 6 cm
Ecostructura : ecostructura omogena, normoecogena ; vase suprahepatice de calibru normal, fara procese localizate
Suprafata: regulata
Margine: rotunjita
Vena porta : 0, 9cm
CBP: 0, 3CM
Colecist : destins de volum, continut omogen, transsonic, pereti subtiri, nelocuit, manevra Murphy
ecografic negativa
Pancreas: dimensiuni normale, normoecogen, fara procese localizate vizibile
Splina :9, 6 cm, in ax lung, omogena, fara procese localizate
Vena splenica :0, 6 cm in hil, 0, 6 cm retropancreatic
Rinichi drept : normal situat, 10, 4 /4, 3 cm, indice parenchimatos de 1, 5 cm, contur regulat, sinus renal neomogen, cu imagini milimetrice hiperecogene, fara con de umbra posterioara, fara distensie de cai urinare
Rinichi stang: normal situat, 10, 1 /4, 5 cm, indice parenchimatos de 1, 5 cm, contur regulat, sinus renal neomogen, cu imagini milimetrice hiperecogene, fara con de umbra posterioara, fara destensie de cai urinare
Vezica urinara : destinsa de volum, continut omogen , transonic, pereti subtiri
Uter: anteroversat, 8, 6 /4, 1 cm, miometru omogen, endometru hiperecogen de 0, 8 cm grosime
Ovare :aspect normal
Vase abdominale de aspect normal ; cadru colic meteorizat, fara adenopatii abdomino-pelvine ; fara ascita
Ecografia a fost facuta pe data de 18/11/2009 iar data ultimului ciclu a fost 06/11/2009.
Am facut aceasta ecografie intrucat mai simteam uneori o durere in capul pieptului, alteori durerea era usor in partea dreapta.
S-a intamplat sa am mai des gaze, eructatii .
Ca si istori nu am avut alte probleme de sanatate decat o operatie de apendicita si atunci cand ma supar
(aceasta de la 20 ani ) simt o stare de rau la stomac si pana nu vars nu-mi revin ( inainte varsam foarte amar, acum am simtit si un gust acid acru ).
Sunt o fire mai sensibila, emotiva.
Durerea este char mai jos de zona lombara, zona bazinului. Se simte mai ales cand stau in picioare sau atunci cand merg, nu este o durere puternica.
De pilda noaptea cand dorm atuni cand vreau sa ma intorc de pe o parte pe cealalta ma doare (salteaua este cam moale si devine concava atunci cand incerc sa imi schimb pozitia )
De pilda noaptea cand dorm atuni cand vreau sa ma intorc de pe o parte pe cealalta ma doare (salteaua este cam moale si devine concava atunci cand incerc sa imi schimb pozitia )
Testul pentru osteoporoza este negativ, iar celelalte analize sunt normale. Nu te-ai lovit in ultimile 6 luni in zona bazinului ? Poate ca ai cazut, ai alunecat si te-ai lovit la bazin.oricum, eu te sfatuiesc sa mergi cu un bilet e trimitere la un ortoped / neurolog.O radiografie a zonei va da iar informatii utile.
Va multumesc foarte mult.Am asteptat cu multa nerabdare raspunsul dvs.
Mi-e frica sa merg la medic.
Cautand pe net despre acest tip de durere am gasit foarte multe cauze posibile, unele dintre ele mi-au creat o frica de nedescris.
Sunt speriata.
Acum cateva zile am fost constipata si mi-au curs cateva picaturi de sange. Mi s-a mai intamplat in urma cu cateva luni. Dar s-a oprit. M-am gandit ca este doar o fisura.
Mi-e frica sa merg la medic.
Cautand pe net despre acest tip de durere am gasit foarte multe cauze posibile, unele dintre ele mi-au creat o frica de nedescris.
Sunt speriata.
Acum cateva zile am fost constipata si mi-au curs cateva picaturi de sange. Mi s-a mai intamplat in urma cu cateva luni. Dar s-a oprit. M-am gandit ca este doar o fisura.
Astazi am fost la medicul de familie si mi-a dat sa fac o radiografie lombara fata+lateral.
As vrea sa va intreb daca la aceasta se vede si bazinul ?
As vrea sa va intreb daca la aceasta se vede si bazinul ?
buna ziua.am o problema.prietenul meu are un lichid care i curge din penis.miroase putin.mancarimi nu are...nu are nici un simptom..din ce cauza are lichidul acela?multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8Lovitura la un meci de fotbal cu ghenunchiul in zona lombara
- 5durere lombara partea stanga
- 13nu stiu ce am..
- 10durere lombara care coboara pe piciorul stang si dureri fesiere
- 7dureri de coloana de 3 luni - diagnostice diferite
- 1durere lombara
- 7Dureri mijloc, urinat frecvent, transpiratii nocturne, vedere incetosata
- 18Dureri la baza coloanei bazin piciorul drept!
- 3Durere de spate in partea stanga a zonei lombare
- 12Dureri lombare dupa ce am dansat la un chef
- 0dureri lombare - hernie L5 S1 tratament
- 2durere lombara si de sold
- 0dureri lombare si amorteli ale picioarelor
- 1durere lombara
- 17Raceala in zona lombara. Ajutor
- 0Durere spate jos de 4 zile
- 5Interpretare radiografie coloana vertebrala toraco-lombo-sacrala+articulatii sacro-iliace
- 7Ajutați-mă - dureri lombare groaznice
- 3Sciatica... lombosciatica
- 0Interpretare examen radiologic coloana vertebrala lombara(fata și profil)
Mai multe informații despre: Durerea lombara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: